Naida Bešlagić samo za „Azru“ otkriva: Drugi sin stiže krajem jula

Piše: Lejla Bejdic

Mnogo sam opuštenija i osjećam se bolje, pokretnije i imam više energije sad u odnosu na prvu trudnoću. Bila sam zaražena Corona virusom sredinom marta, ali, hvala Bogu, nisam imala neke veće simptome osim glavobolje i malaksalosti. Roditeljstvom nikako ne smije stati i vaš život. Sve je stvar organizacije i ljubavi prema sebi. Moje vrijeme tek dolazi

 

Naidu Bešlagić (29) mnogi u našoj regiji pamte po njenom učešću u emisiji „Zvezde Granda“, gdje je ostvarila zapažen rezultat. Često je spominjala i naglašavala da joj je ovo takmičenje, iako nije pobijedila niti ušla u finale, mnogo pomoglo u karijeri i otvorilo mnoga vrata. Naida je tri godine u sretnom braku sa Šućkom Šabovićem, a prvi put se kao majka ostvarila 2018., kad je na svijet donijela sina Omara. Svoju prvu trudnoću Naida je najavila u magazinu „Azra“, a sada se odlučila ponovno takvu vijest podijeliti samo za naše čitatelje. Naida je otkrila i sve simpatične detalje svog blaženog stanja.

–  Za drugu trudnoću sam saznala nakon djevojačke večeri moje sestre i priznajem da je bilo veoma emotivno.

Kako ste saopćili suprugu i ostatku porodice?

– S obzirom na to da smo planirali drugo dijete, skupa smo uradili test. Iako smo i očekivali da bude pozitivan, te večeri, kada je stvarno pokazao dvije crtice, obuzele su nas posebno lijepe emocije i uzbuđenje. Suprug i ja smo bili sretni, ponosni i zahvalni Bogu što nam je podario tu blagodat. Porodici smo saopćili dan poslije i svi su bili ushićeni i sretni.

Je li trogodišnji sin Omar svjestan da će postati stariji brat?

– Od početka trudnoće ga pripremam na to da će beba doći i kako raste stomak svjestan je nečega, ali ne u potpunosti. Mislim da će tek kad se beba rodi shvatiti i biti sretan zato što mu je mama rodila brata.

Kada je riječ o prehrani i zdravom načinu života, koji se preporučuje svakoj trudnici, jeste li u tom smislu opušteniji sada u odnosu na period trudnoće s Omarom?

– Mnogo sam opuštenija i osjećam se bolje, pokretnije i imam više energije sad u odnosu na prvu trudnoću. Svakako da vodim računa o prehrani koliko mogu i trudim se da održim imunitet jakim.

Jeste li saznali spol bebe? Kad je termin?

– Doktor nam je rekao da je dječak, a termin za porod je 30. juli.

Trudnice obično imaju želju za nekom određenom namirnicom. Koja je to u Vašem slučaju?

– Nisam imala posebne potrebe za hranom ni u prvoj trudnoći, a nemam neke prohtjeve ni sada. Ono što više konzumiram jesu salate i voće.

Ko Vam pomaže u odgajanju sina trenutno i čijih savjeta se „držite“?

– Moji i suprugovi roditelji su tu kao glavna pomoć oko Omara. Suprug i ja ga odgajamo, a oni pomažu. Nisam pristalica da ga dede i nane odgajaju i smatram da je to pogrešno. Oni uskaču u pomoć kad zatreba i savjetuju nas na najbolji mogući način. Zahvalna sam Bogu za takvu porodicu.

Kako čuvate zdravlje s obzirom na to da ste prebolovali Coronu? Kako ste se liječili kao trudnica i je li zaraza ovim virusom ostavila neke posljedice na Vaše zdravlje?

– Trudim se čuvati svoje i zdravlje svoje porodice koliko sam u mogućnosti. Bila sam zaražena Corona virusom sredinom marta, ali, hvala Bogu, nisam imala neke veće simptome osim glavobolje i malaksalosti. Pojačala sam unos vitamina i to je bila moja terapija, tako da nemam posljedica, što je najbitnije.

Kad je riječ o karijeri, šta možemo od Vas očekivati u budućnosti, na kojim projektima radite?

– Nakon oporavka od porođaja vraćam se u studio i poslovnim obavezama. Moje vrijeme tek dolazi i posvetit ću se maksimalno svemu onome što sam oduvijek sanjala.

Šta najviše savjetujete mladim roditeljima?

– Roditeljstvom nikako ne smije stati i vaš život. Sve je stvar organizacije i ljubavi prema sebi.

Koliko se njegujete u trudnoći, radite li vježbe za trudnice?

– U trudnoći je samo pojačana standardna njega, jer naša kosa i koža trebaju duplu njegu tokom drugog stanja. Ne radim vježbe, jer mi nije preporučeno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti