Lea Davogić alias DJ Lea: Najveći uspjeh je što me ništa ne mijenja

Piše: Redakcija

Foto: Damir Ibišbegović

Posao DJ-a nije mnogo zahtjevniji za ženu u odnosu na muškarca, ne bih generalizovala i odvajala. Možda je meni malo teže da odbijem ljude kada mi priđu, nekako sam im ”dostupnija”, jer sam nasmijana i lakše im je da ostvare kontakt ili me pitaju stvari koje nemaju apsolutno veze s poslom, tipa kada ide posljednji autobus

Lea Davogić, na Instagramu poznata pod imenom Blair Lea, muzičku karijeru počela je u rodnom Beogradu. Na Muzičkoj akademiji je diplomirala na Odsjeku za klavir. Nakon nekoliko godina, koje je provela radeći i u modnoj industriji, kako bi, između ostalog, što više putovala i upoznala svijeta, vratila se Beogradu i svojoj najvećoj ljubavi – muzici, ovog puta u ulozi DJ-a. Danas nastupa na mnogim poznatim festivalima i uspješno gradi regionalnu, ali i svjetsku karijeru. Nedavno je u sklopu saradnje s kolegom DJ YNGOD posjetila i Sarajevo, gdje je održala nastup u klubu „Trezor“. Za naš magazin podijelila je nepoznate detalje svoje karijere i života.

 – DJ-ingom se bavim skoro četiri godine. Završila sam Muzičku akademiju, odsjek za klavir. Nisam bila u sviračkoj formi i tehnika mi je oslabila, pa sam razmišljala šta bih mogla u međuvremenu da radim dok se ne vratim u sviračku kondiciju. Na početku, DJ-ing je predstavljao samo hobi za mene, a kasnije sam se toliko zaljubila i postao je primarna stvar kojom se bavim – kaže Lea na početku razgovora.


 Šta je najzanimljivije u Vašem poslu?

– Kontakt s ljudima. Zaista imam priliku upoznati predivne ljude, kako kolege, tako i one koji me ugoste kada održavam žurke u inozemstvu. Jedna od boljih stvari je što zaista mnogo putujete. Jedno vrijeme sam se bavila i modelingom, da bih što više proputovala. A osim ovoga, uživam u muzici, što mi je najbitnije.

Šta je najteže što ste morali uraditi zbog ovog posla?

– Prva stvar koje se odričete je definitivno san. Druga stvar je što zbog ovog posla zaista trpi ljubavni život, pogotovo ako to preraste u ozbiljnu karijeru gdje morate mnogo putovati. Nije baš lako. Ne možete mnogo vremena provoditi s ljudima koje volite i često ste razdvojeni.

 

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina Azra. 

Pročitajte još