Zvezdana Stojaković: Ostala sam ista i nakon plastičnih operacija

Piše: Mirela Kukan

 

Foto: Kristina Benić

Majka, supruga, voditeljica, novinarka, urednica, blogerica, PR menadžerica, magistrica kriminalistike, autorica divnih priča o roditeljstvu na svojoj stranici “Mama i oblutak”. Sve to su titule Zvezdane Stojaković koju mnogi, prije svega, poznaju kao voditeljicu jutarnjeg programa na Face TV-u. Ako nju pitate šta je ponajviše od svega nabrojanog, kao iz topa reći će: “Mama i supruga”. Posebno ponosna je i na titulu magistrice kriminalističkih nauka, što mnogi nisu ni znali.

Kao novinarka, urednica i voditeljica radi od 2011. godine. Prije toga bila je brend menadžer za “Samsung” te radila i kao PR menadžerica najvećeg  koncerna u BiH. U slobodno vrijeme piše na svom blogu, koji je kreirala 2014. godine. Voli fotografije i voli objavljivati na Instagramu. Nije influencerka, ali stigne se pozabaviti i insta marketingom.

– Od svih zanimanja najdraže mi je majčinstvo. Biti roditelj je najljepši i najbolje plaćen posao, jer je plata čista ljubav. A ako bih morala izdvojiti još nešto, to je rad na TV-u. Smatram da se za neke stvari zaista rodimo – kaže nam Stojaković.

A, o njenoj prepoznatljivosti, čaršija kao čaršija, u posljednje vrijeme raspreda priče da se dovela gotovo do “neprepoznatljivosti” zbog estetskih operacija. 

Kada smo Zvezdanu zamolili da razgovaramo upravo o tome za “Azru”, bez zadrške je pristala.

– Veoma sam iskrena osoba, nikada ništa nisam skrivala, imala sam operaciju nosa i grudi, do kada vam je rok za intervju – “kupila” nas je odmah brzinom i jednostavnošću.

Dok sugerira da plastične operacije više nisu rezervirane samo za poznate i bogate i da se u posljednje vrijeme sve više mama odlučuje za neku korekciju ili zahvat, potcrtava:

– Nisam radila esteske zahvate koje su promijenile moj lični opis, ostala sam ista, nos je samo ispravljen, a grudi vratile formu. Zadržala sam svoju prirodnost.

Foto: Kristina Benić

Zašto ste se odlučili za operaciju nosa i grudi?

– Kad sam bila mala, imala sam nezgodu u kojoj sam slomila nos. Od tada nikada nisam disala kako treba, a “kriv” nos mi je stvarao nelagodu posebno zbog posla pred kamerama. U kliniku sam otišla više iz znatiželje kako bi to moglo izgledati, a da nisam baš bila nisigurna da li sam spremna da se podvrgnem zahvatu. Međutim, nakon razgovora s doktorom i snimka na uređaju znala sam da je to to. Da sam znala da oporavak nije bolan i da je tehnologija tako napredovala, davno bih to učinila, već sa 18 godina. 

 

Također, nije tajna da trudnoća i postporođajni period mogu ostaviti traga na tijelu žene. Iako se nakon poroda većina rasprava uglavnom vodi o skidanju kilograma, grudi su dio tijela na kojem ćete uočiti najviše promjena. Mijenjaju se za vrijeme trudnoće, ali i poslije trudnoće. Nakon što sam rodila i dojila drugog sina, moje grudi nisu bile kao ranije i željela sam promjenu. Željela sam da moj simbol ženstvenosti bude kao ranije.

 

Je li to boljelo?

– Ono što je jako važno kada se odlučite za korekciju jeste da vjerujete svom ljekaru i slušate samo njega, kao i on vas. Posebna je to veza ljekara i pacijenta, važno je osjećati sigurnost i da odlazite u operacionu salu razmišljajući samo o lijepim stvarima i koliko ćete biti sretni kada se probudite iz anestezije. Nakon dva sata i 15 minuta, koliko je trajala operacija nosa, probudila sam se s maskom na licu i s ljekarom i sestrom pored sebe. Odmah smo se fotkale (smijeh). Nije mi bilo muka, nisam povratila, niti sam imala mučnine. Bila sam ošamućena, ali ništa srašno, kako sam očekivala. Sestra Ajla je provela noć sa mnom. Svakih pet minuta me je pitala trebam li nešto, boli li me. Zaista me nije ništa boljelo, samo sam mijenjala obloge na licu, jer sam inače sklona hematomima i otoku. Tokom noći bilo je neugodno disati na usta, ali tako je svaki put kada se nos začepi tokom prehlade. Malo se grlo sušilo i bilo je “dosadno” zalijevati se vodom.  

A, kada je riječ o grudima, prije nego što sam se odlučila za korekciju, bilo mi je važno da se upoznam s implantima, tačnije da vidim ko će to biti “sastavni dio mene” do kraja života. Kada sam razgovarala s doktorima i kada su vidjeli moju konstituciju, odmah su znali šta je to što mi treba. Nisam željela velike grudi, nisam ih nikada ni imala. Željela sam da imaju oblik i formu. Neko sam ko na ženi najviše voli ključne kosti. Smatram da svako treba da uradi i promijeni na sebi ono što mu se ne dopada, ali napominjem da je jako važno voditi računa o tome da odete kod stručnjaka koji će, osim što su vam ljekari, postati i prijatelji.

Foto: Dragana Maunaga

Koliko traje oporavak?

– Mislim da je oporavak individualan, ja sam nakon operacije nosa bila pred kamerama nakon sedam dana. A grudi sam operisala u petak poslije podne, a već u ponedjeljak bila pred kamerama. Mislim da je najvažnije slušati ono što nam doktor kaže i pridržavati se toga, jer onda i oporavak traje glatko. Iskreno, mislila sam i da oporavak od korekcije grudi mnogo više boli, ali opisala bih to kao jaku upalu mišića.

Foto: Jelena Nišić

Kompletan intervju čitajte u aktelnom broju magazina AZRA.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti