Vjenčanje Adrijane Kurtišaj u doba pandemije: Bila je to ljubav na prvi pogled

Piše: Lejla Bejdic

Izabranik popularne voditeljice je Adi Bikić, poduzetnik iz Sarajeva. Zbog Corone, umjesto 220 zvanica iz cijele Evrope, vjenčanju je prisustvovalo 70-ak osoba iz Sarajeva. Brojnu rodbinu i drage prijatelje iz inozemstva nismo ugostili, a sve kako bismo sveli rizik zaraze na minimum. Konstantno smo prozračivali prostoriju i često dezinficirali ruke. Konobari su nosili maske i vizire, a raspored sjedenja smo pravili na osnovu klastera

 

Adrijana Kurtišaj, jedno od najpoznatijih TV lica Bosne i Hercegovine, stala je na „ludi kamen“. Sasvim očekivano za nju, desilo se to daleko od očiju javnosti, odnosno u strogoj tajnosti. Tek sedam dana poslije procurile su prve fotografije na društvenim mrežama, dok je za magazin “Azra” Adrijana odlučila ekskluzivno govoriti o detaljima njenog vjenčanja iz snova. Njen izabranik je Adi Bikić, pravnik iz Beča sa prebivalištem u Frankfurtu. Nismo mogli da se ne prisjetimo Adrijaninih početaka i sve čitatelje podsjetimo da je Adrijana karijeru počela prije 15 godina, kada je na taj način ušla u naše domove i zadržala se do danas. O svom privatnom životu nikada nije pričala javno, pa ne čudi pitanje s početka našeg razgovora.

 

Zašto ste tako tajnoviti?

– Ja volim svoj životni poziv i uživam raditi na TV-u. Profesionalno sam se ostvarila i sa zadovoljstvom gledam na svoju karijeru. Istovremeno, mislim da moj privatni život ne treba biti u centru pažnje. Zato izbjegavam da u javnosti često govorim o privatnim stvarima. Iako sam javna ličnost, intimne trenutke želim dijeliti s porodicom i prijateljima. S obzirom na to da je vjenčanje, ipak, jedinstven događaj i zbog velikog interesa javnosti, odlučila sam napraviti izuzetak za magazin “Azra” – kaže nam Adrijana na početku razgovora.

Vjenčanje ste organizirali tokom pandemije. Kako je izgledao Vaš dan i jeste li morali odustati od nekih izvornih ideja? Jeste se pridržavali posebnih pravila?

– Corona je promijenila sve naše živote. Umjesto 220 zvanica iz cijele Evrope, vjenčanju je prisustvovalo 70-ak osoba iz Sarajeva. Brojnu rodbinu i drage prijatelje iz inozemstva nismo ugostili, a sve kako bismo sveli rizik zaraze na minimum. Konstantno smo prozračivali prostoriju i često dezinficirali ruke. Konobari su nosili maske i vizire, a raspored sjedenja smo pravili na osnovu klastera, tako da su za istim stolom sjedili ljudi koji se privatno ili poslovno često susreću. Sve je bilo drugačije, a ipak savršeno. Za to je, prije svega, kriva ta mala, ali odabrana grupa posebnih ljudi, koja je, uprkos svim restrikcijama, donijela ogromnu dozu pozitivne energije, dobrih vibracija i mnogo smijeha i veselja.


Često se s partnerom teško dogovoriti o svim detaljima vjenčanja. Kako su izgledale Vaše pripreme i jeste li bili zahtjevna mlada?

– Mislim da je organizacija vjenčanja pravi test za svaku ozbiljnu vezu (smijeh). Mi smo imali sreće. Imali smo identične vizije i dobru raspodjelu posla, ali nas je poremetio COVID-19. Bili smo u velikoj dilemi da li uopšte organizovati vjenčanje. Na kraju smo odlučili pomjeriti termin unaprijed i drastično smanjiti broj gostiju. Sve ostalo smo pokušali zadržati. Sudbonosno „da“izgovorili smo u prekrasnom hotelu na Ilidži. Haljinu sam našla u prvoj radnji u koju sam ušla. Cvjetnu dekoraciju smo dogovorili istog dana, a za nezaboravnu atmosferu pobrinuli su se Berin Buturović i njegov bend. Cijelo vjenčanje organizovali smo  doslovno za pet dana.

 

Foto: Adgal Studio

 

Cijeli intervju čitajte u aktuelnom broju magazina AZRA.

Pročitajte još