Nikolina Kovač: Sjaj u očima me čini lijepom

Piše: Lejla Halimić

Nikolina Kovač, poznata bh. pjevačica, svojom harizmom, ljepotom i glasom privlači publiku, a hitove niže iz godine u godinu. Ovog puta samo za ‘Azru’ otkrila je sve tajne svoje make-up i beauty rutine

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

– Veoma mi je važno sve što je u vezi s njegom lica. Volim da moja koža lica i tijela izgleda zdravo i baršunasto. Evo jedna preporuka za proizvode koje ja koristim. Svake dvije-tri sedmice koristim piling „Amy“ prirodne kozmetike na bazi kafe i meda, nakon toga ispirem lice ledenom vodom, jer je to najbolji prirodni face lifting, kao i masaža kockicama leda. Potom nanosim „Jal“ tretman na bazi hijaluronske kiseline, sačekam da upije i nanesem hidratantu kremu za lice, a za predio oko očiju koristim „Nuxe Creme Prodigieuse Boost“. Nakon minutu nanosim „Bioderminu“ kremu sa zaštitnim faktorom kao neku vrstu prajmera i potom stavim minimalni ten, malo rumenila, sjaj i spremna sam za svakodnevne obaveze.

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– Od kada sam krajem 2017. godine doživjela krah s kosom, vodim računa maksimalno o svakom detalju i cijenim je duplo više nego ranije. Ne tretiram je, ne feniram je kada to nije neophodno, profesionalci vode računa o mojoj kosi, a ja, kada nemam neka bitna dešavanja, koristim povez od pojasa bade mantila, onaj čuveni trik s društvenih mreža, i super je, ujutru imam frizuru koja djeluje prirodno i uredno, a pritom se kosa ne tretira. To je moj topli prijedlog svim vašim čitateljima.

Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– Trudim se da zavolim svoje lice i tijelo sa svim vrlinama i manama i da ne dozvolim da neko vrši pritisak na mene kako moram izgledati isto ili slično kao neko drugi, jer smatram da je svako od nas ličnost za sebe i da je zbog toga poseban. Ako bih nekada nešto uradila, to bi bilo maksimalno umjereno ili da se nešto vrati na prethodno stanje. Za sada nisam ništa radila na sebi, ako to i budem uradila, otvoreno ću govoriti o tome. Čovjek treba da radi na sebi u svakom smislu, mentalna higijena i duhovna uravnoteženost je najvažnija karika da bi neko sijao.

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– Kada ste djevojčica, znatiželjni  ste da isprobate razne šminkerske trikove, šljokice i sve te make-up ekstremnije stvari. Želite da znatno više eksperimentišete sa šminkom, što je prirodno da bude tako u tim godinama, ali ni tada nisam pretjerivala, jer sam brzo shvatila da moje lice iziskuje klasični minimalizam i tada sam najzadovoljnija sobom. To je nešto što je moj zaštitni znak, prirodni izgled i njegovo isticanje na nenametljiv način.

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

– Apsolutno sam saglasna da je karakter, produhovljenost nešto što nas čini posebnim, jer svako na Planeti je autentičan zbog toga i mislim da ljudi treba više da se posvete toj vrsti higijene.

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Holivudski tretman, koji je zaista fantastičan, jer je zasnovan na bazi kisika i totalno je neinvazivan.

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– „LaRouche“ uljanom kupkom čistim pribor za šminkanje.

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Nasreću, još ih nemam, velikim dijelom to pripisujem svojoj genetici i adekvatnoj neinvazivnoj njezi.

Kako oblikujete obrve?

– U posljednje vrijeme izbjegavam olovke za obrve, sviđa mi se prirodni izgled obrva, zbog moje kose i svijetlog tena, obrve kao takve djeluju prirodnije i to je meni predivno.

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– To je nešto što me je mama naučila još kada sam bila mala, to je jedna vrsta moje rutine, koja je zaista jednostavna, ali vrlo značajna za kožu. Najvažnije je lice umivati hladnom vodom, jer je to najbolji face lifting, te da uvijek imam hidratantnu kremu koja odgovara isključivo mojoj koži. Prirodna njega u kontinuitetu je najdjelotvornija.

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Ne obraćam pažnju na bore, meni je bitno koliko se iskreno nasmijem u danu, koliko puta osjetim istinsko zadovoljstvo i radost, bitan mi je sjaj u mojim očima, jer on me čini lijepom.

Jeste li tokom pandemije drastično promijenili svoje beauty navike?

– Nisam, možda sam malo unaprijedila, saznala nešto novo i imala više vremena, kao i svi, da ih primijenim. Klasični karantin je imao i svoje prednosti.

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– Parfemi su najintenzivniji oblici sjećanja i svi imamo momenat kada nas neki parfem asocira na neki događaj ili na neku osobu. Jedan od mojih omiljenih je „LA Vie Est Belle“, jer život je zaista lijep.

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– Ruž za usne, uz njega se osjećam sigurnije, jer mi daje neku vrstu svježine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti