Jelena Jugović Tuncel: Najveća dilema mama blizanaca jeste da li smo isto ljubavi dale

Piše: Ilma Jakubovic

Uloga majke je najljepša na svijetu, ali ako ste majka blizanaca, onda je vaša sreća veća. Iako biti majka blizanaca znači da su svakodnevno pune ruke posla, i doslovno i preneseno, dobijate duplo veselje, obaveze, ali i dvostruke brige. Mame blizanaca imaju jedinstvena iskustva. Neka su zabavna i smiješna, neka poučna, a svako je protkano čistom ljubavi. Mama  Jelena Jugović Tuncel  za čitatelje „Azre“ podijelila je  svoja iskustva

Jelena Jugović Tuncel, nekadašnja manekenka i voditeljica, danas je uspješna blogerica s adresom u Istanbulu. Svoj dom izgradila je u Turskoj, izgovorivši sudbonosno “da” poznatom istanbulskom biznismenu Metinu Tuncelu. Ovaj par skrasio se uz obalu Sredozemnog mora, a na drugu godišnjicu braka saznali su da će dobiti blizance.

– Nismo očekivali blizance, ali smo zahvalni Bogu sto nam je poslao duplu sreću. Suprugov brat ima blizance, dva preslatka dječaka koji se zovu Atlas i Aras – otkrila je Jelena.

Pitali smo je kako je reagirala kada je saznala da će postati majka blizanaca te kako je saopćila suprugu.

– Suprug i ja smo saznali kada smo otišli na moj prvi ultrazvuk. Bilo je jako dirljivo i oboje smo plakali kada samo vidjeli dva krugića, beba „a“ i beba „b“. Bila sam presretna, zatim i uplašena da li ću moći na dvije strane podjednako da dam ljubav. Mislim da je to najveća dilema nas mama blizanaca, da li smo istu količinu ljubavi dale i jednoj i drugoj bebi.

Kako ističe, svakodnevno se trudi da svojoj djeci postavi dobre temelje, kako bi sutra izrasli u dobre ljude pune empatije i samopouzdanja.

– Mogu da kažem da su dobra djeca s kojim se mnogo radi. Mert i Kalina su dva potpuno različita karaktera. Fizički su mnogo slični, a karakterno vrlo različiti. Ta različitost se vidjela i kad su bili bebe. Kao mama sam dužna da njegujem te različitosti, jer društvo u kome mi živimo blizance gledaju kao jednake. Ja pratim njihove želje, interesovanja i ne stavljam ih u „isti koš“ – kazala je Jelena, a potom i ispričala zanimljivosti njihovih karaktera.

– Kalina je vođa svih aktivnosti, dok Mert voli da prati „naredbe“ svoje sestrice. Mert je jako precizan, strpljiv i voli kad nešto novo uči ili crta da to uradi najbolje što može dok Kalina nema strpljenja za takve stvari i ponekad to izgleda kao velika razlika među njima. Mada sam sigurna da će se vremenom to promijeniti.

Biti majka blizanaca je, ističe, teško, ali mnogo lijepo.

– S vremenom sam naučila kako da žongliram i sada mi sve lakše pada (smijeh). Majčinstvo me mnogo promijenilo. Mislim da je jedan od najbitnijih perioda u životu kad postanete roditelj. Naučili su me strpljenju, beskonačnoj ljubavi i velikoj odgovornosti i organizaciji – zaključuje Jelena.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti