Marko Gvero: Još dugo ću učiti o ljudima

Piše: Redakcija

Sudeći prema onome kako me djeca doživljavaju, mislim da nisam strog otac. Ali sam dosadan i džangrizav.Smaram, kako mi djeca kažu. Borim se protiv toga, ali sve češće čujem sebe kako izgovaram floskule koje sam mrzio da čujem od svojih roditelja

Razgovarala: Milica Brčkalo 

Iako smo ga gledali i u serijama „Senke nad Balkanom“, „Ubice mog oca“ i brojnim drugim projektima, srbijanski glumac Marko Gvero je simpatije bh.  publike, prije svega, pokupio kroz ulogu Radovana Lepinje u seriji „Konak kod Hilmije“. Nije tajna da je  projekt u rekordnom roku stekao veliku popularnost, te se nastavku snimanja novih epizoda raduje kako publika, tako i glumačka ekipa.

– Projekt je zaslužio popularnost koju ima. To je veoma simpatičan i duhovit scenarij, koji je fantastična glumačka ekipa iznijela u punom sjaju. Bilo je veliko uživanje igrati se u njemu. Ono što mi je izuzetno dragocjeno jeste što sam imao priliku da upoznam i dijelim kadrove s divnim umjetnicima i kolegama iz cijelog Regiona, s kojima nemam često priliku da radim. Nadam se da će se „Hilmija“ nastaviti i da ćemo uskoro imati priliku da počnemo drugu sezonu. Siguran sam da materijala ima za dug život serije – kaže Marko na početku razgovora.

 Na kojim projetkima trenutno radite?

– Upravo smo završili serije „Švindleri“, „Jedini izlaz“ i „Vikend sa ćaletom“, a u najavi imam još dvije serije. Radujem se i nastavku „Prvog servisa“, čije snimanje bi trebalo da krene naredne godine. Također, trenutno je u jeku pozorišna sezona, pa sam počeo rad na novoj predstavi Lenke Udovički „Ružni, prljavi, zli“ u Beogradskom dramskom pozorištu u kojem je igrana i premijera predstave „Liliom“ u kojoj igra i božanstvena sarajevska glumica Maja Izetbegović. Inače, ljetos sam radio na mnogo projekata, pa ću se i sam iznenaditi kad sve to krene da se emituje.

Glumu ste završili u klasi legendarnog glumca Ivana Bekjareva. Kojeg njegovog profesionalnog savjeta se sjetite pri svakom novom glumačkom angažmanu?

– Da će mi publika vjerovati dokle god ja vjerujem u to što radim.

Rijetko koji glumac „živi“ samo od pozorišta ili filma. Mnoge Vaše kolege, kao i Vi, uz glumački posao rade i druge angažmane; voditeljske, snimaju reklame i slično. Kad ste takvu vrstu kompromisa napravili sami sa sobom?

– Ne mislim da je to kompromis. Sve je to glumački posao. Kada radim reklamu, također dobijem glumački zadatak s razlikom da, ako je format komercijalan, želim da i meni bude komercijalno. Tu sam praktičan.

 

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom  izdanju magazina Azra

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti