Darko Rundek: Kada se Haustor razišao, vjerovao sam da više neću izaći na scenu

Piše: Redakcija

Photo: Marko Prpić/PIXSELL

Meni je muzika poziv, zapravo, ne samo muzika nego muzika i riječi. To znači da sam se prvenstveno tome posvetio i pokušavam da to svoje bavljenje, koliko mogu, učinim boljim i dubljim. Često i učim iz sviranja i pisanja. Zaradim dovoljno za pristojan život i ne treba mi više

Razgovarala: Milica Brčkalo 

Sarajevska publika će nakon dvije godine imati priliku da uživa u muzičkom spektaklu koji će u klubu „Cinemas Sloga“, kako smo od njega i navikli, prirediti legendarni hrvatski muzičar Darko Rundek. Iako je prvobitno planirano da s „Ekipom“ nastupi 14. februara, zbog velikog interesiranja publike zakazan je još jedan koncert dan ranije, a sve kako bi svi zainteresirani dobili priliku da uživaju u izvedbi nekih od Rundekovih najvećih hitova, poput „Makedo“,  „Ruke“ i drugih. Legendarni muzičar ne krije da se raduje dolasku u Sarajevu i novom kontaktu s publikom za koju će, kako nam je otkrio, izvesti i nekoliko neobjavljenih pjesama. 

– Sarajevo me oduševljava otvorenošću duha, posebnom lakoćom, duhovitošću i upućenošću. Rijetko je da tako, relativno, mali grad sadrži toliko talenta i bistrine. To zaključujem prema ljudima koje već godinama znam, s kojima se srećem i sarađujem i na drugim mjestima, te prema njihovom širem društvu. Susreti sa sarajevskom publikom uvijek su uzbudljivi i prijateljski – kaže Darko na početku razgovora.  

U Sarajevu ćete nastupiti za Dan zaljubljenih, a poznato je da je ljubav čest motiv u Vašim pjesmama. Šta ona predstavlja za Vas?

– Ljubav ima mnogo oblika i nivoa. Pišući pjesme, ljubavni motivi su ujedno bili i metafora za potrebu za uzvišenom ljubavlju. Ljubav je vječna inspiracija u bilo kojem obliku, od očaranosti i energije zaljubljenosti do podrške i odanosti.

Šta ste tokom godina naučili o njoj? Postoji li bezuslovna ljubav?

– Da, postoji. Ovaj svijet je djelo bezuslovne ljubavi. Sve što sam dosad rekao je otprilike ono što sam o njoj naučio, ali, naravno, to je još jako malo.

 

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina ”Azra”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti