Aida Jahić: Samo se nadam da ću biti dobro

Piše: Lejla Bejdic

 

Moji roditelji su moja najveća podrška i jedini koju su vjerovali u mene. Bez njih ne bih mogla ostvariti ni pola rezultata, tako da bilo šta što bi njih povrijedilo za mene ne dolazi u obzir

Inozemnu karijeru u svijetu modelinga mnogi pokušavaju napraviti, ali rijetki uspiju, no lijepoj Aidi Jahić iz Sarajeva to je pošlo za rukom. Nakon što je zamijenila Irinu Shayk, postavši zaštitno lice prestižne marke donjeg rublja i pidžama „Incanto“, kao i look book za „Benetton“, poslovni uspjesi se nižu jedan za drugim. Aida je sada prvo lice renomiranog italjanskog modnog brenda „Calzedonia“, te je snimila look book za ljetnu kolekciju brendova „Guess“ i „Marciano“, koju potpisuje Jennifer Lopez. Aidu smo odlučili izvesti s modnih pista i na svom terenu, u ovim nestabilnim vremenima, pretresti sve male, ali uvijek zanimljive ženske teme.

 

Kada pogledate u majku, šta pomislite?

– Hvala ti, Bože, što imam ovako hrabru i dobru ženu za majku, velikog borca i radnika, ispravnog vodiča kroz život i mog najboljeg prijatelja.

 Kad ste posljednji put plakali?

– S obzirom na to da je period PMS-a iza mene, prošle sedmice. Smatram da je plač čišćenje i da se najbolje oslobađamo negativnih emocija.

 Šta Vaši prijatelji misle o Vama?

– Upravo sam pravila anketu. Smatraju da sam jako iskrena, tvrdoglava, perfekcionist, ponekad i surova prema sebi, veliki radnik, ali i da moram zakasniti barem 15 minuta.

 Kada se živcirate?

– Jako me živciraju nekultura, uskogrudost i primitivizam, kojeg na Balkanu, nažalost, ima sve više.

Kako najradije provodite vrijeme?

– S obzirom na užurbani tempo života volim da izdvojim vrijeme za sebe. Nekako osjećam da se u tim trenucima obnavljam, osluškujem sebe, svoje misli, osjećanja, ambicije. Potrebno je s vremena na vrijeme „očistiti” um i malo sortirati emocije.

 Šta ste posljednje fotkali telefonom?

– Screenshot raznih stranica vezanih za trenutnu situaciju u svijetu.

 A lajkali na Instagramu?

– S obzirom na količinu slobodnog vremena u izolaciji i na društvenim mrežama, vjerovatno sve na mom feedu (smijeh).

 Čemu se ovoga ljeta najviše veselite?

– Svim poslovinim obavezama koje su prolongirane usljed trenutnih dešavanja u svijetu.

 Koje Vam je najdraže putovanje?

– Najveći utisak na mene je ostavilo putovanje na skriveno ostrvo na Karibima, Sveti Bartolomej ili St. Barts. Magično ostrvo prožeto francuskim duhom i kuhinjom, mješavinom karipske i francuske arihtekture, plažama s tirkiznim morem i nevjerovatnom energijom. U jednom trenuku vas Bono Vox pozdravlja učtivim “Bonjour”, a u drugom vas obasipaju cvijećem i u valu ste karipskog plesnog karnevala. Dok kupujete kroasane za doručak u autentičnim francuskim pekarama, do vas Leonardo di Caprio i Kris Jenner ispijaju prvu jutarnju kafu i neobavezno časkaju s prolaznicima.

Najsretniji trenutak u 2019. godini?

– To mi je bila jako lijepa godina, obilježena putovanjima i poslovnim angažmanima. Malo duže od godinu sarađujem s italijanskim brendom „100 % Capri“, te sam upravo radeći snimanja, showroom i fitting za ovaj brend imala priliku da posjetim atraktivne destinacije kao što su čarobni otok Capri, gdje je i sjedište Kompanije, St Tropez, Mikonos, Portofino. Snimila sam look book za ljetnu kolekciju brendova „Guess“ i „Marciano“, koju potpisuje Jenifer Lopez. Također, katalog za „Calzedoniju“, vodeći brend u svijetu kupaćih kostima i čarapa.

 Da 12-godišnja Aida vidi Aidu sada, rekla bi joj?

– Mene ta Aida i dalje posmatra iz prikrajka i uglavnom je zadovoljna. Mislim da bi bila vrlo ponosna na to što radim posao koji volim, što nisam izgubila vjeru u ljubav i ljude, ali bi svakako očekivala malo više vjere u sebe.

Ostatak intervjua čitajte u aktuelnom broju magazina Azra

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti