Rialda Karahasanović za “Azru”: Ovo je moja tajna ljepote i savršene figure

Piše: L. K. P.

Jedna od najatraktivnijh bh. pjevačica Rialda Karahasanović u posljednje vrijeme vrijedno radi na novim pjesmama. Sarajka sa trenutnom adresom u Beogradu, osim po glasu, poznata je i po svojoj modnoj osviještenosti, čak je osnovala  i “Brend by Rialda”.  Na društvenim mrežama Rialda je veoma aktivna, često dijeli fotografije na kojima ističe svoju besprijekornu figuru i pokazuje zavidne modne kombinacije.

Lijepa pjevačica redovna je i u teretani, a koliko prati modne trendove, na čemu ne štedi, gdje je za nju najbolje mjesto za shopping i još mnogo toga,  otkrila je u rubrici Fashion talk za portal magazina “Azra“.

Moja jutarnja procedura oblačenja je…

– Jutarnja procedura ovisi o tipu dana koji je ispred mene. Da li ujutru idem na trening, da li imam sastanke, da li putujem ili sam na putu. Svakako procedura je takva da uvijek čekam da dan svane, pa da razmišljam šta da nosim. Nisam od onih tipova koji mogu da pripreme uveče gardarobu, jer ne znam u kojem raspoloženju se budim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rialda (@queenrialda)

Za svakodneve outfite inspiraciju pronalazim…

-Pinterest. Imam čak kombinacije raspoređene po folderima. Casual, večernje kombinacije za večeru, za izlazak, za nastupe, street style, airport outfit i godišnja doba. To radim već sigurno duže od godinu unazad i dosta mi vremena uštedi.

Moj odjevni stil je…

– Od trenerke do stroge old school ili od skoro po novom izrazu old money elegancije. Sve zavisi kakav mi je dan, kako se osjećam i koja je tematika.

Ljubav prema modi sam naslijedila od…

Pa ja konkrentno stil nisam ni od koga naslijedila, jer sve žene u porodici su različite. Mislim da sam najbliža po stilu oblačenja na nanu ( maminu mamu). Negdje dosta volimo iste stvari, print, boje, s tim da je svakako prilagođeno generaciji.

Slaba tačka mi je…

– Pa mislim da mi je sve slaba tačka. Od kompletića za trening do haljina, odijela, pa sve do veša, cipela i nakita. Ne mogu da se odlučim , sve mi treba. Ali ako bih morala da biram onda odlijela i donji veš su mi slaba tačka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rialda (@queenrialda)

Ne štedim na…

– Na sebi. Šalim se. Uvijek kvalitet, nego kvantitet i ako nešto baš želim, onda želim da je to to. Mislim da kad su cipele u pitanju, to je ono što ću uvijek da izaberem kako treba. Ove ostale krpice, majčice, to je potrošno.

Od bh. i regionalnih dizajnera cijenim…

– Definitivno moja drugarica Stankica Stojanović i Milica Tričković. Prvo pristrasna sam i uvijek svoje prijatelje ističem, a kao drugo komade koje imaju su zaista timeless. Stankica je usjerena na odijela ( kao što sam navela gore, slaba tačka), dok Milica od odijela, kompleta, haljina, pa čak je u jednom momentu imala i bridale kolekciju. Što se tiče svjetske scene malo je specifična, jer svašta je danas “moderno”. Ali Ysl i Valentino su mi negdje uvijek među top favoritima jer zaista ostaju dosljedni sebi i ono što je eto za moj pojam high fashion.

Sa starom odjećom radim…

– Poklanjam ili nekom mom ili kome je potrebno i to ako su stvari koje sam nosila jednom ili dva puta, ono što je dotrajalo to bacam.

Kada idem u shoping kupujem… ( odjeću namjenski ili spontano kada Vam se nešto svidi?)

– Nisam fan hodanja po radnjama i više volim online kupovinu. U shopping,  kao shopping  šetnju idem samo ako sam na putovanju, a i tad je namjenski. U suprotnom mene u buticima možete vidjeti samo ako mi baš baš nešto treba i to za večeras.

Najbolje mjesto za shoping za mene je …

– Sve online aplikacije koje postoje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rialda (@queenrialda)

Kombinacija za spas u zadnji čas je…

– Little black dress ( nema greške)

Moja omiljena boja je…

– Pa boja kao boja, sviđa mi se od perioda do perioda. Volim jako zemljene tonove i bijelu boju, iako tehnički nije boja. Imam tako periode gdje nosim lavandu, pa onda narandžasto, sad sam recimo u crvenoj fazi, a sjecam se i perioda kada nisam crvenu podnosila. Šta da vam kažem,ni meni nije lako sa mnom.

Vrsta štikle koju preferima je…

-Stilettos pumps ili salonke.

Top print za nadolazeće dane je…

– Pa print kao print vidim da je cvijetni jako aktuelan, što mi i ne izaziva neko veliko oduševljenje, ali to je samo lični ukus. Vratimo boho stil, končani komadi, jake boje, čipka, predimenzionirani 3D ukrasi. Mada moda nikad nije bila raznovrsnija i samim tim nikada nije bilo “lakše” kombinirati i miješati stilove. Svakako bijela košulja, dobar Jeans i salonke, nikada ne izlazi iz mode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rialda (@queenrialda)

Moji omiljeni odjevni favoriti ove sezone su…

– Sve sto je končano i čipkasto.

Da mogu birati, u modno doba koje bi se vratila je…

– Sve od dvadesetih pa do šezdesetih. Taj period mi je najsexy za ženu i ističe ženu u svakom smislu. Od stasa, pa do same dominacije.

Kada sam sretna biram boje…

-Bijela.

Najudobnije se osjećam u…

-U pidžami ili opremi za trening .

I najizazovnije…

-Uh izazovno je sad širok pojam. Ali hajde ovako, čipkasti brus ili korset i odijelo ili crna kratka haljina, naprijed zatvorena, a gola leđa.

Stilom me inspirira…

– Jennifer Lopez vječna inspiracija i seksipil.

Večenju kombinaciju „podižem“…

-Dobrim nakitom i štiklama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rialda (@queenrialda)

Moda je u mom životu na ljestvci …

– Pa bavim se javim poslom, samim tim je u TOP 3 na ljestvici.

Odjevni komadi koji nikada ne izlaze iz mode su…

– Bijela košulja, crne salonke, mala crna haljina.

Odjevni komad koji sam “dobila u naslijeđe” je…

– Uh imam dosta maminih komada koje sam “posudila”. Imam jedan Versace kozni mantil koji je star koliko i ona i bukvalno sam ga “otela”. Ima dosta njenih stvari koje sam ja uzela, a i dan danas volim da zavirim u njen ormar i obično se zakačim za one stvari koje su stare preko 20 godina.

Da ormar mogu zamijeniti s jednom osobom to bi bila…

– Anna Dello Russo!

Na putovanja nosim…

– Toliko kofera da obično ni meni ne bude dobro , a ni ljudima oko mene. Da bih vam približila priču, nosila sam 4 para čizmi na ljetnu turneju. Mislim da vam je sve jasno.

Pročitajte još