Amra i Adis Škaljo: Noa je najljepša potvrda naše ljubavi

Piše: Redakcija

Onog trenutka kada su Amra i beba ušli u stan shvatio sam da dom koji smo nas dvoje već ranije izgradili sada odiše nekom posebnom ljubavlju, još većom i jačom. Toliko se sa sinom osjetilo sreće, da se u trenutku zapitaš kako si ranije mogao živjeti bez njega

Ako bismo birali osobe s javne scene kojima je ova godina donijela samo najradosnije trenutke, onda bi to sigurno bio bh. pjevač Adis Škaljo. Početkom godine otkrio nam je da će prvi put postati otac, a već u junu u naručju je držao svog sina, te zajedno sa suprugom Amrom, uživao u prvim roditeljskim obavezama. Sin Noa je napunio pet mjeseci, vesela je i napredna beba. I koliko god iz dana u dan tražio više brige i pažnje, mladim roditeljima je svaka minuta ispunjena ljubavlju i smijehom. Ne kriju da je sin njihov odnos, koji je 2015. godine krunisan brakom, učinio još ljepšim i ispunjenijim.

ŽIVIMO BAJKU

– Roditeljska uloga do sada je najljepša uloga u seriji zvanoj život. Promijenila nas je onoliko koliko nam je donijela našu najveću radost, Nou, i učinila da svaki dan živimo svoju bajku. Mnogo smo staloženiji i lakše prihvatamo i činimo stvari koje ranije nismo ni pomislili da možemo ili želimo. Naravno, mnogo je sitnica koje ti oduzmu energiju, učine te slabim i iscrpljenim, ali i izmame ti osmijeh na lice, pa za sada kažemo da naš dan u konačnici s Noom ima bajkovit završetak – kažu Adis i Amra, koji i nakon dolaska bebe u porodični dom, čine sve da svoj odnos čuvaju kao i na početku braka.

– Nismo saglasni s onima koji kažu da dolaskom bebe partneri zanemare jedno drugo. Ljubav prema Noi je različita od one koju nas dvoje osjećamo jedno prema drugome, obje su lijepe i ispunjavaju nas te ih njegujemo posebno. On nas je povezao još čvršćim nitima, a nas dvoje se i dalje trudimo da očuvamo svoj odnos onakvim kakav jeste i imamo svoje vrijeme. Možda ono s vremenom postane kraće, ali svakako će postojati i biti kvalitetno.

Prije Noinog rođenja bili su porodica i imali dom, ali onog trenutka kada su svog sina uzeli u naručje shvatili su da su tek tada postali kompletni i da njihov život sada ima pravi smisao.

– Noa je najljepša i najvrjednija potvrda naše ljubavi i razlog našeg postojanja – ističe Adis.

Svjesna odgovornosti koju nosi kao majka, Amra je malo drugačije razmišljala o „prvom susretu“ sa sinom.

– Iz moje perspektive to je bilo malo složenije, jer sam ja prvo bila koncentrirana na porođaj. No, zahvaljujući Bogu, doktorici Fatimi Gavrankapetanović Smailbegović, a posebno doktoru Vahidinu Katici, koji je učinio da susret između Noe i mame traje nepunih deset minuta i da se mama osjeća toliko dobro, naše upoznavanje bilo je zaista najljepši, najemotivniji i najradosniji trenutak u mom životu – iskrena je Amra.

Foto: Nikola Blagojević / Lokacija: Hotel “Radon Plaza” Sarajevo 

Kompletan tekst čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti