Ella Dvornik-Pearce za AZRU: Nikad nisam bila tipična žena

Piše: Lejla Bejdic

Moja mama se jako trudila usaditi mi neke navike, ali moja tvrdoglavost nije to mogla upiti. Pa sam shvatila da nekad nije ni sve u odgoju već i u karakteru. Mislim da ću malo drugačiji pristup imati s Balie. Jako je tvrdoglava

Blogerica i poduzetnica Ella Dvornik-Pearce prije nepuna dva mjeseca rodila je svoje drugo dijete. Kao i s prvom kćerkom Balie, mlada mama redovno putem svojih društvenih mreža pokazuje kako izgleda svakodnevica s bebom. Originalna je kao i uvijek i to je ono što je čini drugačijom i jednom od najtraženijih blogerica na ovim prostorima.

Nekadašnja buntovnica i kćerka legendarnog muzičara Dine Dvornika svoje drugo dijete, kćerkicu Lumi Wren, rodila je neposredno prije početka pandemije, zbog čega su i njene roditeljske rutine morale biti prilagođene novom stanju. S mnogo duha nam pojašnjava kako u izolaciji suprug i ona uglavnom mijenjaju pelene, čiste kuću i kuhaju.

– Nije baš uzbudljivo. Ali kad si stalno kući, stalno praviš nered i stalno moraš čistiti. Jako se veselimo da ovo sve završi – kaže nam na početku razgovora.

 

I drugoj kćerki ste dali neobično ime. Ima li ono posebno značenje?

– Tražili smo neka interesantna imena koja bi išla uz Balie. I iskreno ne znam kako smo došli do Lumi. Ali, znam da na finskom Lumi znači snijeg. Tamo se koristi više kao nadimak, a meni se svidjelo kao ime. Prvo smo htjeli yumi da bude, ali me bilo strah da će ga ljudi čitati kao “yummy” pa nisam htjela riskirati.

Kako se Balie snalazi u ulozi starije sestre, je li svjesna da više nije jedino dijete u kući?

– Pa nije ljubomorna. Mi njoj kažemo da je beba njena pa se drugačije ponaša prema njoj. Pjeva joj, šapće joj, daje joj puse. Preslatko.

Jeste li uspjeli vratiti staru formu nakon trudnoće?

– Nisam uopće. Još imam istu kilažu kao nakon porođaja. Trenutno imam 64 kilograma, a trudnoću sma počela sa 57. Tako da sedam kilograma viška i dalje čeka izlazak iz karantina. Malo sporije to ide kad ne ideš vani i nisi aktivan.

Šta ste o majčinstvu naučili od svoje majke?

– Moja mama se jako trudila usaditi mi neke navike, ali moja tvrdoglavost nije to mogla upiti. Pa sam shvatila da nekad nije ni sve u odgoju već i u karakteru. Mislim da ću malo drugačiji pristup imati s Balie. Jako je tvrdoglava i već sada ne sluša, testiram svašta pa ćemo vidjeti kako će ispasti.

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina AZRA

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti