Zerina Suyabatmaz: Bez parfema ne izlazim iz kuće

Piše: Ilma Jakubovic

Jedna od popularnijih bh. influenserica s adresom u Turskoj samo za „Azru“ otkriva tajne svog besprijekornog izgleda

 

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

– Sigurno ne onoliko koliko bih trebala, ali sam zadovoljna rutinom u koju sam uvela nekoliko ključnih proizvoda poput gela za pranje lica, hidratantne i kreme sa zaštitnim faktorom u jutarnjoj njezi, dok navečer koristim serume, masažere, maske i pilinge. Trudim se tražiti proizvode sa što više prirodnih sastojaka.

 

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– S obzirom na to da je moja kosa prirodno kovrdžava, jedino što mogu uraditi kada nije u najboljem stanju jeste podići je šnalicama u „neurednu punđu“.

 

Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– U posljednje vrijeme istražujem zahvat otklanjanja podbratka, tako da mogu reći da sam za sve što se radi laserom bez ubrizgavanja supstanci za koje ne znamo na koji način se naknadno kreću po našem tijelu. Tako da definitivno i uskoro idem na lasersko otklanjanje podbratka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zerina Suyabatmaz (@zerinasuyabatmaz)

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– Manje je više. Prije nekoliko godina bez potpunog pokrivanja kože lica nisam izlazila iz stana, sada su tu samo tečni korektor, kremasto rumenilo, bronzer i highlighter, kako bi tekstura kože bila vidljiva. Ranije je šminkanje trajalo satima, a sada 15 minuta.

 

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

– Smatram da se energija čovjeka itekako odrazi na njegovo lice i da je i dalje oku ono neobično, lijepo i privlačno.

 

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Živim u Istanbulu i u posljednje tri godine bilo mi je jako teško pronaći frizera i kozmetičara, ali pronašla sam dermatologinju koja se brine o mojoj koži i koja je nakon porođaja i hormonalnog disbalansa vratila moju kožu u savršeno stanje. U pitanju je Esra Keskin, koja je patentirala svoj tretman, tj. način čišćenja kože imena „Esra Facial“, tako da je to tretman koji radim svakog mjeseca.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zerina Suyabatmaz (@zerinasuyabatmaz)

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Godinama već koristim „Denk Mit“ sapun za fleke koji čak i četkice od tečnog pudera čini besprijekorno čistim. Posljednji korak nakon sušenja pribora za šminkanje je, naravno, alkohol.

 

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Moram priznati da me je genetika dobro pripazila kada je riječ o vrećicama ispod očiju. No, preventivno uvijek koristim gelove za okoloočno područje s čeličnim rolerom koji hladi. Trenutno koristim „Yves Rocher Pur Bleut roller“.

 

Kako oblikujete obrve?

– Obrve sam odavno prepustila stručnim licima u salonima koji mi ih oblikuju koncem te farbaju jednom mjesečno. Kući koristim serum za jačanje obrva koji je moje nevidljive obrve doveo do gustine kakvu sam željela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zerina Suyabatmaz (@zerinasuyabatmaz)

Koje kozmetičke marke ste oduvijek željeli isprobati, a još niste?

– Ništa više nije toliko nedostupno, tako da sve što sam željela probati, to sam i uradila, više me zanimaju tretmani, kao i prirodni pripravci, ulja, čajevi i slično.

 

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– Iz kuće nikada bez zaštitnog faktora, a u krevet nikada s ostacima šminke, kada dođemo u godine naših majki koža će nam biti zahvalna.

 

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Bora još nema. Svima s masnom kožom preporučila bih „La Roche Posay Anthelios Shaka fluid“, kremu za sunčanje koja ne stvara potkožne bubuljice.

 

Jeste li tokom pandemije drastično promijenili svoje beauty navike?

– Više sam se posvetila preparativnoj kozmetici umjesto dekorativne, čak i kada je riječ o šminkanju. Iako sam uvijek više voljela smeđi eyeliner i maskaru od crnog, sada je to sve mnogo svedenije i suptilnije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zerina Suyabatmaz (@zerinasuyabatmaz)

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– Svaki parfem čije su glavne note bijelo cvijeće i mošus je moj omiljeni parfem, stalno ih mijenjam, ali uvijek mirišem isto, te me drugi ljudi lako pamte po mirisu. Onaj koji koristim posljednjih nekoliko mjeseci je „Michael Kors by Michael Kors“.

 

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– Otkako sam postala mama, mogu bez svega, ali par kapi parfema prije izlaska iz kuće će zauvijek biti dio mene koliko god se druge okolnosti mijenjale.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zerina Suyabatmaz (@zerinasuyabatmaz)

Šta se nalazi u Vašem neseseru?

– „Max Factorova“ olovka za usne 06 „Mauve Moment“, korektor, tečni bronzer i tečno rumenilo, gel za obrve. Krema za ruke i antibakterijski gel, vlažne i suhe maramice kao i mini verzija parfema koji sam taj dan nanijela na kožu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti