Đorđe David za Azru: Tu temperaturu, drhtavicu i malaksalost tijela nikad ranije nisam osjetio

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B8y9frCpAfd/

Od januara kašljem, muka koju sam zbog toga mučio znala je utihnuti na nekoliko dana, ali se ponovo vraćala. Nisam prepoznavao svoj glas, ponašao sam se vlo neozbiljno u smislu da sam jači od toga, da mi Corona ne može ništa i slično

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BqAsGedAF9b/

Đorđe Nikolić, poznatiji kao Đorđe David (55), muzičar i frontmen hevi metal benda “Death Saw”, prošle sedmice je potvrdio da ima Covid-19. U trenutku kada smo ga kontaktirali već je bio na bolničkom liječenju.

– Na odjeljenju pulmologije sam, tačnije zgradi pulmologije u okviru Kliničkog centra u Beogradu – kaže Đorđe, ističući kako  terapijsko liječenje koje se nad njim provodi daje rezultate.

Upala pluća

– Cijeli tretman koji mi je određen je ozbiljno urađena priča, terapija koju dobijam ima efekta. Temperatura, ukoliko je ima, skida se paracetamolima, antibioticima, a ujutro i uveče pijem po dvije tablete bijele i crvene boje, ne znam koje su. Nisam pitao. Osoblje, sestre i doktori su pravi šampioni, nikad niko nije ušao u ovu sobu a da nije bio nasmijan od uha do uha – govori nam.

Đorđe, kojeg su u posljednje vrijeme široke narodne mase upoznale i kao člana žirija „Zvezda Granda“, ne krije kako nije ozbiljno shvatao upozorenja u vezi sa širenjem Covid-16 bolesti, misleći da je nemoguće da njega zahvati.

– Od januara kašljem, muka koju sam zbog toga mučio znala je utihnuti na nekoliko dana, ali se ponovo vraćala. Nisam prepoznavao svoj glas, ponašao sam se vlo neozbiljno u smislu da sam jači od toga, da mi Corona ne može ništa i slično. U danima kad je cijela priča u vezi s epidemijom počela da uzima maha, ja sam bez problema napravio nekih 2.400 kilometara kroz Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, jug Srbije. Dva lijepa dana koja smo imali, 18. i 19. marta sam vozio bicikl, svakog dana praveći po 40 kilometara. Mislim da je to, uslovno rečeno, aktiviralo agoniju koju sam doživio tokom noći sa 23. na 24. mart. Temperatura od 38, tijelo koje je bridjelo od glave do nogu, doslovno od korijena kose, tu vrstu malaksalosti nikad nisam osjetio. Odmah sam otišao na infektivnu, ustanovili su mi upalu pluća, te me testirali. Kada su došli rezultati testa na Covid-19 na moju nesreću nisu bili kako treba. Jedino što mogu da poručim ljudima jeste da, ako se meni s ovakvom snagom i konstitucijom mogao dogoditi virus, mislim da može svakome da se dogodi. Molim ljude da ozbiljno shvate ovu priču, apsolutno nam ne pričaju napamet da trebamo da budemo disciplinovani, jer disciplina je i danas, neovisno o tenološkom razvoju i neovisno o cijeloj priči u vezi s Coronom, ipak i  dalje osnovno pravilo koje trebaš ispoštovati da bi išta u svom životu postigao. Šta god to bilo. Da sam bio disciplinovaniji, da sam malo više slušao neke ljude bliske sebi, koji su mi govorili da se ne šalim mnogo, vjerovatno danas ne bih ležao ovdje, ali eto to je danak bahatosti nas koji mislimo da nam niko ništa ne može – kaže David odlučan da nakon što izađe iz bolnice, bitno promijeni svoj odnos prema zdravlju.

Ostatak intervjua čitajte u aktuelnom broju magazina Azra

Pročitajte još