Bivša Miss BiH Anđela Paleksić: Svaka žena zaslužuje da bude njegovana i lijepa

Piše: Lejla Halimić

Sarajka Anđela Paleksić je Miss Bosne i Hercegovine za 2018. godinu. Svoju ljepotu ne krije, ali kako kaže, uvijek je bila pristalica prirodnog izgleda. S Anđelom smo razgovarali o njenim omiljenim make-up proizvodima, ali i o njezi kože, kojoj posvećuju mnogo pažnje

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

-Dnevnoj njezi lica posvećujem sat do sat i po vremena. Ujutro, nakon umivanja, očistim lice lagano mlijekom za lice, potom stavim dnevnu kremu za lice i serum za područje ispod očiju. Večernja rutina je malo duža, jer i licu nakon napornog dana, treba posebna njega. Prvo skinem šminku (ukoliko je ima), potom očistim lice tonikom i mlijekom za lice, a onda je obavezna maska za lice. Kada je riječ o maski za lice, moj izbor je maska s kafom ili kokosom, jer mi se pokazala najboljom. Nakon maske slijedi noćna krema i tako završava moja njega lica.

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– Najjednostavnije rješenje za to jeste „neuredna“ punđa. Brzinski rep iz kojeg zavežem punđu, uvijek je pun pogodak.

Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– Ne volim neprirodne stvari, pa tako ni estetske zahvate. Ne bih nikakav estetski zahvat vršila na sebi. Svako ima nesavršenosti na svom licu i tijelu, ali sve one su dio nas, pa ih kao takve trebamo i prihvatiti.

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

– Naučilo me preciznosti i brzini. Šminku je potrebno nanositi precizno, ali nerijetko, zbog užurbanosti života, moramo se učiti brzom nanošenju šminke. Pošto sam svaki dan vozarila do fakulteta, bila sam prinuđena naučiti stavljati šminku u putu. Tako da je to, sigurno, ono što se promijenilo i što sam naučila tokom godina.

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

– Itekako. Ljepota se nalazi unutra, u nama, u duši. Ne kaže se džaba da su oči ogledalo duše. Tako je i s licem, ukoliko smo duboko u sebi sretni i zadovoljni sobom, ljepota i osmijeh na licu su neizostavan dio nas.

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Dubinsko čišćenje lica. Oduševilo me, jer mi se lice u potpunosti očistilo, iako nisam imala problema s nečistoćama na licu. Što je najvažnije od svega, otklonilo mi je mitesere.

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Uz pomoć čistača za make-up četkice iz „dm-a“ i čistača za spužvice iz „Oriflamea“. Malo gela za tuširanje i voda četkicama daju blistav sjaj i čistoću.

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

– Nemam problem s vrećicama ispod očiju. Iako malo spavam, imam blage podočnjake. Koristim gel za područje ispod očiju iz „Oriflamea“ i podočnjaci veoma brzo nestanu.

Kako oblikujete obrve?

– Kao što sam već ranije rekla, volim prirodan izgled. Tako je i s obrvama. Počupam ih tek toliko da dobiju željeni oblik, počešljam češljem za obrve i blago popunim sjenom.

Koje kozmetičke marke ste oduvijek željeli isprobati, a još niste?

– „Christian Dior“. Sviđa mi se pigmentacija proizvoda ovog brenda i, naravno, kvalitet.

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– Svaka žena zaslužuje da bude njegovana i lijepa, zato posvetimo svojoj koži dovoljno vremena.

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Sasvim normalno, nije mi to bio problem. Bore, kao i ostale nesavršenosti su dio nas. Život je postao veoma ubrzan i stresan, pa samim tim bore nisu ništa neobično.

Jeste li tokom pandemije drastično promijenili svoje beauty navike?

– Nisam pretjerano promijenila navike. Imala sam malo više slobodnog vremena, pa sam tako više vremena posvetila njezi kože.

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– „Amber Elixir Mystery“. Note vanilije, bijelog cvijeća, citrusa i crvenog ljiljana savršen su spoj za kožu. Miris je dugotrajan, postojan i ne previše jak.

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– To je ruž u kombinaciji s olovkom za usne. Pretežno je to neka bež ili roze nijansa.

Šta se nalazi u Vašem neseseru?

– Ruž, olovka za usne,  maskara, puder ili korektor, parfem u putnom pakovanju, olovka za obrve i ogledalo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti