Žanamari Perčić, žena koja prkosi godinama: Fizički izgled mi je barijera u mnogim situacijama

Piše: Lejla Halimić

Žanamari Perčić (40), poznato ime u našem regionu, jedna je od onih muzičarki koje plijene svojim talentom, ali i nestvarnim izgledom. Slavu je stekla pobjedom u TV show programu „Hrvatski Idol“ 2004. godine, a danas njen rad na društvenim mrežama podržava blizu 170.000 pratitelja. Osim uspješne muzičke karijere, Žanamari se ostvarila i u najvažnijoj ulozi, majčinstvu. Kćerka Gabriela za nju je najveće bogatstvo, a za naš magazin Žanamari nam je govorila o svojim muzičkim počecima, majčinstvu, ali nam je otkrila i nepoznate detalje o sebi. Prelijepa Dalmatinka u posljednje vrijeme uspijeva zapaliti društvene mreže svojim fotografijama, a u nastavku saznajte kako se nosi s titulom jedne od najatraktivnijih izvođačica na našim prostorima.

Kada se prisjetite svojim muzičkih početaka, šta su Vam prve asocijacije?

– Prva asocijacija mi je moj tata, koji me podržavao 150 posto, i ponos u njegovim očima kad sam snimila prvu pjesmu. Dok god imaš svoj tim koji se veseli tvojim uspjesima, sve je ljepše raditi u životu. Moj tim je bio tata, a kasnije je to bio moj bend, a sada to je moj dragi i talentirani muž.

Kojim projektom u svojoj muzičkoj karijeri se najviše ponosite?

– Definitivno, mojim autorskim rock albumom „Druga vrsta“, koji i dan-danas volim poslušati. Svim svirkama i festivalima koje sam odradila sa svojim bendom „J’Animals“, pogotovo svirkom pred velikim Joeom Satrianijem, te EXIT Festivalom. Osim toga, mojim prvim singlom na engleskom jeziku „No Boy Can Do It Better“, koji je definitivno moja nova prekretnica. Dostupan je na svim streaming servisima, a izdala sam ga kao independent artist.

S kim biste željeli sarađivati od domaćih, a s kim od stranih izvođača?

– Ovo je uvijek osjetljivo pitanje, jer ima zaista mnogo izvođača koje volim iz različitih žanrova. Ali, recimo, top tri strana izvođača koji za mene imaju posebno značenje su Joshua Homme, James Arthur i Sickick.

Kako uspijevate izbalansirati majčinstvo, uspješnu karijeru i zavidan izgled?

– Izbalansirati majčinstvo i karijeru je zaista izazov i teško mi pada naročito emotivno. Volim da je Gabi uvijek uz mene, ali nekad kad radim ne može biti i onda smo stalno na telefonu, dok je ona s bakom. Izgled je nešto o čemu dugo nisam stizala brinuti i oslanjala sam se na gene. Tek posljednjih mjesec i po sam odlučila posložiti vrijeme da zaista stignem i otići u teretanu svaki dan i hraniti se zdravo.

Jedna ste od najatraktivnijih pjevačica na našim prostorima. Jeste li se susretali s predrasudama zbog svog fizičkog izgleda?

– Apsolutno. Fizički izgled mi je barijera u mnogim situacijama. Nekad sam čak usamljena, jer mi je u mnogo situacija bio barijera u prijateljstvu.

Koja je tajna Vaše figure u 40-oj godini života?

– Evo od tog okruglog rođendana sam zaista počela paziti na prehranu i trenirati ono kako spada. Do tada sam se oslanjala na gene. Osim toga, imam divnu ekipu koja se brine o mom licu, a to je klinika „Ministry of Smile“.

Najljepše iskustvo s nastupa?

– Ponovo ću spomenuti nastup na EXIT Festivalu, jer ta publika nam je zbilja vratila više energije nego iti jedna ikad. Ali generalno, festivale sam uvijek voljela zbog druženja s drugim izvođačima. Nedostaju mi. Zadnji je bio CMC festival s mojom dragom Lidijom Bačić, gdje smo izvele naš duet „Stop“. Bilo je stvarno prelijepo druženje i iskustvo, a i digle smo prašinu (smijeh).

Najneugodnije iskustvo?

– Kad nas je jedan voditelj kluba zatražio da isključimo gitarska pojačala jer smo preglasni. A znao je da uzima rock bend za svirku. Kako nastaviti svirku nakon toga? Bilo je baš nezgodno.

Da možete vratiti vrijeme, postoji li nešto što biste promijenili?

– Ne bih ništa promijenila. Samo bih voljela da sam vampir i da živim barem 300 godina, jer imam previše želja i planova za jedan običan ljudski život (smijeh).

Najljepše putovanje mi je?

– U Grčku prije dvije godine, jer smo išli kao porodica i Gabriela je zaista uživala. Pješčane plaže su joj baš veselje, a kad je ona sretna i ja sam sretna.

Šta je za Vas odmor?

– Željela bih doživjeti ljeto i plažu, ali bez ljudi. To bi bilo idealno. Sve takve plaže su previše sati leta udaljene i još nisam spremna toliko vremena biti odvojena od kćerke, ali jednog dana ću to napraviti s mužem. Barem sedam dana na osami negdje na Maldivima ili Sejšelima.

Da nisam pjevačica bila bih…?

– Bodybuilderica (smijeh). Još to stignem postati. Ne mislim da sam u životu ograničena samo na pjevanje. Muzika jeste začin mog života, ali definitivno nije jedini moj interes.

Šta je za Vas estrada i kako se tu snalazite?

– Sada, kad čujem taj izraz, osjećam se kao doma. Nakon toliko godina karijere osjećam kao da poznajem sve te ljude sa scene i mnogo smo povezani i podržavamo se.

Imate li neostvarenih želja i nedosanjanih snova?

– Bilo bi čudno da nemam. Imam ih mnogo i svakim danom ostvarujem jedan po jedan. Ne mirujem i ne odustajem nikad. Moj životni moto je: „Pauza je NIKAD!“

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti