Džejla Ramović: Trebat će vremena da se oporavimo od ludila koje nas je zadesilo

Piše: Lejla Bejdic

Mnogi je nazivaju otkrićem godine, no, Džejla Ramović, ljepotica s Drine i djevojka koja glasom omekša i najtvrđe srce, u domove regionalne publike stigla je mnogo ranije nego što je 2019. godine pobijedila u „Zvezdama Granda“.

Dane, poput mnogih Bosanaca i Hercegovaca, provodi u izolaciji u Goraždu, gdje uživa u sjajnoj reakciji publike na njenu novu pjesmu „Ruine“. Nije trebalo proći mnogo da „Ruine“, koje su dobile i svoj videospot, postanu hit i da broje višemilionske preglede.

Za razliku od pjesme, u Džejlinom životu ništa nije ruina. Ova djevojka, koja plijeni ljepotom, jednostavnošću te, uprkos velikoj popularnosti, prizemljenošću, živi najljepše mladalačke godine. Pred njom su tek velike ljubavi i najveći uspjesi.

– Mnogo sam ponosna na uspjeh pjesme “Ruine”. Veoma mi je drago što me je publika odlično prihvatila, što su procijenili moj kvalitetni rad, te ću se uvijek truditi za njih i neću ih razočarati – kaže nam na početku razgovora.

Koji trag biste voljeli da ostave Vaše pjesme?

– Na svakom pojedincu može da ostavi drugačiji trag, ako ga ostavi naravno. Moje zadovoljstvo bi bilo da to bude bilo kakav trag, a on zavisi i od emocije koju nosi pjesma i od trenutnog osjećanja osobe koja je sluša.

Šta svaka pjesma mora imati da biste rekli „to je to“?

– Meni je najbitnije da ima dobar tekst.

Koliko danas izvođači isključivo snimaju i pjevaju ono što vole, odnosno što je umjetnost i što im nekada neće donijeti profit, a koliko uistinu podilaze trendovima i igraju na sigurnu kartu tržišnih zahtjeva?

– Mislim da se trenutno većina prilagođava trendu, što je sasvim normalno. Pjesme biram isključivo prema svom osjećaju. Bitno je da mi se svide tekst i muzika, bila ona komercijalna ili ne. Ja sam sa svojom pjesmom očigledno usrećila obje strane, i publiku i sebe.

Nedavno ste bili na američkoj turneji s kolegama s kojima ste se takmičili u „Zvezdama Granda“. Po čemu ćete pamtiti tu turneju? 

– Na turneji je bilo fantastično. Definitino nešto što ću pamtiti do kraja života. Svaki grad u kojem sam bila i publika su ostavili veliki utisak na mene i nadam se da ću opet imati priliku nastupati u Americi.

Cijeli intervju čitajte u aktuelnom broju magazina AZRA. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti