Slađana Mandić: Djeca su najveća kruna i uspjeh mog života

Piše: Ilma Jakubovic

Pjesma „Sati“ me na prvo slušanje oborila s nogu. Poslije ovog singla imam mnogo nastupa. Kad su bolesna djeca, onda cijeli svijet staje. Gdje god je more, iskoristim priliku da se i okupam i odmorim, ali više je radno, a odmor je kraći

Slađana Mandić, uspješna, atraktivna i talentirana bh. pjevačica objavila je novu pjesmu “Sati”, koja je na prvo slušanje osvojila simpatije publike širom našeg regiona. Kako nam je ispričala, u pripremi pjesme i spota učestvovalo je gotovo 50 ljudi. Muziku i tekst potpisuje Dino Muharemović, a aranžman i produkciju Adis Sirbubalo i Mahir Sarihodžić. Na pjesmi su svirali Meho Radoović, Zanin Berbić, Alen Lemešević i Miloš Nikolić. Dio provjerene ekipe bio je i Borjan Milošević, a sve je miksano u studiju „Long Play“ u Ljubljani.

Pogledavši spot, mnogi su je uporedili s Marilyn Monroe, a kako kaže, to joj vrlo imponira, iako ideja spota nije bila Merlinka. Ideja je, otkriva, bila da više podsjeća na pjevačke dive iz tog vremena i da im na neki način oda počast.

Slađana je prije dvije godine krasila naslovnicu „Azre“, kada je ekskluzivno za naš magazin otkrila da očekuje drugog sina. Danas su joj sinovi najveća podrška i najvjerniji fanovi, u što smo se i uvjerili kada joj je nakon promocije pjesme prišao stariji sin, zagrlio je i ponosno rekao: „Mama, bila si super“.

Na početku ragovora nam je otkrila šta je pomislila kada je prvi put čula „Sate“.

PODIGLA STANDARDE

– Oborila me s nogu! Nisam čitala tekst zato što Dino Muharemović ima specifičan način prezentovanja numere, a to je da sjednemo zajedno, on uzme gitaru, odsvira i otpjeva  pjesmu, kada je čujem, znam da li je to to ili nije. Zaista, tako smo stvarali svaku pjesmu. On ju je stvorio u svom domu, ali je meni prezentovao na pravi način, kada se čuje kako je autor to, ustvari, doživio, kako on nju zamišlja, kako on nju osjeća. To je za mene vrlo važno. Onda ja otpjevam demo snimak, potom slušam sebe i znam da li je pjesma za mene ili nije, kako leži, i tad se donosi zvanični sud. Tako da, ako sebe ne naježim onda to nije to, pjesma se mora svidjeti meni. A sa „Satima“ je to bila ljubav na prvo slušanje. Svoje pjesme biram srcem. Sigurna sam da će “Sati” biti pjesma koja će dugo trajati i još duže se pjevati – istakla je zanosna Mandić.

Pjesmu prati spot koji ostavlja bez daha, a radio ga je bh. reditelj i Slađanin dugogodišnji saradnik Haris Dubica. Gledajući i njene ranije spotove, njih dvoje su postali vrlo uigran tim.

– Mi smo svi veterani. Ljude koji rade najbolje svoj posao definitivno ne treba mijenjati. S Harisom imam, prije svega, familijarno-prijateljski odnos, uvijek je tu u tom momentu kad mi treba, tako da vrlo profesionalno to odradimo. Voli da sasluša mene, moje želje i ideje. Ja sam neko ko se svugdje voli malo umiješati, zaista dosad nisam naišla na nekog ko bi me bolje shvatio i bolje sve to prezentovao preko kamere na snimak – ističe pjevačica, koju očekuje veoma radno ljeto.

