Meliha Aličić: Nemoguće je našminkati lošu energiju

Piše: Z.T.

Meliha Aličić je psihologinja, marketing menadžerica i make-up artistica. Na Instagram profilu je prati više od 17.000 vjernih fanova. Svojim neobičnim stilom mnoge oduševljava, a ovog puta samo za „Azru“ otkrila je sve tajne svoje make-up i beauty rutine

 

 Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

– Njega lica generalno mi je vrlo važna i posvećujem joj  mnogo vremena. Ujutro nakon standardne higijene lice obavezno lice hidriram tonikom ili termalnom vodom te serumom. Prije šminkanja, posljednja koju nanosim je krema sa zaštitnim faktorom i bez koje posljednje dvije godine nisam izašla van. Na kraju dana, lice detaljno čistim i umivam uljnim čistačem i pjenom, te nanosim kremu s posebnom pažnjom na područije oko očiju. Jednom sedmično radim piling, a jednom mjesečno higijenski tretman čišćenja lica.

 

 Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– Ono što sam i uradila, korigirala osmijeh. Ja sam više zagovornik neinvazivne estetske medicine s minimalnim zahvatima.

 

 Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– Tokom godina svaka žena prođe nekoliko faza traženja svog stila šminkanja koji najbolje odražava njenu ličnost i kako je ona sebi svoja i najljepša. Mene su godine naučile da je više manje i da sama sebi najbolje izgledam s minimlnim makup-om, koji je decentan i uredan. Mada se za potrebe fotografiranja i raznih Instagram kampanja često profesionalno šminkam, odvikla sam se tog izgleda i rado se uvijek vraćam svom definiranom stilu.

 Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

– Apsolutno! Nemoguće je našminkati lošu energiju.

 

 Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Tretman biorevitalizacija lica hijaluronskom kiselinom mi je toliko vratio jedrine i svježine koži. Sigurno ću ga ponoviti.

 

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Četke redovno perem sapunom i vodom, te dezinficiram skupa s ostalom šminkom.

 

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Srećom, nemam tu vrstu podočnjaka, nego one tamne kolutove koje sam tretirala mezoterapijom. Bez dovoljno sna niti jedan tretman ne pomaže.

 Kako oblikujete obrve?

– Posljednjih pola godine ih oblikujem koncem, a u ranijem periodu sam bila sama svoj majstor pincetom i trakicama.

 

 Koje kozmetičke marke ste oduvijek željeli isprobati, a još niste?

– Kroz svoj posao sam sarađivala s mnogim brendovima i grupacijama koje su distributeri, te sam uglavnom probala sve što je na našem tržištu dostupno.

 

 Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– San i balans. Okružite se pozitivnim i dobrim ljudima, sretne žene su najljepše.

 

 Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Kao neko ko mnogo posmatra i njeguje svoje lice uočila sam promjene i prije nego su se stvorile bore, te sam se aktivirala da ih njegom i tretmanima ublažim.

 

 Jeste li tokom pandemije drastično promijenili svoje beauty navike?

– Ne pretjerano, s tim da sam pojačala hidrataciju, unos vode i vitamina kroz suplemente.

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– Kao i svaka žena, tako i ja imam nekoliko omiljenih parfema koje nosim u zavisnosti od godišnjeg doba i raspoloženja. To su svjež i senzualan u isto vrijeme „Chanel  – Mademoiselle“ , „Cartier – La Panthere“  i  „Mancer -Coco Vanille“.

 

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

Ne, nemam problem bez šminke da izađem iz kuće, ali nikad ne napuštam stan bez kreme sa zaštitnim faktorom.

 

 Šta se nalazi u Vašem neseseru?

– Neseser odavno ne nosim, ali u torbi uvijek imam kremu za ruke i karmin.

 

Nabrojte nam svojih 10 omiljenih kozmetičkih proizvoda.

Ako izdvajam favorite u njezi lica i tijela na prvom mjestu je „Vichy“ dezodorans, „Avene“ krema 50+, „Avene“ termalna voda,  „Anastasia Beverly Hills“ pomada za obrve, „Clinique Moisture Surge“, „Skeyndor phenomen“ maskara, „Neutrogena Deep Moisture“ losion za tijelo za suhu kožu, „Mavala“ lakovi za nokte, „Huda“ mat karmin, „Estee Lauder double wear“ puder.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti