Natalija Todorović, poznatija kao Mama za pet: Otkaz je bio nešto najbolje što mi se desilo u životu

Piše: E.M.

Život je nekada toliko nepredvidiv da prosto nikada ne znate na koju stranu vas može odvesti. Banjalučanka Natalija Todorović, diplomirana novinarka, imala je sreću da nađe posao u svojoj struci, pa je tako provela deset godina na televiziji, gdje je uređivala i vodila dvije emisije. U međuvremenu, ostvarila se u najljepšoj životnoj ulozi – postala je majka. Ipak, da u životu ne ide sve po planu, uvjerila se Natalija tri dana prije porodiljskog odsustva, kada joj je na adresu stiglo rješenje o otkazu. Međutim, ono što je interesantno jeste da je upravo taj otkaz bio prekretnica u njenom životu.

– U početku sam bila vrlo tužna zbog toga, ali sam odlučila da ne gubim vrijeme. Uz podršku supruga, počela sam da učim o digitalnom marketingu od najboljih, jer me ta oblast odavno zanimala. Otvorila sam profil „Mamazapet“ na Instagramu, kako bih odmah u praksi primjenjivala ono što sam naučila. Tada sam shvatila da je to posao kojim želim dalje da se bavim – prisjeća se Natalija.

ZDRAV NAČIN ŽIVOTA

Priznala nam je da je oduvijek voljela da prikuplja trikove i savjete za vođenje domaćinstva i pravljenje prirodnih proizvoda, a sada snima priče o tome i objavljuje ih na Instagram profilu simboličnog naziva „Mamazapet“. Tako su je i nazvali najbolja online prijateljica.

– Od samog početka željela sam da to bude mjesto iskrenih recenzija, trikova i savjeta za vođenje domaćinstva koji nam svakodnevno trebaju. A naziv „Mamazapet“ nastao je kada sam jedne tople ljetne večeri sa suprugom uživala u bašti gradskog restorana – govori Natalija.

Natalija je pobornik zdravog načina života, što podrazumijeva, između ostalog, i specifičnu njegu lica i tijela. Još od fakultetskih dana, prakticirala je drugačiji način života, što je rezultiralo time da postane i vegetarijanka. Upitali smo je šta ju je to podstaklo da krene u tom smjeru.

-Najveća prekretnica desila mi se u prvoj trudnoći, kada sam shvatila da ne želim da se mnogo udebljam i da, osim o sebi, moram da vodim i računa o bebi koja raste u meni. Tada sam prestala da kupujem bijeli šećer. Suprug je prvi prije sedam godina prestao da jede meso, a onda sam i ja odlučila da pokušam da se tako hranim i moram vam priznati da se nikad ljepše i poletnije nisam osjećala – otkriva nam.

Profil „Mamazapet“ prava je mala riznica zdravih recepata i savjeta, a Natalija nam je otkrila šta to sve izlazi iz njene male „radionice“.

– O prirodnim proizvodima sam najviše počela da učim kada sam upoznala čika Slavka iz Instituta „Vinis“. Tu sam završila i edukaciju za pripremu sirove hrane, pa tako sama u kući pravim biljna mlijeka, zdravu čokoladu… Od prirodnih proizvoda za njegu tijela pravim balzam za usne, maslac, ulje protiv komaraca i slično. Sve što se meni pokazalo za pet, obavezno objavljujem, tako da svi koji me prate mogu to primijeniti i u svojoj kući.

PORUKE DAMA IZ CIJELOG SVIJETA

Mnoge žene su, naprosto, oduševljene specijalnom kremom za bore sa zeolitom i eteričnim uljima koja je namijenjena njezi lica, područja oko očiju i dekoltea.

– Nakon druge trudnoće pojavile su mi se fleke na licu i, jednostavno, koža više nije bila tako čista. Moja mama mi je odmah rekla da trebam mijenjati kremu za lice. U toj potrazi, sasvim slučajno, upoznala sam čika Slavka Crnića iz Instituta „Vinis“ u Banjoj Luci koji iza sebe ima više od 250 prirodnih proizvoda. Kada sam mu se požalila da imam osjetljivo lice, fleke od trudnoće, on je specijalno za mene napravio kremu protiv bora koja je danas s potpisom „Mamazapet“, koju sam spontano odlučila da predstavim damama na Instagramu, jer sam uvidjela da žene manje-više imaju sličan problem – kazala nam je.

Na Instagramu je okupila veliki broj pratitelja, a svakodnevno dobija i poruke dama iz cijelog svijeta koje joj se zahvaljuju i kažu da su uz pomoć njenih savjeta izbacile hemiju za čišćenje iz kuće ili kako svakodnevne obaveze obavljaju brže i lakše. Upitali smo je kako sada gleda na nekadašnji život s radnim vremenom u odnosu na onaj koji vodi danas i koliko se sve, zapravo, promijenilo.

– Kada se jednom okrenete prirodi, teško da se vraćate teškoj hemiji. Život s radnim vremenom ne daje slobodu da radite od kuće, sa plaže, iz bašte kafića. To mi sada moj posao omogućava i to je ono što najviše volim. Također, svakodnevno učim digitalni marketing jer koliko god imali dobar proizvod, ako ga ne znamo predstaviti na pravi način, za njega niko neće čuti – završava priču Natalija.

Natalija preporučuje

Pošto većina muku muči s tvrdim petama, a, kako vam se to više ne bi događalo, u apoteci kupite malo pakovanje glicerina i medicinskog alkohola 70%. Sve pomiješajte u proporciji 1:1. Prije upotrebe obavezno promućkajte i mažite pete ujutru i navečer nakon tuširanja. Rezultate ćete vidite već nakon prva dva nanošenja.

 

 

 

 

Pročitajte još