– Bio je taj  period kada smo svi stali i kada je prokleti virus pokosio sve, kada sam i ja stagnirala, ali nastavila sam gdje sam stala. Sada pogotovo poslije ovog singla imam mnogo nastupa. Moram napomenuti da ja ne nastupam bilo kada i bilo gdje, to znaju svi koji me prate. Radim sa svojim bendom, ne možete me vidjeti stalno, ne radim pošto-poto, ali to su zaista ozbiljne svirke i ozbiljni nastupi i kad su u pitanju privatne zabave uvijek je sve na visokom nivou, od ozvučenja preko organizacije. Mnogo se radujem druženju s publikom i jedva čekam da na nastupima pjevam novu pjesmu.

DJEČACI SU KRUNA NJENOG USPJEHA

Slađana važi za velikog profesionalca, a zanimalo nas je kako se priprema za jedan nastup.

– Apsolutan mir tokom dana i više dana prije toga, lagana ishrana, opšta koncentracija bez ikakvih stresova, ako hoćete da bude uspješan nastup. Radila sam nastupe i kad sam s temperaturom dolazila, pa ovo sve što sam rekla pada u vodu (smijeh). Kada su stvari idealne i kada se može to sve napraviti da bude idealno, onda je to neki recept, neki mir. Volim da sam sama sa sobom, sa svojim mislima. Naravno, bend mora da bude uigran, repertoar da se zna unaprije. Ne radim u fazonu „e šta ćemo sad“ ili „koju ćemo sad pjesmu“ osim ako je neka privatna zabava pa ljudi traže. Ali, volim da je to sve spremno, da izađem mirna, čistih misli i onda se dam potpuno publici.

Česti nastupi, gostovanja, probe, a uz sve to i porodica. Pitali smo je koliko je teško uskladiti porodični život i muzičku karijeru.

– Nekad jako teško, nekad uspješno. Sve zavisi od dana, od obaveza, od zdravlja, raspoloženja, doba godine, ma od milion faktora. Kad su bolesna djeca, onda cijeli svijet staje. A ovo je posao koji ne smije da staje. Uvijek ima raznih uspona i padova, treba biti samo jak u glavi, čvrstog karaktera, što ja jesam i još uspijevam odoljeti stresu i svim nedaćama koje donosi ovaj posao. Nisam poročna. Trudim se da ostanem pribrana i izguram sve prepreke – otkriva pjevačica.

Kako ističe, od svih postignuća najviše se ponosi što se ostvarila u ulozi majke dva puta.

– Imam sva prekrasna dječaka i to je poenta života i nešto najljepše u životu svake žene. Sve ostalo dolazi poslije toga. Naravno, da bi bila dobra majka i uspješna i žena i supruga, moram biti sretna i zadovoljna, ostvarena, tako da je tu moj posao kao moja ljubav, to ide jedno s drugim, ali djeca su najveća kruna i najveći uspjeh mog života.

Vrijeme je za ljetovanje, uživanje u primorju i odmaranje, a Slađana nam otkriva kako planira provesti odmor, ali i šta je kod nje neizostavno u torbi za plažu.

ZAŠTITNI FAKOR JE MUST HAVE

– Idemo na Hrvatsko primorje. Pošto je moj suprug iz Dubrovnika, u Dubrovniku smo uvijek i to nam se smatra „pod normalno“. Ali i kad me posao nanese, baci svugdje, gdje god je more, iskoristim priliku da se i okupam i odmorim, ali više je radno, a odmor je kraći. Odmaram-radim-odmaram-radim i tako u krug sve do jeseni, onda nastavljam da radim i tada nema odmora (smijeh).

– Taman sam nedavno kupila jedan neseser za plažu. Nosim mnogo sredstava za njegu. Vodim računa o koži itekako, uvijek su kreme sa zaštitnim faktorima u torbi. Mažem se i ljeti i zimi. Uvijek su tu termalna vodica, zaštita za usne, šešir, naočale i naravno sad su tu pelene za mlađeg sina i sve što njemu treba, flašica za vodu, flašica za mlijeko, kreme sa zaštitnim faktorom za njih, njihove stvari, presvlake i sve ono što jednoj mami treba. A kad malo porastu, to će biti opet sve moje mazalice i kremice, sve što jednoj ženi treba (smijeh) – zaključuje Slađana.

Pročitajte još