Dalila Tufo-Konjhodžić u slatkom iščekivanju bebe: Radujem se majčinstvu

Piše: Lejla Bejdic

Čekamo krunu naše ljubavi, naše najvrjednije. Ne želim da čitam niti slušam ničija iskustva. Slušam svoje tijelo i doktora. Mislim da je to sasvim dovoljno. Ono što najviše trenutno volim je voće i u ovom ljetnom periodu imam da biram

Jedna od najtraženijih bh. manekenki današnjice zasigurno je Sarajka Dalila Tufo-Konjhodžić (25). Velike uspjehe u svijetu modelinga postigla je u Bosni i Hercegovini, a i izvan nje. Njen poslovni put išao je od rodnog Sarajeva, preko Istanbula, Dubaija, Milana, Pariza i ponovo je doveo u rodni grad. Dalila je slavu stekla i pojavljujući se u spotu bh. muzičke legende Halida Bešlića, te pjevača Mirze Selimovića.  Prije dvije godine udala se za izabranika Jasmina Konjhodžića i sada očekuju krunu svoje ljubavi. U sedmom je mjesecu trudnoće i naprosto blista od sreće i, kako kaže, jedva čeka da postane majka, a samo za magazin“Azra“ otkriva je li joj životni prioritet uvijek bio da ima i osnuje porodicu.

– Naravno. Prva asocijacija na porodicu za mene je čista, bezuslovna ljubav. Moja porodica je moja najveća podrška, moje utočište, moj kompas. Biti okružen ljudima koje najviše voliš je ono za šta se živi – kaže nam na početku razgovora.

 Kada ste saznali da ste trudni?

– Relativno rano, na samom početku trudnoće. Ja sam prosto imala osjećaj. Osoba sam koja ne pije kafu. Jedne prilike sam otišla kod mame, koja je u tom momentu pravila kafu, toliko mi je zamirisala da mi je mama rekla: “Ti si 100% trudna”. To je samo ojačalo moj osjećaj da jesam i, naravno, na kraju je potvrđeno pregledom.

 Jeste li nestrpljivi zbog bebinog dolaska?

– Čekamo krunu naše ljubavi, naše najvrjednije, kako da ne budemo.

Kome ste prvo rekli da ste u drugom stanju?

– S obzirom na to da smo muž i ja zajedno saznali, odlučili smo da sačekamo određeni period da bismo saopštili tu divnu vijest. Naravno da su to bili roditelji, sestra, brat i najbolji prijatelji.

 Jeste li počeli s kupovinom stvari za bebu ili ste od onih roditelja koji će sačekati još koju sedmicu?

– Počeli smo da razgledamo, ali nismo još ništa kupili. Imamo još vremena. Mislim da će biti slađe kada se malo primakne.

Jeste li već saznali je li dječak ili djevojčicu?

– Saznali smo, ali to neka ostane naša mala tajna još malo.

A jeste li izabrali ime za bebu, ko odlučuje o tome, mama ili tata?

– Imamo dva, i uz to problem jer ne možemo da se odlučimo jer su nam oba predivna.

Ima li nešto čega Vas je strah u trudnoći?

– Nema. Ne želim da čitam niti slušam ničija iskustva. Svaka trudnoća je individualna i ja samo želim da uživam i da ne razmišljam ni o čemu osim o danu kada ćemo upoznati plod naše ljubavi.

Slušate li svoje tijelo, ili ipak savjete pronalazite putem interneta, vodeći se iskustvima ostalih žena?

– Slušam svoje tijelo i doktora. Mislim da je to sasvim dovoljno.

Prvorotkinje se obično brinu kako će proteći porođaj, jeste li Vi jedna od tih žena?

– Kao što sam već rekla, ne želim da razmišljam o bilo čemu što bi mi izazvalo strah. Sve će biti baš onako kako treba da bude i najbolje za mene.

Koliko ste zahtjevni kao trudnica, imate li želju za određenim jelom, pićem?

– To morate pitati mog muža. Mislim da sam super do sada. Rijetko se desilo da imam neku ogromnu želju za nečim. Ono što najviše trenutno volim je voće i u ovom ljetnom periodu imam da biram.

Šta koristite od terapije u trudnoći?

– Koristim „Novalac“ prenatal od početka trudnoće.

 Nakon saznanja o trudnoći, jeste li prestali raditi, ili ste i dalje u pokretu?

– Kad je riječ o modelingu, odradila sam nekoliko unaprijed dogovorenih kampanja na početku, dok se još nije vidio stomačić, a trenutno radim u jednoj agenciji za digitalni marketing. S tim da trenutno radim od kuće i sretna sam da imam tu mogućnost.

Na kojim ste projektima radili u posljednje vrijeme?

– Moja posljednja kampanja je bila s našim novim brendom „A&A fashion“. Mnogo sam sretna što sam bila dio te kampanje. Veoma ljubazne, kreativne i divne djevojke. Osim toga, rade s najkvalitetnijim materijalima i mislim da će se taj kvalitet ubrzo prepoznati na našem tržištu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti