Jelena Jugović – Tuncel za “Azru”: Moja potajna želja bila je treće dijete

Piše: A. H.

Bosanskohercegovačka influenserica Jelena Jugović – Tuncel prije nekoliko mjeseci saznala je divnu vijest, da će ponovo postati majka. Nekadašnja manekenka i voditeljica ekskluzivno za “Azru” podijelila je prve utiske o trudnoći, te kako su njeni blizanci reagirala na tu vijest. Samo za naš magazin Jelena je uradila set fotografija s poznatim turskim fotografom Burackom Ilerijem.

Za početak kako ste reagirali na vijest da postajete ponovo majka?

– Divna vijest nas je jako iznenadila i obradovala. Ja sam neko ko dolazi iz veće porodice pune ljubavi, poštovanja i povezanosti. Mislim da i poslije blizanaca, moja potajna želja je bila i treće djete mada mame blizanaca se teško odluče za taj korak.

Koliko se razlikuje trudnoća od one blizanačke?

– Svaka trudnoća je zasebna za sebe i nije nešto sto može da se poredi toliko. Mogu da kažem da mi je sada dosta lakše, dosta sam pokretnija, imam uistinu i dosta obaveza tako da sve to lagano u hodu podnosim. Ono sto mi je drugačije jeste da sam duplo veća bila u osmom mjesecu trudnoće sa blizancima nego sad. Hvala Bogu dobro se osjećam i to je najbitnije.

Je li blizanci već zapitkuju kad će beba stići?

– Oh da, stalo me pitaju pitaju mama još koliko je sedmica i dana ostalo? Hoće li beba biti isto zimska djeca kao i mi i hoće li im beba biti na rođendanu.

Krajem ljeta ste bili u rodnom Sarajevu kod porodice, jeste li napunili baterije?

Da nedavno smo bili u BiH na dvije nedjelje. Bilo mi je prelijepo, uspljela sam se vidjeti pored familije i sa prijateljima, zaista za mene pravo punjenje baterija i opuštanje. Ono sto je bio ‘problem’ jeste sto nisam mogla da odolim našim bosanskim specijalitetima, pa me doktor poslije posjete BiH stavio na blažu dijetu.

Hoćete li nam otkriti ime za bebu, ili je još uvijek tajna?

– Još uvijek je tajna, kao i spol. Naravno moji bliski prijatelji i porodica znaju ali to čuvamo za sebe još ovaj kratki preriod što je ispred nas ostao.

Šta ste prenijeli na svoju djecu od svoje majke, a šta ste izbjegli?

– Topli zagrljaj koji može sve probleme njihovog malog svjeta da riješi, komunikacija da su u stanju uvijek mi sve reći i posvećenost. Ono što pokušavam da izbjegnem jeste pretjerana briga, svaki put mi ne uspjeva ali radim na tome.

Koliko se razlikuje pristup prema muškom i ženskom djetetu?

– Pristup je drugačiji prema svakom djetetu. Djevojčice su uvijek odgovornije i zrelije, tako da moj pristup nije isti prema njima.

Je li i u Vašoj porodici sin mamin, a kćerka tatina mezimica? 

– Meni je to teško razlučiti. Meni su oboje moji mezimci mada Metin se vise ‘topi’ pored Kaline i ispunjava joj sve što ona zamisli. Dobro je da on ne zna da čita naš jezik jer vjerovatno bi rekao da ih isto tretira.

Pročitajte još