Elvedina Muzaferija: Drugo lice skijašice

Piše: Redakcija

Elvedina Muzaferija, 20-godišnja skijašica iz Sarajeva, nedavno je dospjela u medijsku žižu. Na utrci u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu osvojila je 29. mjesto i svoje prve bodove u Svjetskom kupu. Naučila je skijati s tri godine, da bi je roditelji već sa pet upisali u školu skijanja. Od tada sport u njenom životu zauzima jednu od najbitnijih uloga. Osim u skijašku karijeru, Elvedina mnogo ulaže u svoje obrazovanje. Trenutno je studentica na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu, a za naš magazin se predstavlja u sasvim novom svjetlu. Otkriva nam da su joj najveća podrška roditelji, odrasla je s dvije sestre, dok kod ljudi najviše cijeni iskrenost.

Država po mojoj mjeri: Kalifornija, naročito mi se dopada zbog vremena. Nikada nije previše toplo, niti previše hladno. Vrijeme tamo jednostavno pronalazi balans.

Vozim se ponekad tramvajem. Moj prevoz je uglavnom auto. Nikada nisam doživjela neprijatnost u tramvaju, a starijima ustupim mjesto ponekad. Zavisi od toga da li sam prethodno imala trening. Kada je to slučaj, često zaboravim od umora na takvu gestu.

Prije utrke slušam: „Eye of the tiger“. Savršena je za podizanje adrenalina. Dok mi je najdraži film „Divergent“. Volim akcione filmove, a ovaj serijal sadrži sve žanrove u jednom i zbog toga je savršen.

Slatko ili slano? Slatko. Razlog je, vjerovatno, što ne smijem konzumirati mnogo slatku hranu zbog sporta kojim se bavim. Ali jelo koje neizmjerno volim i koje bih voljela naučiti pripremati jesu škampe na žaru.

Mačke su moji ljubimci. Imam ih tri. Mlađa sestra je donijela prvu, koja je kasnije dobila svoje mačiće i od tada su dio naše porodice. Mnogo ih volimo.

Moda i ja: Volim modu. Svaki slobodan trenutak koristim za shopping. Čini me sretnom kada imam nešto potpuno novo za obući. Kao i kod svake žene ili djevojke, najdraži komad su mi cipele. Imam ih mnogo i najviše novca trošim upravo na njih.

Make-up: Volim se šminkati, ali ne pretjerujem. Koji god događaj da je u pitanju, moja šminka sadrži samo osnovne make-up proizvode, poput pudera, rumenila ili ruža za usne.

Najbolje mjesto za izlazak: Volim izlaske, ali ne do kasno u noć. Izlasci su uglavnom u društvu bliskih prijatelja, na mjestima gdje glasna muzika ne kvari atmosferu.

Najveći strah mi je strah od neuspjeha, posebno u sportu, zbog mnogo truda i živaca koje ulažem.

Muzika i mane: Volim pjevati i to me čini jako sretnom, pogotovo na putovanjima volim pjevušiti. Nažalost, ne mogu se pohvaliti pjevačkim sposobnostima. Osobina koja mi najviše smeta je nestrpljivost. Jako je teško kada želiš baš sve, istog trena.

Društvene mreže: Na Instagramu sam postavila timer na pola sata. I toliko vremena uglavnom provodim na ovoj mreži. Uglavnom mi uspijeva da ispoštujem granice koje sebi postavim kada je o mrežama riječ.

Uživo bih voljela slušati: Davida Guettu, slušam ga godinama, voljela bih se naći na nekom njegovom nastupu. Bila bih presretna.

Prve skije: Dobila sam ih kada sam imala šest godina. Taj period mi je u jako slabom sjećanju, tako da i ne postoji određena anegdota s tim u vezi.

Meghan je upoznala princa na spoju naslijepo, kada bih s nekom facom išla na sastanak naslijepo, voljela bih da to bude Theo James iz serijala „Divergent“. Jako je privlačan izgledom. Totalno je moj tip.

Omiljena knjiga: „Lady Killer“, Lise Scottoline. Spisateljica na savršen način opisuje težnju žene da ispuni sve što želi, bez osvrtanja na mišljenja drugih.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti