Milica Todorović za “Azru”: Danas sam sretna, voljena i zaljubljena žena

Piše: Lejla Bejdic

Foto: Đorđe Bukvić

Milica Todorović je imala samo 14 godina kada je učešćem i pobjedom u muzičkom showu “Zvezde Granda” osjetila regionalnu popularnost. Još na početku karijere, svojom ljepotom, talentom, neposrednosti i veselim duhom pokazala je da je pravo osvježenje na domaćoj muzičkoj sceni, ali i da njena karijera neće trajati tek jednu sezonu. Polako ali sigurno, osigurala je status jedne od najslušanijih i najtraženijih mladih pjevačica na ovim prostorima. Izgled, produkcija njene muzike i spotovi su MTV-evski. Posljedna pjesma koju je objavila krajem prošle godine “Ljubav manje” svojevrsni je omaž okončanoj šestogodišnjoj ljubavnoj vezi. I kako je ljubav nepredvidljiva i Milici se nova dogodila u procesu emotivnog oporavka. Prije nepuna četiri mjeseca u njen život je ušao popularni glumac Petar Strugar, kojeg bosanskoheregovačka publika najbolje pamti po ulozi u filmu “Montevideo Bog te video”. Odmah su postali medijska poslastica i it par čiji svaki korak se prati. Budući da aktuelnim brojem slavimo ljubav, popularna pjevačica je razumjela znatiželju, te je za “Azru”, iz Italije, gdje provodi zimski odmor, osim o muzici, novim pjesmama, govorila i o emotivnom dijelu svog života.

Kako biste opisali trenutnu životnu fazu?

– Sada sam u fazi kada sam zadovoljna svojim životom na svim poljima. Sretna, voljena i zaljubljena.

Ne tako davno okončali ste dugogodišnju vezu, i vrlo iskreno i otvoreno priznali da Vas je raskid slomio. Tu iskrenost čini se da je prepoznala i Vaša publika u muzici kojom se predstavljate.

– Ne bih se vraćala na tu cijelu priču, jer baš želim da je ostavim iza sebe. Prošlosti je mjesto u prošlosti. Postoji čuvena rečenica: „I to će proći“, tako sam i tada razmišljala i prošlo je. Kad je o muzici riječ, izuzetno sam sretna što je publika uz mene od samog početka, od kada sam pobijedila u „Zvezdama Granda“. Od tada imam osjećaj da me podržavaju u svemu, i da s nestrpljenjem iščekuju svaki novi projekt. Prije nego što izbacim pjesmu, uvijek imam tremu, jer želim publici da dam nešto novo, drugačije, a da me opet po nečemu prepoznaju. Zahvalna sam im što su mi uvijek podrška i vjetar u leđa za svaku pjesmu. Ponosna sam, i sretna zaista, pogotovo kada na nastupima vidim pun klub ili salu u kojoj pjevam, a svi pjevaju u glas sa mnom.

Šta jednog muzičara, osim talenta, čini profesionalcem?

– Da poštuje druge ljude, saradnike, kolege. Da je uvijek fokusiran na ono što radi bez obzira šta se dešava u privatnom životu, da bude prizemljen neovisno o tome koliko je popularan.

Na kojim projektima trenutno radite?

– Dugo već planiram da izdam album i trenutno prikupljam pjesme. U horoskopu sam Vaga i baš mnogo vagam za bitnije stvari u životu. Nekako, želim da sve bude baš kako treba, da se prvenstveno meni dopadne pa onda i mojoj publici, jer vjerujem da, kada se meni dopadne, da će i ljudi koji me slušaju, biti zadovoljni. Prvo što će izaći u narednih nekoliko mjeseci jeste jedna divna balada, koju pjevušim otkad sam je prvi put čula.

Polje na kojem je sve uredu je Vaš emotivni život. Kako ste upoznali Petra?

– Upoznali smo se na snimanju spota za pjesmu „Ljubav manje“. Tačnije, “upoznao” nas je njegov konj Ares, koji ima svoju ulogu u spotu. Osvojio me je svojom duhovitošću i neposrednošću. Veoma smo slični, volimo da se šalimo i stalno se smijem kada sam s njim, to mi izuzetno prija. Jako je drag i fin.

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina “AZRA”. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti