Maja Munda za „Azru“ nakon napuštanja OBN-a: Evo kako izgleda moj novi život

Piše: L. K. P.

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost prošle godina viješću da je nakon 17 godina napustila OBN televiziju. Munda je karijeru započela vodeći i uređujući emisiju “Hej Music” na OBN-u, potom je radila i u produkciji kviza “Super milijunaš”, a svojevremeno se okušala i u “Plesu sa zvijezdama”. Međutim, njenu karijeru obilježila je emisija “Stol za 4” s kojom je stekla veliki broj fanova u cijeloj BiH. Danas lijepa Maja uživa u majčinstvu sa svojim sinom i kćerkom, a na društvenim mrežama često dijeli sadržaje svoje svakodnevice. Kako je Maja provela ljeto, na kojim projektima trenutno radi, da li planira da se vrati na TV ekrane i kako izgleda njen novi život, otkrila je u razgovoru za „Azru“.

– Ove godine smo se odlučili prvo za Hurgadu, gdje smo istinski uživali.  Zovu je biserom egipatske obale sa više od 350 sunčanih dana u godini. Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira, koji sam jako željela posjetiti, ali djeca su mala da bi na visokim temperaturama putovali na jednodnevni izlet. Orange bay je jedini izlet koji mi se učinio praktičnim kada ste sa malom djecom, plovidba brodom, kupanje, ronjenje, ručak na brodu i nekoliko sati na rajskom otoku, upotpunio je naš boravak. Kasnije smo proveli i nekoliko dana u Crnoj Gori u Luštici bay koja me potpuno oduševila, privatni apartmani, uređena plaža, odlična hrana, aktivnosti za djecu, odmor u pravom smislu te riječi – istakla je Maja na početku razgovora.

 

Da li je na odmoru malo zahtjevnije biti s dvoje djece, ili se braco i seka super slažu?

– Mislim da je puno toga do nas samih, kada ne očekujete mnogo, kada planirate kako ćete se zabavljati na plaži, u moru, u parkiću ili kids klubu sve bude dobro i roditeljima i djeci.  Iskreno ja se svako ljeto i kupam i igram i šetam s djecom i nikako ne mogu reći da mi je zahtjevnije na moru nego kući.

Povukli ste se s TV ekrana, bili ste jedna od omiljenih voditeljica u BiH. Da li Vam nedostaje rad pred kamerama?

– Nedavno u jednom shoping centru mi kaže gospođa, vratite se, vrijeme vam je da vas gledamo. Jeste, zaista i ja mislim da je vrijeme, pa radim na tome, kada se dogodi, saznat ćete gdje sam.

Otkrijte nam na kojim projektima ste sada angažirani?

– Projekt zvani Mama 24h, često i tata kada je suprug na putu. Šalu na stranu, moj dan je toliko ispunjen obavezama da se ja konstantno osjećam kao da radim osam sati i više.

Počela sam snimati svoje kulinarske vještine, no ipak ne mogu pustiti u javnost, jer nemam dovoljno vremena da održim tempo, snimanje, montaža pa i jedno reela na društvenoj mreži Instagram iziskuje cijeli jedan dan. Podrška koju imam je velika i toliko sam zahvalna na tome što će mi sigurno biti vjetar u leđa da ne odustanem. Za sada ponekad objavim neki recept na društvenim mrežama i to je to.

Da li je teško uskladiti poslovne obaveze s dvoje djece?

-Organizacija je uvijek pola odrađenog posla, vjerujem da je teško, ali sve se može lijepo posložiti.

Na društvenim mrežama ste veoma aktivni i često dijelite recepte. S kakvim komentarima se susrećete i kakva pitanja Vam najčešće postavljaju?

– Komentari su uglavnom zapravo pitanja ili kada se vraćam na TV ekran ili kada ću početi sa YouTube kanalom, kulinarski recepti itd . Mnoge zanima i majčinstvo, odgoj, djeca generalno pa se trudim svima odgovoriti i popričati na takve teme.

Od koga ste naslijedili ljubav prema kuhanju?

-Prvo sam gledala svoje bake, a onda mamu, tatu pa i sestru. Mi svi porodično kuhamo, volimo to i još sam radeći kulinarsku emisiju naučila dosta toga. Volim kreativnost u kuhinji, na prvom mjestu ukus pa izgled, jako se trudim da i od običnog  jela napravim prezentaciju lijepu za oko.

Poznati ste po tome da veoma pazite na svoj izgled, u čemu je Majina tajna?

– Nema je, vjerujte. Mislim da sam mladoliki izgled naslijedila, bez mnogo truda i ulaganja, nažalost, nisam jako posvećena ni treninzima što mi je žao, ali vjerujem da ću na tom polju opet biti angažirana, isključivo zbog sebe.

Važno mi je i šta jedem i pijem, danas smo okruženi mnogim toksičnim stvarima, a treba znati i htjeti brinuti o tome šta unosite u svoj organizam, jer će vam on pokazati vrlo brzo da li radite ispravno ili griješite.

Koji savjet biste dali mamama, kako da misle i na sebe?

– Moraju misliti na sebe, ako su one sretne, zadovoljne i ispunjene, to će sigurno osjetiti djeca, suprug i okolina.

Ako same ne pronađemo vrijeme za sebe, niko drugi neće. Rad na sebi je najvažniji i nije uvijek lako, znam to jako dobro, ali kada shvatimo šta želimo, šta nas ispunjava i kako se ophodimo prema drugima, puno je sve lakše.

Pročitajte još