Upoznajte “Magic Woman“, upustite se u modnu čaroliju i osvojite haljinu

Piše: Lejla Halimić

Ajla Halebić (34) je uspješna modna dizajnerica iz Konjica, sa trenutnom adresom u Mostaru. Po struci je diplomirani pravnik, ali svoj životni poziv je pronašla u nečemu potpuno drugačijem. Zbog toga je pored diplome pravnog fakulteta Ajla ostvarila velik uspjeh u onome što najviše voli, te postala certificirani modni dizajner. Za naš magazin Ajla je govorila o svojim modnim počecima, uspjesima, talentu i planovima za dalje.

Kada ste shatili da je moda vaš poziv?

Već od studentskih dana počela san gajiti posebnu ljubav kada su kreacije u pitanju. U to vrijeme zbog mnogobrojnih obaveza na fakultetu naravno, smao sam sebi po vlastitom nahođenju kreirala neke posebne proizvode za posebne prilike. To je svakako vremenom dovelo do mnogobrojne edukacije te rada ovo sto danas radi Magic Woman.

Stvarate za žene koje žele biti posebne. Zbog čega ste baš odabrali žensku modu?

Fokus na ženu mi je inspiracija i osnov u ovom dizajnu Magic Woman. Žena i sama njena ličnost te cjelokupni stav i borba kroz današnjicu s jedne strane te s druge strane njena ljepota i elegancija.

Kada biste imali priliku birati s kim bi ste od poznatih dama radili, ko bi to bio? Inspirira li vas ijedna bosanskohercegovačka žena, koju biste voljeli vidjeti u svojoj kreaciji?

Posebna naklonost rada i osobenosti bosanskohercegovačke žene da nosi kreaciju Magic Woman je Erna Saljević.

Gdje crpite inspiraciju za svoje kreacije?

Nemam određeno mjesto niti vrijeme za inspiraciju. Ona je tu oko mene svakim danom i fokus zene kao otmjene i važne persone.

Kada planirate objaviti novu kolekciju? Kako biste nam je opisali?

Kolekcija nova je tokom aprila 2022godine. Protkan laganim leprsavi materijalima te jakim i vedrim tonovima boja. Jos nemam neku ideju za naziv iste.

Koliko treba vremena da nastane jedna Vaša kreacija?

Posebno i često me pitaju a nemam adekvatan odgovor obzirom da uporedo radim dva posla te narudzbe sa zenama koje mi pomažu i svakako sklapanje i formiranje novih kolekcija…

Kakvi će biti modni trendovi u 2022. godini?

Modni trendovi za 2022. godinu su vezani za lepršavi materijale, H liniju, te svježe i jake boje (pink, jača zelena isl.)

Koja bi bila Vaša poruka za sve mlade dizajnere koji bi se jednog dana željeli baviti ovim poslom u našem Regionu? Koliko je Vama truda i rada bilopotrebno da biste postigli ovakav uspjeh?

Da bi uspio ostvariti svoje snove kod nas u Bosni i Hercegovini pa i sire naravno morate vjerovati u sebe i svoj rad. Edukovati se sve vise. Birati ljude oko sebe koji su podrska i pozitivni. Vas rad ce se prepoznati.

Kakvi su Vaši planovi za naredni period?

Posebni planovi za ovu godinu napredovati u edukaciji. Nove kolekcije dizajnirati. Te prirpeme oko formiranja modnog studija.

“Magic Woman“ i „Azra“ daruju čitatelje
Haljina iz Ajline radionice može biti vaša!
Sve što treba da uradite jeste da u SMS poruci napišete: OK (razmak), MAGICWOMAN , svoje ime i prezime, godište, te grad u kojem živite. SMS poruke šaljite na broj 091 510 101.

 

 

Pročitajte još