Naida Melić poznata make-up artistica otkrila nam je svoju omiljenu knjigu, film, seriju, muziku i događaj

Piše: Aldina Zaimović

Naida Melić poznata make-up artistica i majka troje djece, sinova Tarika i Farisa i kćerkice Tajre, nakon pandemije Crorona virusa ima pune ruke posla. Svakodnevno šminka po nekoliko djevojaka bilo da je u pitanju vjenčanje, djevojačka večer ili pak neki drugi događaj, Naida je uvijek na visini zadatka. Iako ima pune ruke posla izdvojila je vrijeme za naš magazin, te smo ovoga puta pred nju stavili nešto drugačiji zadatak gdje nam je otkrila svoju omiljenu knjigu, film, seriju, muziku i događaj

Knjiga

Moja omiljena knjiga je „Mali princ“, nedavno sam je pročitala po drugi put kad je moj sin dobio knjigu za rođendan, čitala sam je nekad u osnovnoj, al’ tada sam je čitala samo da je pročitam. Ovaj put sam uživala, jer „Mali princ“ ima odgovore na mnoga pitanja. Nekako je to knjiga koja se uvijek može čitati,i najvažnija pouka iz knjige jeste da nikad ne odustajemo.

Film

Teško mi je odlučiti se koji mi je to film najdraži, jer ima ih jako puno, ali budući da moram samo jedan, onda cu reći da je to „Me before you“, romantična drama, sa tužnim zavrsetkom, koji nam je pouka da svaki dan iskoristimo, i da budemo zadovoljni i veseli s onim što imamo, i najvažnije da volimo.

Serija

Najdraža serija je „Prijatelji“. To je serija koju smo svi pregledali već nekoliko puta, al’ svejedno je jednako zabavna i to je serija koju navečer kad djeca zaspe, pogledam s mužem. To je neka naša rutina, da se opustimo i uživamo.

Muzika

Kada je u pitanju muzika Elthon John, Madona, Whitney Huston, su mi jedni od omiljenih izvođača. Neki klasični pop koji se i danas sluša i uvijek me vrati u to neko doba kad sam uz sestru saznala za sve te umjetnike.

Događaj

Događaj koji pamtim je kada sam prvi put otišla na operu, na nagovor sestre, tad sam još bila djevojcica mozda nekih 14 godina. Iako sam negodovala i govorila da ne želim da idem, ali kad je „Hasanaginica“ počela, zauvijek je ostala u mom srcu… Jedva čekam da moja djeca budu dovoljno velika da mogu i njih da odvedem.

Pročitajte još