Alma i Armin Omerović: Udvoje je lakše i ljepše

Piše: Samila Pilav

Život piše romane. Stotine ljubavnih priča prošle su kroz pera slavnih književnika, držeći ljubav na pijedestalu. Ljubav pronalazimo u sebi i svuda oko nas, a jeste li razmišljali o tome kako se ljubav i posao, zapravo, vrlo lijepo slažu. Gotovo svaki prosječan čovjek većinu svog života provede na poslu, te nije ni čudno što se upravo na radnom mjestu dešavaju najljepše stvari. Ništa drugačije nije ni kod domaćih i regionalnih zvijezda koje je upravo posao spojio sa srodnom dušom. Samo za „Azru“ o ljubavi i prvim leptirićima govore  Alma i Armin Omerović

Bosanskohercegovačka interpretatorka sevdaha i diplomirana arhitektica Alma Subašić i poznati bh. glumac Armin Omerović su se u oktobru 2019. godine zakleli jedno drugom na vječnu ljubav, nakon pet godina veze, te danas žive u skladnom braku. Njihova ljubavna priča počela je od upoznavanja na predstavi “Cabaret” i od tada se nisu razdvojili.

Ono što je Almu prvo privuklo kod njenog supruga je, kaže nam, stabilnost ličnosti, odlučnost i hrabrost koju on nosi kroz život.

– Prepoznali smo to kao zajedničke kvalitete i svaki dan učimo jedno od drugog. Ono što je od početka bilo jasno jeste da su naši životi vrlo slični, da imamo slične želje i ciljeve, pa je prirodno bilo da odlučimo dijeliti ovaj život udvoje, jer udvoje je lakše i ljepše – priznaje Alma.

S obzirom na to da su već godinama nerazdvojni, u njihovom životu izdešavalo se nebrojeno mnogo anegdota i situacija, ali, kako kažu, sve što im se dešava prigrle, i dobro i loše.

– Posebno volimo naša putovanja i sve što se događa na njima, rado se prisjećamo i radujemo se novim pustolovinama.

Skladan brak ne dolazi sam po sebi, a za to su zaslužni rad i trud ovog mladog bračnog para.

– Za dobar brak potreban je kontinuiran rad na sebi, svom mikrosvijetu i načinu da sebi uljepšamo zajedničko vrijeme, da ga obogatimo aktivnostima koje nas usrećuju – kaže Armin i dodaje da je dobro u pravo vrijeme prepoznati kada je u bračnoj zajednici potrebno biti vatra, a kada voda.

Ovaj mladi par je nešto duže od dvije godine u braku i kao prvog dana o braku imaju pozitivan stav.

– Brak je sjajan, onoliko koliko se vi potrudite da to bude. Za tango je potrebno dvoje, pa je potrebno da sve u njemu bude obostrano da bi dobro funkcionisao.

Nerijetko se dešava da se i nakon nekoliko godina zajedništva brakovi raspadnu, a ovaj par je mišljenja da je problem u tome što se ljudi ne upoznaju dovoljno. Alma i Armin, ipak, svoj odnos grade malo drugačije.

– Kad god pomislimo da nismo dovoljno zahvalni, volimo se presabrati i razmisliti, kako ne bismo povrijedili drugoga, a ni sebe. Pokušati biti najbolja verzija sebe je u startu korak ka boljem razumijevanju drugoga i naše porodice. Zdrave navike će stvarati bolju atmosferu i više razumijevanja među ljudima. Tolerancija i razgovor će uvijek donijeti mir i sklad u braku, i time se mi vodimo – kaže Alma.

Mladim bračnim parovima njih dvoje bi poručili da njeguju ono što imaju i dijele sreću samo s pravim ljudima.

Pročitajte još