Dajana Bošković, odbojkaška reprezentativka BiH za „Azru“: Da nisam u sportu, bavila bih se modom

Piše: Redakcija

Obje sestre Bilećanke Dajana i Tijana Bošković igraju odbojku, ali kao reprezentativke različitih država. Dajana igra za BiH, Tijana za Srbiju, a obje su trenutno u Turskoj

 

Razgovarao: Nermin DEMIROVIĆ

 

Moglo bi se reći da je nesvakidašnja situacija to što Dajana i Tijana Bošković, sestre iz Bileće, igraju odbojku, ali kao reprezentativke različitih država. Dajana igra za Bosnu iHercegovinu, dok Tijana nosi dres Srbije. Splet okolnosti doveo je do toga, ali to ne utječe na činjenicu da je riječ o dvjema vrhunskim sportistkinjama koje dolaze iz jedne zdrave porodice, koja je uvijek stajala iza njih i podržavala ih na pravi način.

Dajana Bošković, uostalom kao i njena sestra, igra u Turskoj. Živi sport, živi život na svoj način i posvećena je onome što radi. Odnedavno ima i novi ugovor, a za sve će ova 26-godišnjakinja reći kako je uspjela samo napornim radom. Uz to ne zaboravlja porodicu, prati modu, čita i uživa u druženju s prijateljima. Za „Azru“ je govorila o odbojci i stvarima van sporta koje ispunjavaju njen život.

Kako trošite vrijeme bez sporta?

– S obzirom na to da su sezone duge, imam vrlo malo slobodnog vremena. Ono što mi najviše nedostaje jesu moja porodica i prijatelji, tako da svaki slobodan trenutak koristim da provedem s njima. Oni su ti koji mi pomažu da punim baterije za predstojeću sezonu.

Šta je ono što najviše volite u svome poslu?

– Najveća prednost moje profesije je to što radim ono što volim. Uživam u svakom trenutku provedenom na terenu i u izazovima, kojih ima mnogo.

 Šta biste označili kao presudno za uspjeh jedne žene sportistkinje?

– Ne bih izdvajala žene u odnosu na muškarce. Mislim da je za uspjeh svakog sportiste presudno mnogo odricanja, strpljenja i dobrog rada.

Šta Vas raduje van sporta?

– Kao što sam već spomenula, vrijeme provedeno s porodicom mi je posebno dragocjeno, jer već duži period ne živimo zajedno pa me to najviše raduje.

Kako bi izgledao Vaš idealni dan bez sporta?

– Taj dan volim koristiti za oporavak, da se lijepo odmorim, pročitam knjigu, pogledam film ili odem u spa. Ukoliko sam van sezone, idealan dan bih voljela da provedem na nekoj plaži uz svoje prijatelje i uz mnogo smijeha i pozitivne energije.

Kuhate li i šta bi bio Vaš specijalitet?

– Uživam u kuhanju. Često volim eksperimentirati. Ono što mi trenutno pada na pamet, što bih mogla da izdvojim kao specijalitet,jesu lazanje, koje sam skoro pripremala za svoje prijatelje i mogu da kažem da su svi bili oduševljeni.

Koliko inače vodite računa o ishrani?

– Trudim se stalno da pazim šta jedem. Naravno, ima dana kad sebi dam oduška. U profesionalnom sportu jedna od bitnijih stvari jeste upravo zdrava ishrana, koja pomaže da se bolje osjećam na terenu i imam bolji performans.

Koliko Vas okupira moda?

– Mnogo volim modu. Prijatelji mi često govore da bih sigurno radila nešto u vezi s modom da nisam sportist. Šalu na stranu, trudim se da pratim trendove, to je nešto što me, osim sporta, ispunjava.

Koja je, prema Vašem mišljenju, definicija uspješne žene?

– To je žena koja hrabro korača ka svom cilju, vodi računa o sebi i svom izgledu, koja je samostalna i ne zavisi ni od koga.

View this post on Instagram

🍀

A post shared by Dajana Boskovic 🍀 (@dboskovic17) on

Kako bi izgledao Vaš idealni odmor?

-Sigurno bi to bilo na nekoj egzotičnoj destinaciji, s ljudima koje volim.

Idelan izbor automobila, brzina ili elegancija?

– Definitivno elegancija.

Igrate u Turskoj. Kako se osjećate tamo, šta je ono što Vam je posebno zanimljivo?

– U Turskoj se osjećam fenomenalno. Ljudi si zaista gostoljubivi i čine sve da se osjećam što prijatnije. Posebno mi je drago što je i moja mlađa sestra Tijana također u Turskoj, tako da imamo priliku češće da se viđamo. Sljedeće sezone igrat ćemo u istoj ligi, radujem se našim susretima kako na terenu, tako i van njega.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti