Davor Gerbus za ,,Azru”: Najlakše je prekinuti prijateljstvo i odbaciti ljude oko sebe

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @davorgerbus

Kroz „Azrine“ priče dosad je prošlo mnoštvo uspješnih muškaraca. Vrhunske glumačke i pjevačke zvijezde, sportisti, influenseri otkrivali su nam sve čari poslova kojima se bave. Sada smo odlučili obaviti kratki intervju s influenserom Davorom Gerbusom pa smo postavili pomalo neobična pitanja iz njegove svakodnevice.

Influenser Davor Gerbus aktivno se bavi snimanjem za YouTube kanal te se na svojim društvenim mrežama posvetio putovanjima i putopisima, iza sebe ima mnoge uspješne saradnje s poznatim brendovima. Na Instagramu ga prati više od 290.000 ljudi.

Koje godišnje doba Vam je najdrže i zašto?

Ljeto jer dani duže traju, svugdje je živo, vrijeme je ljepše i toplije, partijanje, koncerti, putovanja, ma sve je bolje ljeti.

Kad biste jedan dan bili djevojčica, šta biste prvo uradili?

Foto: Instagram @davorgerbus

Prvo bih naravno napravio ono što i svi drugi, istraživao svoje tijelo pred ogledalom. Ko god tvrdi da ne bi, laže.

Jeste li ikada prošli kroz iskustvo koje niste mogli objasniti?

Život je prepun čudnovatih sitnica no one koje su definitivno urezane u moje pamćenje vučem još iz djetinstva. Neke ljude i dešavanja nikada neću moći da objasnim ali radije te stvari držim sa sebe.

Biste li sami otputovali u tuđu zemlju?

Putovao sam sam poslom još ranije prije 10 godina dok sam se bavio modelingom te u ranim danima svojeg “youtube-anja” i moram vam priznati da je zaista lijepo upoznavati nova mjesta i kulture samostalno ali nikad toliko lijepo kao u nečijem društvu.

Šta Vam najviše nedostaje iz djetinjstva?

Mentalitet ljudi. Dok sam bio mlađi imao sam puno više prijatelja te sam bio jako društven. Najviše mi možda nedostaje to bezbrižnost i činjenica da kad si mlađi ništa nije bitno već samo da se lijepo družite i zabavljate dok ste zajedno.

Foto: Instagram @davorgerbus

Najskuplja stvar koju ste ikada kupili?

Definitivno su to kamera za snimanje te računalo ali ja to smatram ulaganjem u posao pa ne gledam kao trošak jer se zaista isplatilo u svakom pogledu.

Šta želite da Vas ljudi prestanu pitati?

Mrzim pitanje “koliko zarađuješ?” i bilo kakva pitanja vezana uz prihode i rashode. Smatram da su takva pitanja vrlo nepristojna.

Najgori savjet koji Vam je neko dao?

“Odustani od svega ukoliko ne ide.” I drago mi je što nisam nikad poslušao, jer jednostavno nekad stvari u životu trebaju vrijeme.

Šta znači Vaše ime?

Prije par godina sam saznao da ime Davor označava boga rata Rugovita u slavenskoj mitologiji, božanstvo sa navodno sedam glava i osam mačeva.

Koji biste obrok mogli jesti svaki dan?

Pohanu piletinu sa rižom. Jedno od najdražih jela!

Šta je najvažniji dio prijateljstva?

Najvažnije je biti dobra osoba i komunicirati o svim problemima koji se dogode. Najlakše je prekinuti prijateljstvo i odbaciti ljude oko sebe da ne bi morali komunicirati.

Najsretniji trenutak u Vašem životu?

Brojim mnogo sretnih trenutaka u životu kao rođenje mlađeg brata te tri predivne nećakinje sa sestrine strane, povratak na Bali nakon dugo vremena…

Jeste li ikada imali slomljeno srce?

Nismo li svi? U mlađim danima, prva ljubav, razočarenje, nekoliko mjeseci depresije.. Ali onda to ostane samo jedna životna anegdota

Čime se ponosite?

Ponosim se time što nikada nisam bio povodljiv i što sam skoro sve stvari u životu radio na svoju ruku i uvijek razmišljao pametno.

Kako biste nazvali svoju biografiju?

Svjetla, kamera, akcija.

Foto: Instagram @davorgerbus

Posao koji nikada ne biste radili?

Ne znam postoji li takav posao.

Pet stvari bez kojih ne možete živjeti?

Bez hrane, vode, telefona, muzike te novca.

Pročitajte još