Armin Dedić, mlada nada bh. estradne scene: Najveći izazov bio bi mi nastup na Eurosongu

Piše: E.M.

Armin Dedić, mlada nada bh. estradne scene, srca publike osvojio je pojavom na sceni regionalnog takmičenja „Zvezde Granda“. Pjesma „Ko to meni fali da je tu“ vinula ga je u pjevačko nebo, a nedavno su stigle još dvije nove pjesme koje su sjajno prošle kod publike.

-Prije svega moram naglasiti da sam veoma zadovoljan ovim projektom. Pjesme „Igra istine“ i „Može ti se može“ imaju pažnju publike i predstavljene su na najbolji mogući način. Također, moram naglasiti da mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da sarađujem sa Petrom Stokanovićem, tekstopiscem ovih divnih pjesama.  Sve u svemu, dugo smo pripremali ovaj projekat, i mogu reći da sam  ponosan. Naravno ne planiramo stati, uskoro idemo u novu potragu za novim pjesmama – priznaje Armin na početku razgovora.

Vaša pjesma „Ko to meni fali da je tu“ već sada broji više od 20 miliona pregleda. Koliki Vam je to vjetar u leđa da nastavite da radite i stvarate?

-Pjesma „Ko to meni fali da je tu“ je veliki vjetar u leđa. Uskoro će biti pet punih godina kako pjesma živi i dalje budi emociju, na to bi svako bio ponosan. Nekada pomislim da će se teško nadmašiti sve što ova pjesma predstavlja, ali također ovom prilikom želim da najavim nastavak saradnje sa tekstopiscom te balade, Banetom Opačićem. Uskoro stižu datumi.

 

Publika voli i obrade hitova Vaših kolega. Ima li neka pjesma koju uvijek rado na nastupima pjevate?

-Uvijek rado pjevam pjesme svojih kolega, ali jedna pjesma bez koje ne može proći ni jedan nastup, to je pjesma „Boliš me“,  uvijek iznova vole da čuju obradu iste. Također, prije nekoliko mjeseci sam izbacio obrade pet starih hitova, što je publika  jako dobro prihvatila. Tako da je trenutno najčešće tražena pjesma „Pevam, a duša mi plače“, a ja je uvijek pjevam sa zadovoljstvom.

Šta bi za Vas bio izazov u muzičkom smislu?

-Veliki izazov, koji bih rado prihvatio, jeste nastup na Euroviziji. Iskreno mislim da je to manifestacija koja zahtjeva ogromne pripreme, kako muzičke, glasovne, tako i pripreme oko nastupa, samog izbora pjesme i slično. Dok izazov u drugom smislu jeste rep/trep muzika, u to nikako ne mogu da se upustim.

Izuzetno mladi ste uplovili u svijet showbizza. Kada se sada osvrnete iza sebe, jeste li ponosni na imidž koji ste izgradili?

-Ponosan sam na imidž koji sam izgradio u svojoj dosadašnjoj karijeri. Mislim da sam predstavio sebe kakav ustvari i jesam, ali naravno novo vrijeme traži promjene, koje prihvatam. Ne radim ništa drastično što može da promijeni imidž u potpunosti, ali se prilagođavam novitetima.

Sretno ste zaljubljeni. Planirate li uskoro da stanete na ludi kamen?

-Kada budem spreman stati na ludi kamen, rado ću vas obavijestiti, mislim da smo mladi.

Šta Vam je najvažnije u odnosu s partnericom i koliko ima razumijevanja za Vaš posao?

-Partnerica ima mnogo razumijevanja za moj posao i sve što on nosi, ali ne volim da pretjerano komentarišem privatni život.

Neka anegdota sa obožavateljicama?

-Uvijek se rado sjetim raznih anegdota koje sam doživio u svojoj karijeri, baš nedavno sam se sjetio posvete na haubi automobila koja je bila ispisana karminom. Simpatična posveta, koja se malo teže skinula sa automobila.

Često imamo prilike svjedočiti Vašem druženju s Mirzom Selimovićem. Možemo li uskoro očekivati i neku saradnju?

-Mirza je moj dobar prijatelj, trenutno nemamo nikakve planove za saradnju, ali ako se nekada pronađe odgovarajuća pjesma, zašto da ne.

Kakvi osjećaji Vas vode na sceni?

-Scena je mjesto moje energije. Kada sam na sceni, u potpunosti mogu prenijeti publici sve što osjećam, od zabave kroz malo brže pjesme, do bolnijih sjećanja koje nose balade. Iskreno, na sceni nekako i punim energiju. Kada vidim sve ljude oko sebe, znam da radnim ispravno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti