Samra Menzilović- Ćatić za „Azru“ o rođendanu, prvoj bori i godinama: Kako sam starija shvatam da imam malo pravih prijatelja

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @samra_menzilovic

Samra Menzilović – Ćatić, jedna od najpoznatijih bh. influenserica, voditeljica i manekenki proslavila je 39. rođendan. Za ovu uspješnu, ostvarenu ženu i majku dvoje djece, godine su samo broj. U veoma otvorenom razgovoru za „Azru“ lijepa Samra govorila je o najdražem poklonu koji je dobila za rođendan, djetinjstvu, prvoj bori, prijateljima i da li se boji godina.

Koji Vam je najdraži poklon koji ste dobili za rođendan?

– Moj poklon su moji ljudi kada su oko mene, osobe koje se istinski raduju mojim uspjesima i koji me podižu u mojim teškim danima. Kako sam starija shvatam da imam jako malo istinskih pravih prijatelja i zato cijenim svaki trenutak koji mi Bog podari sa njima.

 Šta je za Vas najveća sreća u životu?

– Moja sreća su moja djeca. Ajka i Isak su zaista najveće blago mog života.

Da li se bojite godina?

– Godina se ne bojim i spremna sam za njih jer upravo sada živim najbolje godine. Bojim se bolesti koje dolaze sa godinama stoga sam i promjenila koncept i okrenula se zdravom načinu života, jer moje tijelo je jedno i moram mu dati najbolje gorivo da me služi još dugo. Da budem spremna u starost i da me ta ista starost ne pita gdje mi je bila mladost. Briga i želja za životom me vode kroz godine koje su iza mene i one buduće što dolaze.

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

– Često dobijam ovo pitanje i ono što sada sa punih 39 godina mogu reći godine su samo broj, bitno je kako se osjećamo i kako ih nosimo. A bore ko bore, dolaze sa godinama, one koje nastaju od smijeha njih volim i znam da su tu jer sam bila sretna, a one od godina starosti riješim botoxom.

Šta bi Samra danas, poručila Samri u mlađim danima?

– Ova Samra shvata koliko je život kratak i da nikada ne znamo šta nam nosi sutra. Mlađa Samra žali što vise vremena nije provodila sa ljudima koji danas nisu među nama, to su moje majke i djedovi. Nekako me tuga uhvati kada se sjetim da sam premalo vremena provodila sa njima i ostala sam ih željna. Ova Samra čini sve da uvijek ima vremena saslušati i utješiti svoje ljude, jer kako rekoh nikada ne znamo šta nam nosi sutra. Ova Samra se ne bavi trivijalnim stvarima i zna pravu vrijednost života, ali gledajte, to iskustvo dolazi sa godinama tako da mlađa Samra iz ove perspektivne je bila odlična i hvala joj na svim odlukama i izborima.

Koja Vam je najdraža uspomena iz djetinjstva?

– Dolazim iz velike porodice. Moja majka ima četiri sestre i imala je jednog brata i zaista smo velika porodica i to je razlog zašto volim da slavim rođendane, tada su mi na okupu porodica i prijatelji. Najdraže uspomene su mi rođendani, praznici i kada smo svi na okupu. Prijatelji i porodica mi daju snagu i moji su pokretači i sa njima stvaram najljepše uspomene.

Koji savjet bi ste dali mladim djevojkama?

– Ah koji savjet mladosti dati. Ni sama nisam nikog previše slušala, al ono što bih istakla je da paze sebe, čuvaju se od svega onog što može naštetiti njihovom tijelu i duhu. Poštujte sebe i volite sebe maksimalno, jer jedino tako će vas drugi voljeti. I znajte, kada se pogledate u ogledalo morate poštovati i voljeti ono što vidite, jer u svim svojim nesavršenstvima ste toliko savršene, a da toga i niste svjesne.

Pročitajte još