Andrija Milošević: Ne vidim da je Corona išta gora od stanja u kojem smo hermetički zatvoreni godinama

Piše: Redakcija

Za sada je kultura zgažena, izmrcvarena, gladna, žedna, ali neće nikada biti ubijena. Jer, bar se nadam, slobodnu misao nije moguće ubiti. Prognoziram još goru godinu za kulturu, jer je ovo idealna prilika da mediokriteti iskoriste dodatnih pet minuta u zaustavnom vremenu s pet igrača više, da daju još koji gol svojoj tradiciji, duhu i jeziku

 

Glumac Andrija Milošević s kolegama Aleksandrom Srećkovićem, Damjanom Kecojevićem, Aleksandrom Tomić, Mirjanom Karanović…, sjajnim serijalom „Slatke muke“ u teškim, Corona danima, nasmijava publiku i u našoj zemlji. Andrija je igrao u sva tri medija, filmu, pozorištu i televiziji, te ušao u cipele kako komercijalnih, ovovremenih likova, tako i klasika. No, komediju, čini se, najradije, ili je ispravnije reći najčešće igra. U posljednje vrijeme sve se češće na projektima koje radi potpisuje i kao producent, te je suosnivač  „Teatra na brdu”. Na našim prostorima mnoge stvari više nisu smiješne, niti su vic. Postale su opasne po naš život, jer postupci onih s kojima većina po društvenim mrežama zbija šale, ozbiljno rade o glavama ljudi. Andriji je, kaže nam, na Balkanu sve ili ništa smiješno.

Kroz „Slatke muke“ u kojima mu televizijsku suprugu igra emitivna partnerica iz stvarnog života, Andrija spaja humor i izvrgava ironiji mnoge teme i odnose, od kojih su mnogi i dalje tabu na našem prostoru. Je li za pristanak da igra u serijalu dugo pregovarao s legendarnom Mirjanom Karanović, pitam ga?

– Serija je sjajno prošla u Srbiji, nadam se da će i kod vas imati svoju publiku. Mirjana Karanović je odmah pristala na saradnju. Prvo, zato što je vidjela da je uloga izuzetno zanimljiva i dopala joj se priča. Tako da smo s velikom radošću i entuzijazmom ušli u ovaj projekt i završili ga u velikom stilu.

Sve grane industrije, pa tako i Vaša, više-manje su na koljenima zbog pandemije. Koje važne projekte ste morali stopirati zbog Corone?

– Najvažnije je da se nisam zarazio i da sam zdrav, a život je borba. Projekti će se raditi ili neće, ali kada ste živi i zdravi, onda je sve ostalo ispravljivo.

Cijeli intervju čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti