Nađa Brkić (13), jedna od najpoznatijih i najmlađih youtuberki na Balkanu: Za sve je kriva tetka Marina

Piše: Redakcija

Od malena volim da glumim, recitujem, plešem. Na YouTube je tetka prvo počela da snima dječije skečeve. Meni se ta ideja jako svidjela i uloge su bile zanimljive, publika nas je veoma brzo prihvatila i zavoljela. Poslije je sve išlo nekako spontano i nakon više od godinu dana sam otvorila svoj YT kanal. Sebe u budućnosti vidim kao glumicu

Kada neko ima 13 godina i slovi za jednog od najpoznatijih i najmlađih youtubera na Balkanu, kao što je to slučaj s Nađom Brkić iz Beograda, onda takva djevojčica definitivno zaslužuje i pobliže predstavljanje. Nađa ima milionske preglede na svom YouTube kanalu s više od 350.000 pretplatnika, na Instagram profilu više od 150.000 pratitelja, a na TikToku više od 230.000 njih. Ekspanzija digitalnih sadržaja i društvenih mreža dovela je, naime, do toga da današnja djeca, osim TV crtića, zabavne sadržaje (nadati se, uz roditeljski nadzor), također, pronalaze na YouTube kanalima. Nađina pjesma „Uspomene“, koju ova učenica sedmog razreda osnovne škole izvodi sa svojom plesnom grupom, mnogima je već sigurno ušla u uho sa simpatičnim stihovima: „Uspomene čuvaj u srcu i u duši, ne daj da ti niko uspomene ruši…“ Svjedoči tome čak 6,3 miliona pregleda ovog spota na njenom YT kanalu.

Nađu Brkić kontaktirali smo putem njenih društvenih mreža, a jedini uvjet koji smo dobili u brzom odgovoru stigao je od njene mame Jelene i bio sasvim razumljiv: da pitanja pošaljemo s „Azra Magazin“ Instagram profila (@azramagazin). Vrlo brzo stigli su odgovori ove svestrane djevojčice, koja je hit među najmlađim generacijama. Ona je svoju YouTube priču počela je na Arija Kidsu, kanalu koji je pokrenula njena tetka Marina i koji danas ima više od milion pratitelja, a tu je tetka počela da snima i Nađu. Već godinu YouTube kanal pod svojim imenom i prezimenom ima i Nađa.

Na snimcima koji su među današnjom djecom gledaniji i od brojnih TV emisija, jer se tu pjeva, šminka, pleše, igra, kuha, kupuje, zabavlja, osim s tetkom Marinom, Nađa se pojavljuje i s dvogodišnjom sestrom Inom. Neizostavna je i Arija, Nađina sestra od tetke, odnosno Marinina kćerka, a posebnu ulogu od samog osnivanja njenog samostalnog kanala ima Nađin tata, koga svi znaju kao „Cool Tatu“.

Koliko si godina imala kada si se prvi put upoznala s tehnologijom i mogućnostima modernih tehnologija u kojima sada dominiraš?

– Moja generacija je od malena upoznata s modernom tehnologijom. Ne sjećam se tačno koliko sam imala godina.

Čija je ideja bila da pokreneš svoje profile na društvenim mrežama i YouTube kanal?

– Na prijedlog publike koju sam stekla na Arija Kids Channelu otvorila sam svoj YT kanal. Naravno, imala sam podršku roditelja kao i tetke, koja je osnivač kanala na kom sam počela da snimam.

Kada se desila tvoja prva objava, koliko si imala godina i jesi li zabilježila tada koliku si posjećenost imala?

– Kada sam počela da snimam za YouTube, tada sam imala svoj Instagram profil i svoje prve objave. Ne sjećam se tačno posjećenosti, ali sam od tada u kontaktu sa svojom publikom, koja mi mnogo znači.

Šta za tebe predstvalja ovaj način prikazivanja svog svijeta drugima i kako tvoji drugari gledaju na sve to?

– Od malena volim da glumim, recitujem, plešem… Kada je tetka otvorila YT kanal i počela da snima dječije skečeve, odmah je našla ulogu za mene. Meni se ta ideja jako svidjela i uloge su bile zanimljive, publika nas je veoma brzo prihvatila i zavoljela. Poslije je sve išlo nekako spontano i nakon više od godinu dana sam otvorila svoj YT kanal. Uživam dok snimam i zabavljam svoju publiku. Okolina i drugari također prate moj rad i podržavaju me.

Koliko imaš vremena za školu i kako se uspijevaš organizirati?

– Školske obaveze stižem da ispunim, odlična sam učenica, a također učestvujem i u dodatnim aktivnostima. Iza mene stoji mali tim koji mi mnogo pomaže, a to je moja porodica. Snimam uglavnom dva videa sedmično.

Ko ti pomaže u idejama, prijedlozima i svim onim fazonima koje možemo vidjeti na tvojim snimcima?

– Osim mojih ideja, tu su mama i tata da daju prijedlog. Ali, naravno, slušam i ideje svojih pratilaca. Ponekad snimam s tatom, tetkom, sestrama i njihova podrška mi mnogo znači. Dok snimamo, prvenstveno se zabavljamo i svi zajedno uživamo u tome.

Ujedno ti i njihova podrška, vjerovatno, najviše znači?

– Podrška porodice i prijatelja je jako bitna, ali naravno i moje publike.

Tvoja pjesma„Uspomene“, koju si snimila prije šest mjeseci, bilježi više od šest miliona pregleda. Kako doživljavaš toliku podršku?

– Presretna sam što se publici svidjela moja pesma „Uspomene“. Također mi jako puno znači što ima tako veliki broj pregleda. Uskoro možete da očekujete moju novu pjesmu.

Postala si prepoznatljiva i u reklamama. Da li već sada dovoljno zarađuješ i u kojem smjeru planiraš graditi svoju karijeru? Vidiš li sebe kao glumicu, pjevačicu ili nešto sasvim treće?

– Da, snimala sam reklame za dvije velike kompanije i bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem u takvim projektima, to je za mene bilo jedno novo iskustvo. A kad je riječ o daljoj karijeri, sebe vidim kao glumicu.

Susrećeš li se s nezgodnim i neumjesnim komentarima ponekad i na koji način se boriš protiv toga?

– Susrećem, ali ne obraćam pažnju na takve komentare.

Koga voliš pratiti od slavnih ličnosti i ko je za tebe najcool poznata osoba?

– Iskreno, nemam neku određenu slavnu ličnost koju pratim. Volim pjesme od Ariane Grande, kao i serije i filmove u kojima glume Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley…

Koliko je cijela situacija s pandemijom Corona virusa utjecala na tebe i tvoju generaciju?

– Mnogo je utjecala. Prvenstveno, jer se manje viđamo. Nedostaje nam normalan način druženja, ali se nadamo da će sve brzo proći i da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali.

Za kraj, imaš li neki savjet koji želiš podijeliti sa svojim fanovima, a našim čitateljima?

– Čitaocima magazina „Azra“, kao i mojim fanovima, šaljem jedan veliki poljubac. Budite pozitivni i nasmijani, vjerujte u ljubav i ona će uvijek biti oko vas. Voli vas vaša Nađa Brkić!

Intervju prenesen iz novog broja printanog izdanja magazina “Azra”

Pročitajte još