Selma Krifica: Humor je lijek za sve

Piše: E.M.

 

Selma Krifica, poznatija kao „Big Mama“, uplovila je u javni svijet još prije osamnaest godina, a svojom pojavom, harizmom i jedinstvenim stilom zadržala se tu sve do danas. Reality show „Big Mama House“ vinuo ju je do zvijezda, a odatle je i došao nadimak „Big Mama“ po kojem je postala prepoznatljiva. Nakon toga nastavlja se njen angažman na OBN televiziji, gdje je radila brojne projekte, od dječijeg programa, showa „Zvijezde sa zvijezdama“, “Dan iz snova“ i još mnogo toga.

S obzirom na ekspanziju društvenih mreža, Selma je odlučila da tu situaciju iskoristi na pozitivan način, počevši karijeru na Youtubeu kao vloger, te snimajući šaljive videe koji opisuju svakodnevicu na TikToku i Instagramu. Svaki video završava s famoznim „da Bog sačuva“ kojim Selma sve više zabavlja široke narodne mase. O njenoj popularnosti govori i broj fanova, njih više od 140 hiljada, koji vjerno prate svaki sadržaj koji objavi. U razgovoru za „Azru“ govorila je odakle crpi inspiraciju, koliko joj je važna podrška supruga, a prisjetila se i svojih početaka na javnoj sceni.

 U posljednje vrijeme zabavljate, možemo slobodno reći, čitavu javnost svojim duhovitim i simpatičnim snimcima na društvenim mrežama. Kako ste, zapravo, počeli snimati? Kada je to preraslo u nešto ozbiljno?

– Ljubav prema glumi traje još od malih nogu. Prve nastupe sam imala već kao djevojčica u vrtiću. Bila sam i učesnica talent showa, gdje sam kao glumac/imitator ušla u finale. Osamnaest godina sam u medijima i ja bez kamere i snimanja ne mogu. Kad govorimo o društvenim mrežama, prvo sam počela da snimam za TiKTok i tu je sve počelo. S vremenom sam postala aktivna i na Instagramu i to mi je sve dovelo veoma pozitivan feedback od publike.

 Na društvenim mrežama prati Vas veliki broj ljudi. Smatrate li sebe nekom vrstom influensera? Koliko Vam prija popularnost?

– Najveću popularnost sam postigla kada sam radila najveći regionalni show „Big Mama House“, koji je bio emitiran na OBN-u prije petnaest godina. Cijela država je bila oblijepljena billboardima s mojim likom. Tada sam zvanično i dobila nadimak „Big Mama“. Iako je Instagram postao i moj posao, ne smatram se samo influenserom, smatram se, prije svega, Big Mamom, jer tu je sve počelo. Popularnost uvijek prija jer vam pruža da upoznate predivne ljude i družite se s njima.

Gdje nalazite inspiraciju za Vaše snimke? Kako se rodilo ono čuveno #daBogsacuva?

– Inspiraciju uvijek pronalazim u svakodnevici, mnogo je tu situacija iz mog života. Znate ono, kada imate neku „situaciju“, tipa, žurite na posao, a to jutro vam ništa ne ide za rukom, sve krene naopako… Onda mislim da je pravo olakšanje kada kažete „da Bog sačuva“. Tako je i nastalo.

Možete li izdvojiti neki snimak koji je Vama posebno drag? A, koji je pobrao najviše simpatija Vaših pratitelja?

– To je snimak koji ima više od dva miliona pregleda. Radnja se dešava na pikniku, gdje, umjesto da uživam u prirodi i odmaram, ja kao gotovo svaka žena samo čistim, sređujem „ambijent“.

 Gajite jedinstven i prepoznatljiv modni stil. Šta Vam je glavna vodilja prilikom biranja kombinacija?

– Boje, jer boje su moj život. Uživam u jakim bojama i neobičnim kombinacijama. Ne volim klasiku.

 Jeste li ovisnica o shoppingu? Koliko često kupujete i na šta najviše trošite novac?

– Volim da shoppingujem i uživam u kupovini sa sestrom. To su naši posebni trenuci koji nas opuštaju. Najviše novca trošim na šminku, jer to je ono u čemu najviše uživam.

 Uvijek ste vedri, razdragani i raspoloženi za šalu. Kako biste Vi opisali sebe? Šta Vas pokreće u životu?

– U životu sam izgubila najdraže osobe, susrela se s teškim životnim momentom koji me naučio da u svakom trenutku treba živjeti punim plućima. Osmijeh me pokreće… Namrgođenost nikome ništa lijepo nije donijela, osim loših bora na licu, a osmijeh je sve.

Dešava li Vam se da nekada pokleknete? Koliko često imate loše epizode i kako sebe motivirate u tim momentima?

– Život me naučio da nema odustajanja i da treba sve dati od sebe. Rijetke su moje loše epizode, a moja najveća motivacija i vjetar u leđa je moj suprug, koji me za naših trinaest godina braka svaki trenutak podsjeti da je život lijep i da nema vremena za loše epizode.

Selma sa suprugom Ernadom

U sretnom ste braku već trinaest godina. Kako funkcionirate zajedno?

– Moj suprug je definitivno moja srodna duša. Selma je u ljubavi prava lavica, odana, iskrena i voli svim srcem. Mnogo se volimo i uživamo u našim zajedničkim trenucima. Volimo iste stvari, oboje smo lavovi. Mnogo putujemo i na svakom mjestu se osjećamo kao da smo kod kuće, a to je samo zato što smo jedno pored drugog.

 Je li humor Vaš lijek?

– Humor je lijek za sve.

 Jesu li u planu neki novi projekti? Hoćemo li se još zabavljati i smijati svi zajedno?

– Kad je riječ o društvenim mrežama, tu sam uvijek aktivna. Na Instagramu i TikToku idu ti kratki humoristični videi, dok na svom Youtube kanalu „SELMA BIG MAMA“ snimam svoj život. Mogu da najavim i jedan super projekt koji će biti emitovan putem OBN televizije. Riječ je o dječijem programu.

 

 

Pročitajte još