Isak Šabanović: Nemam vremena za vezu, slobodan sam

Piše: Lejla Halimić

Popularnost mi imponuje, ali i narušava privatnost. Jer, jedno bez drugoga ne može. Nekako sam sve vrijeme pod pritiskom, jer gdje god se pojavim sada privučem pažnju. Pokušavam da se od toga malo oslobodim i da se prizemljim, ne dam se. Ne volim foliranje, volim da je žena – žena

Isak Šabanović je takmičar „Zvezda Granda“, jednog od najpopularnijih muzičkih show programa na našim prostorima. Mladi Bjelopoljac već od svog prvog javnog pojavljivanja privukao je veliku pažnju svojim neobičnim glasom i stasom. Brojna publika s nestrpljenjem iščekuje svaki njegov naredni nastup, a, kako i sam kaže, iznenađen je velikim pozitivnim publicitetom.

Isak važi za jednu od najautentičnijih pojava od početka emitiranja takmičenja „Zvezde Granda“. Za „Azru“ Isak je govorio o svojim prvim muzičkim koracima, planovima za dalje, ali i privatnom životu.

Kako je izgledalo Vaše djetinjstvo?

– Djetinjstvo je bilo kao i kod sve druge sretne djece. Kažem sretne, jer smo brat i ja odgajani uz mnogo ljubavi, razumijevanja među roditeljima, a onda se ta ljubav množila i na nas. Djetinjstvo je obilježilo i lijepo drugarstvo s prijateljima iz ulice, škole, ali i putovanja s roditeljima. Tako da sam imao sreću da odrastam u zdravom okruženju.

Kada ste shvatili da je muzika Vaš životni poziv?

– Još od vrtića sam pokazivao interesovanje za pjevanje i muziku, a kasnije je i moj otac, koji je inače muzičar, „provjeravajući sluh“ zapazio da sam talentovan ili da imam njegov gen kada je riječ o muzici i tako sam krenuo u muzičku školu, pa onda je bio hor, a negdje od desete godine sam i osnovao grupu gdje smo vježbali u podrumu kuće. Nekako sam veoma rano otkrio tu ljubav prema muzici, a onda su u tinejdžerskim godinama stizali i prvi pravi nastupi po bjelopoljskim lokalima. To je bila ljubav koju sam osjetio s prvim kročenim korakom na binu.

Ranije ste za medije izjavili da ste iz muzičke porodice, koliko Vam je to pomoglo da se odlučite baviti muzikom?

– Naravno da mi je mnogo pomoglo. Otac nije nikada podgrijavao tu moju zainteresovanost za muziku, ali sve što bih pitao on bi mi pokazao. To je čovjek koji je u tim vodama skoro četrdeset godina s mnogo iskustva, ali i neko ko može da pjeva dobro i sevdah i rok muziku. Ja sam odabrao ovo drugo.

Ko je Vaš muzički uzor danas?

– Volim da slušam i Bebeka i Tifu, Gibonija, Parni valjak, zapravo sve one koji su tokom osamdesetih stvarali dobru muziku.

Pojavili ste se u „Zvezdama Granda“, gdje ste privukli veliku pažnju medija, da li Vam to imponuje ili Vam narušava Vašu privatnost?

– Imponuje mi, ali mi i narušava privatnost. Jer, jedno bez drugoga ne može. Nekako sam sve vrijeme pod pritiskom, jer gdje god se pojavim sada privučem pažnju, svi hoće sa mnom da se slikaju i slično. Pokušavam da se od toga malo oslobodim i da se prizemljim, ne dam se.

Šta očekujete od učešća u takmičenju?

– Nisam imao velikih ambicija od mog pojavljivanja u „Zvezdama Granda“, niti ih sada imam u smislu pobjede. Htio sam da se pojavim, zbog reklame, ali i da radim nakon pojavljivanja. Međutim, ispalo je drugačije. Skrenuo sam pažnju javnosti pa ćemo vidjeti šta će biti, svejedno mi je.

Kakvo je Vaše mišljenje o domaćoj estradi i da li se tu uklapate?

– Ja imam jedan cilj, a to je da pjevam, sve drugo me ne zanima. Ne mislim ništa o estradi, poštujem kolege i njihov rad, ali nemam namjeru da se uklapam – ja sam svoj.

Kakav je Vaš ljubavni status i da li ste možda zaljubljeni?

– Za sada nemam vremena za stalnu vezu, još sam slobodan.

Šta Vam je privlačno kod suprotnog spola?

– Ne volim foliranje, volim da je žena – žena.

Gdje vidite sebe za deset godina?

– Za deset godina se vidim u ovom poslu, nemam namjeru da mijenjam smjer.

Ko Vam je najveća podrška u životu?

– Roditelji i brat su tim koji ni za koju cijenu ne bih mijenjao, jedni drugima smo najveća podrška.

Vaš gubitak kilograma motivirao je mnoge da krenu tim putem. Možete li nam otkriti svoju tajnu mršavljenja?

– Nije tajna da sam smršao pomoću liposukcijske dijete, a sada se samo trudim da održim tu kilažu. Svakako bih je preporučio svima koji muku muče s viškom kilograma, jer je odlična.

Tekst prenesen iz aktuelnog printanog izdanja magazina “Azra”

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti