Ejla Prguda, pobjednica Izbora za Fotomodela BiH: Trud i rad su se isplatili

Piše: Lejla Halimić

Ejla Prguda (15), Mostarka koja je svojim izgledom i šarmom osvojila laskavu titulu Miss Fotomodel BiH, za „Azru“ je govorila o svojim počecima, utiscima nakon takmičenja i planovima za naredni period. Osim velike ljubavi prema modelingu, Ejla se bavi i crtanjem, šminkanjem, a poseban talent pokazala je u plesu, gdje se profilirala kao trenerica.

Na početku našeg razgovora Ejla je otkrila kada se rodila ljubav prema modelingu.

– Od malih nogu sam oblačila odjevne kombinacije u kojima sam se zamišljala kao model. To su bile neke moje prve dječije želje koje mi se ostvaruju – kazala je lijepa Mostarka.

Kada ste shvatili da se želite ozbiljnije baviti modelingom?

– Poziv koji sam dobila od direktorice agencije „Fashion M“ Selme Maličbegović pružio mi je jedinstvenu priliku za ostvarenje mog sna. Priliku koja se ne odbija i za koju sam zahvalna cijelom timu.

Kako su izgledale pripreme za Izbor Fotomodela BiH?

– Bilo je vrlo naporno, na samim pripremama je bilo mnogo treme i uzbuđenja, neprospavanih noći, ali rezultat je zaista fantastičan. Trud i rad koji smo uložili se isplatio, a najviše je zaslužna naša direktorica Selma bez koje svega ovog ne bi bilo.

Da li se tokom takmičenja između Vas i ostalih djevojaka probudilo prijateljstvo ili se pak osjetio neki rivalitet?

– Sva koncentracija bila je upućena ka pripremama, kako bismo se na što bolji način mogle predstaviti. Osim toga, ni u jednom trenutku nije bilo isključeno druženje između nas uz sve aktivnosti koje smo imali s trenerima i nutricionistima od kojih smo mnogo toga naučili o svom zdravlju i liniji koju trebamo održavati, što je zapravo i ključno u ovom poslu.

Jeste li očekivali pobjedu?

– Svi mi smo se potajno nadali i iščekivali pobjedu, ali zaista me je iznenadilo. Za mene je ovo veliki uspjeh.

Kakva su sada osjećanja, nakon što su se utisci slegli?

– Moram priznati da je sve ovo jedan novi svijet u kojem se pronalazim. Naravno, utisci su pozitivini, a očekivanja i više nego ispunjena.

Dobili ste stipendiju za studiranje na Univerzitetu u Travniku. Koliko je obrazovanje važno za mladu djevojku koja tek počinje graditi svoju modeling karijeru?

– Da, osim ljepote, osobnosti i stava, što je i ključno u ovom poslu, važno je biti stabilan u obrazovnom smislu. Ovim putem se zahvaljujem Internacionalnom univezitetu Travnik od kojeg sam dobila poklon stipendiju u vrijednosti 12.000 KM kao nagradu za pobjednicu Izbora za Fotomodela BiH 2021.

Ko Vam je najveća podrška?

– To su svakako moji roditelji i sestra, koji su moja podrška kroz život, ali ne mogu izostaviti direktoricu Selmu Maličbegović, koja je uvijek tu za mene i od koje mogu naučiti mnogo o modelingu.

Koji su Vaši planovi kada je riječ o modelingu?

– Priliku koja mi je pružena i u kojoj sam postigla uspjeh dovesti do još veće razine na svjetskom nivou.

Je li Vaše srce zauzeto ili tek čekate nekoga ko će osvojiti srce najljepše Mostarke?

– Još sam mlada. Vremena za to uvijek ima, trenuto se želim fokusirati na sebe.

 

Pročitajte još