Ilda Humić otvoreno za „Azru“: Kako ustvari izgleda život influensera u Bosni 

Piše: I. H.

U moru influensera koji svoj život predstavljaju idealnim na društvenim mrežama, javlja se jedna „žena, majka, kraljica“ koja na posve realističan način prikazuje svoj život, odnosno jedan prosječni život žena na našem području. Ilda Humić jedna je od rijetkih danas koje prikazuju stvari onakve kakvim zaista jesu, bez dodatnog sjaja i glama.

 

Na njenoj platformi prikazan je normalan život jedne prizemne žene, koja je, malo po malo , počela sa svojim biznisom, a njeni mnogobrojni pratioci svjedoci su njenog truda, zalaganja i odricanja.

 

Sve je krenulo od hobija koji je sa bloga nakon nekoliko godina prešao u Instagram, YouTube, Tiktok i time postala prepoznatljiva širom Balkana kao jedinstvena sinergija bosanskog humora, ljubavi prema modi, glumi i svemu onom što zapravo Ilda jest.

 

Ilda je u veoma otvorenom razgovoru za „Azru“ otkrila kako se nosi sa komentarima na društvenim mrežama, kako je zapravo došla na ideju stvaranja svog modnog biznisa, ali i o četvrtoj trudnoći, a evo šta je rekla o svađi sa kolegama Amerom Kadićem i Davorom Gerbusom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilda Humic (@ilda_humic)

 

– U početku su mi negativni komentari baš teško padalo, iako ih je bilo znatno manje nego danas. Sada sam već sve vidjela i preradila, ali generalno na neistine nikada neću moći imati “normalnu” reakciju, istakla je na početku razgovora.

 

Svoj privatni život dijelite sa pratiocima, koliko je to zapravo zahtjevno? Koje su mane, a koje prednosti? 

– U početku sve izgleda lako, jer jednostavno prosječan čovjek ne razmišlja o posljedicama i negativnim stranama stavljanja života na pladnju, nekad mislim da sam postupila vrlo naivno, ali da sam kalkulisala ne bih došlo do svega ovoga. Mane su svakako sloboda da svako može da ti kaže šta želi ne uzimajući u obzir tvoja osjećanja, a prednosti su višestruke od upoznavanja novih ljudi, poslovnih prilika…

 

 

Kako uspijevate da banalsirate svoje obaveze porodica, posao, društvene mreže?  

– Nije lako, ali uz pomoć supruga i roditelja puno je lakše. Živimo u maloj sredini gdje se svi znamo i mnogo jednostavnije je manevrisati svim obavezama na taj način. Najviše mi pomaže suprug i naše majke. Da nije njih pola ovog ne bi bilo moguće, svakako ne bih da zaboravim kvalitetnu organizaciju, maksimalnu iskorištenost slobodnog vremena i požrtvovanost 24/7.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilda Humic (@ilda_humic)

Uskoro postajete po četvrti put mama, kažete da nije bilo planirano…Kako su ostala djeca reagirala, da li se raduju još jednom članu ili je bilo malo ljubomore?  

 

– Reagovali su odlično, jako se raduju. Generalno nismo primjetili kako sad, tako ni među njima ljubomoru, jer se trudimo svakome od njih da pružimo dovoljno ljubavi i pažnje.

 

Kada se javila ideja o vašem modnom brendu? 

– Višegodišnje iskustvo u prodaji i velika ljubav prema modi značila je samo jedno: HI.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @hi_byilda

Jeste li planirali da ćete uspjeti?  

– Ma nisam ni sanjala u najluđim snovima, s druge strane nisam nimalo iznenađena, jer ko god mene zna mogao je ovako nešto i očekivati, a ja sam sigurna da je ovo tek početak za nas.

 

Gdje pronalazite inspiraciju za vaše modne komade?  

– U svemu doslovno, znamo vidjeti komad materijala i automatski znamo šta ćemo raditi od istog.

 

Koja su vaša očekivanja od sajma BeautFul 2023 na kojem ćete učestvovati? 

 

– Očekujem da ćemo naše kupce kao i potencijalne kupce još bolje upoznati sa brendom i filozofijom iza, koju njegujemo, a sigurna sam da će i naši noviteti naći put do njih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilda Humic (@ilda_humic)

 

Poznato je da je došlo do narušavanja odnosa između Vas i Vaših kolega Amera Kadića i Davora Gerbusa, sa kojima ste se i privatno družili. Šta se zapravo desilo?  

-Nemam komentar.

 

Za kraj, imate li neku poruku ili savjet za naše čitaoce, a vaše pratioce? 

– Radi na tome da ostvariš svoje snove, ma šta oni bili.

Pročitajte još