Maja i Mirza Malkoč: Unina rođendanska bajka

Piše: Aldina Zaimović

Unin prvi rođendan proveli smo u veselju, radosti i uzbuđenju. Naša bebica je brzo porasla i tek smo tog dana postali svjesni koliko vrijeme brzo prolazi. Rođendan smo proveli u jednom od hotela u Bihaću, a na slavlje bili su pozvani članovi naše porodice, kumovi i bliski prijatelji. Nije bilo mnogo ljudi, ali smo se lijepo proveli i u skladu s mjerama kojih se moramo pridržavati

 

Odavno je poznato kako je proslava, organizacija i veselje povodom rođendana djeteta od velike važnosti za roditelje, naročito ukoliko je riječ o prvom rođendana, koji se pamti cijelog života. Izazov je veći kako pripremiti rođendansko slavlje u vrijeme pandemije Corona virusa, koja je zasigurno promijenila naše živote, ali i način življenja. Proslava je sve manje, a i one koje se održavanju odvijaju se pod strogim epidemiološkim pravilima, kako se njihovi gosti ne bi zarazili.


Kako su organizirali slavlje za prvi rođendan kćerkice Une, otkrili su nam pjevač Mirza Malkoč i njegova supruga, stomatologinja Maja. Par koji je u braku tri godine, a zajedno su snimili i spot za Mirzinu pjesmu „Amnezija“, za naš magazin nisu krili radost zbog prošlosedmičnog Uninog prvog partyja.
– Unin prvi rođendan proveli smo u veselju, radosti i uzbuđenju. Naša bebica je brzo porasla i tek smo tog dana postali svjesni koliko vrijeme brzo prolazi – kazali su nam ponosni roditelji.


Na rođendanskom slavlju pjevalo se i plesalo do kasno u noć, a Unine najdraže pjesme za nju su pjevali djed Husnija i tata Mirza. Djevojčica ima jednu koja joj se najviše dopada, a koja je to, otkriva nam mama Maja.
– Una obožava muziku. Voli kada joj pjevamo dječije pjesmice, ali najviše reagira na tatinu pjesmu. Tad se smije i pleše, svaki put posmatra Mirzu i mene, vjerovatno joj nije jasno otkud mi na TV-u – govori nam s osmijehom Maja.
Roditelji za svoju dječicu rođendansko slavlje pripremaju i po nekoliko mjeseci, ali trenuta epidemiološka situacija ne dozvoljava toliko dugotrajne planove, te su prisljeni sve organizirati u samo nekoliko dana.
– Rođendansko slavlje nismo dugo pripremali zbog situacije s COVID-om. Do posljednjih sedam dana nismo znali hoće li se organizirati nešto ili ne – govore nam Maja i Mirza.


Zbog restriktivnih mjera, broj zvanica morao se svesti na minimum, no to ne znači da se nisu dobro zabavili.
– Rođendan smo proveli u jednom bihaćkom hotelu, a na slavlje su bili pozvani članovi naše porodice, kumovi i bliski prijatelji. Nije bilo mnogo ljudi, ali smo se lijepo proveli i u skladu s mjerama kojih se moramo pridržavati. Zbog trenutne situacije nismo bili u mogućnosti da pozovemo sve nama drage ljude, ali bitno je da smo svi živi i zdravi, a slavlje ćemo nadoknaditi.
Malena Una bila je poprilično skromna, a ponosni roditelji nam s velikim osmijehom otkrivaju čemu se ona najviše obradovala.
– Moramo priznati da se Una najviše obradovala prskalicama na torti – dodaje kroz smijeh.


Za Maju i Mirzu, ali i cijelu porodicu, ovo je bio dan koji će dugo pamtiti i prepričavati, pun emocija i utisaka, kojeg će jednog dana, kada poraste, moći prepričati i Uni, a tu su i fotografije da im pomognu oživjeti čaroliju njenog prvog rođendana.
– Godina koju smo proveli s našom djevojčicom je nešto najljepše na svijetu. Mnogo je umora i neprospavanih noći bilo, ali za nju i njen osmijeh nije nam ništa bilo teško. Prvi rođendan ćemo pamtiti po količini ljubavi. Una je unijela veliku radost u naše živote, pogotovo u život majki i djedova. Njihova sreća i radost kada su blizu nje ne može se opisati – kazali su nam za kraj.
U intervjuu koji su Maja i Mirza dali za naš magazin prije nekoliko mjeseci govorili su o tome koliko su se njihove obaveze, ali i prioriteti promijenili otkako je ona obogatila njihov život.


– Sve se promijenilo u dobrom smislu. Sad je naš cijeli život podređen njoj, prvo ona pa onda sve naše obaveze i trudimo se da budemo maksimalno s njom, da je uključujemo u sve naše aktivnosti. Moram spomenuti da nam je ovaj period Corone dobro došao, kad je riječ o zbližavanju s Unom, pogotovo Mirzinom. Kao majka sam radila većinu tih stvari: hranjenje, ustajanje, presvlačenje, međutim, Mirza je sada mnogo toga preuzeo i naučio, povezao se s njom mnogo više – istakla je Maja.
– Ranije sam svakog dana izlazio van i u kafane, jer su tamo ljudi, dogovori, moj posao. U periodu Corone jedno vrijeme nismo nigdje izlazili skoro 20 dana i onda sam 24 sata bio u kući. Tada sam vidio da nije lako biti ni majka, jer si ti tu samo za dijete. Meni nije ništa bio problem, samo moram krenuti. U početku nisam znao šta i kako, ali već za mjesec sam na sve navikao. Iskreno, najteže mi je hraniti Unu, jer je živahno dijete, sve je zanima, a ostalo mi je sve uredu – kazao je Mirza.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti