Iman Karović: Suhi šampon spašava situaciju

Piše: I.J.

Influenserica, manekenka i studentica prava Iman Karović slavu je stekla 2015. godine, kada je ponosno ponijela laskavu titulu Miss turizma BiH u Maleziji na Svjetskom izboru za Miss. Samo za „Azru“ atraktivna dvadesettrogodišnjakinja otkriva tajnu dobrog izgleda

Koliko vremena posvetite dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?
– Ne mislim da posvećujem mnogo vremena, ali ne zanemarujem njegu lica. Otprilike je to 20 minuta i čine je dnevna i noćna „Lumiere“ krema, kao i serum s vremena na vrijeme. Mnogo volim i tonike u vidu spreja za lice.

Kažu da je dobra frizura osnov dobrog izgleda. No, kojim trikom se služite tokom dana kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– Ukoliko mi se ne sviđa kosa, kao i većina žena, vežem je u rep ili napravim neku punđicu. Ako baš želim da je puštena, suhi šampon popravi situaciju.

Svaka žena na svom licu ima neki detalj koji joj se ne sviđa; kod nekoga je to veliki nos, kod nekoga rumeni obrazi… Imate li Vi nešto u tom smislu što Vam posebno smeta? U kom momentu života ste prihvatili ili bar naučili živjeti s tim „nedostatkom“?

– U mom slučaju su to pjegice, nekad su mi više smetale, a sada su kao neki trend. S vremenom sam naučila da ih volim, iako ih još nerijetko sakrijem puderom.

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao kroz godine? Šta sada volite, a prije niste… ili ne volite, a da je prije bilo „must have“?

– S godinama sam naučila da je manje, ustvari, više. Nekada sam mnogo više vremena provodila šminkajući se i mnogo sam eksperimentirala, te kupovala proizvode kao pravi make-up freak. Što sam starija, manje se šminkam i imam nekoliko proizvoda koje koristim svaki dan.

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?
– Smatram da je veoma bitna energija koju imamo, a da je ljepota u očima posmatrača.

Odajete utisak jake i samouvjerene žene, no, imate li momente kada ste nesigurni? U kojim situacijama se nesigurnost najčešće javlja i kako se borite protiv nje?

– Naravno da imam, kao i svako od nas, s tim da to mene vrlo brzo prođe. Uhvati me neraspoloženje iz milion razloga, mogu biti nenaspavana, imati neki prištić ili mi se jednostavno ne sviđa frizura, ali sve su to trenutna raspoloženja.

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio? Ukoliko ne idete na beauty tretmane, zašto je to tako?

– Rijetko idem na beauty tretmane, bez posebnog razloga, jednostavno nemam običaj. Ukoliko idem, to je čišćenje lica na proljeće ili u jesen.

Šta pomislite kada pogledate svoje stare fotografije, a kada je riječ o izgledu? Razmišljate li: „Nisam baš zadovoljna kako sam izgledala“ ili “Baš sam dobro izgledala“?

– Pogrešno sam se šminkala. Sve sam radila kako ne treba i mislim da bi bolje bilo da se nikako nisam ni šminkala, mada sam generalno zadovoljna izgledom nekad.

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– Dobra krema prije šminkanja najbitnija je u cijeloj rutini.

Kako ste reagirali na svoju prvu boru? Jeste li nakon toga drastično promijenili svoje beauty navike?

– Još mi je rano za bore, mada se pojavljuju one smijalice. Ne smeta mi to uopće, iako je lijepo na prirodan način usporiti proces starenja koliko je to moguće, tako da vjerujem da ću povesti računa o tome kada dođe vrijeme za bore.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti