Can Yaman, zvijezda broj 1 u Turskoj: Advokat i glumac koji žene dovodi u trans

Piše: Lejla Bejdic

 

Kako snimanje odmiče, uvijek se pojavljuju neke sličnosti. Posljednji put sam glumio lik koji je više opsjednut kontrolom, dok je Džan iz istoimene serije sličniji meni. Ja više volim slobodu. Imam gotovo isti ukus za modu kao taj lik. Više nešto opuštenije odijevanje, a i fanovi to vole

 

Za manje od godinu Can Yaman se pretvorio u jednu od najvećih zvijezda u usponu, ne samo u rodnoj Turskoj već na međunarodnoj showbusiness sceni. Karizma mu je urođena, a izgled ravan milionu dolara. Koliko ga žene vole, najbolje svjedoči jedna TV emisija u Italiji. Kada ga je voditeljica najavila i kada je ušao studio, nemalo je bio zatečen, jer u publici je bilo samo šest muškaraca, sva mjesta su popunile žene.

Status zavodnika potvrdio je i u Cannesu, kada je na Festival došao da bi promovirao hit seriju „Daydreamer“, koju imamo priliku gledati i u programu OBN televizije, ali s nazivom „Džan“. Njegovi fanovi su dan ranije okupirali aerodrom u Nici samo da bi ga vidjeli uživo, a uživo osim savršenog lica i atletskog tijela, glumac rođen 1989. godine u Istanbulu plijeni smislom za humor, ležernošću i izraženom inteligencijom. Osim djevojaka, na društvenim mrežama se moglo vidjeti kako su i starije dame u Cannesu bivale umalo onesviještene kad je turska zvijezda stala pokraj njih.

Starenja se ne plaši, priznao je u jednom od svojih intervjua, više se, kaže, pribojava za zdravlje i sigurnost svojih roditelja, majke i oca. U brak vjeruje, te od života prihvata sve što mu on i pruža.

– U pet serija sam igrao lika koji se uvijek na kraju oženi. Tom činu su se posebno radovale moje mama i baka, jer su uvijek voljele gledati me u takvim scenama na televiziji – priznao je Can svojevremeno.

No, osim glumačkog dara i izgleda koji mu je donio ogromnu popularnost, na društvenim medijima ga prati šest miliona ljudi, Can je i vrhunski obrazovan. Nakon jezičke gimnazije, završio je i pravo. Ali, sudeći prema ponudama za uloge koje stižu na njegovu adresu, te glumačkom statusu koji uživa, teško da ćemo ga u skorije vrijeme gledati u sudnici u ulozi advokata.

Prema reakcijama koje serija „Džan“ izaziva, trans ne doživljavaju samo dame na Azurnoj obali, već i u našoj zemlji. Uz posredstvo televizije OBN dobili smo intervju s trenutno zvijezdom broj 1u Turskoj.

Koje su sličnosti između Vas i lika kojeg igrate?

– Kako snimanje odmiče, uvijek se pojavljuju neke sličnosti. Posljednji put sam glumio lik koji je više opsjednut kontrolom, dok je Džan iz istoimene serije sličniji meni. Ja više volim slobodu. Imam gotovo isti ukus za modu kao taj lik. Više nešto opuštenije odijevanje, a i fanovi to vole.

U seriji „Džan“ Vašem liku nadimak je Albatros. Zašto?

– Da. Ovaj moj unikatni stil s punđom i bradom bio je veliko iznenađenje i za gledatelje u Turskoj. Napravili su mi tetovažu na grudima u obliku te ptice, kako bih se uklopio u lik buntovnika i svjetskog putnika. Od toga je nastao nadimak. Znate, to je monogamna ptica. Putuje svugdje po svijetu, ali kad se jednom zaljubi to je to. Takav je i Džan.

 

Kompletan intervju čitajte u printanom izdanju magazina Azra.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti