Misica Ajla Hećimović otkriva za “Azru”: Kako izgleda moj život sa suprugom pjevačem i troje djece

Piše: I. H.

Simpatični bh. pop pjevač, Maid Hećimović, osim muzičke karijere, može se pohvaliti i uspjehom na privatnom planu, gdje se već tri puta ostvario u ulozi oca. Maid je aktivan i na društvenim mrežama gdje često postavlja slike svoje porodice, prekrasna tri dječaka i supruge Ajle, s kojom je već pet godina u braku. Ajla je diplomirana pravnica,  i može se reći da uspješno balansira između majčinstva i karijere. No, ono što je manje poznato javnosti je to da se pjevačeva supruga takmičila na izboru za Miss BiH 2002. godine, gdje je ponijela titulu Miss fotogeničnosti.

Na društvenim mrežama ovaj par često dijeli fotografije iz svakodnevnog života, svojih sinčića, ali i putovanja na koja često idu.

U otvorenom razgovoru za portal „Azra“, Ajla je govorila o tome kako izgleda život sa četiri muškarca u kući, majčinstvu, liniju koju je dotjerala nakon poroda, a prisjetila se i takmičenja za Miss ljepote BiH.

– Moj život sa četiri muškarca izgleda jako energično i nimalo dosadno. Krenuvši od prvog i najstarijeg muškog člana koji ima jaku energiju i uvijek je u pokretu, tako su i ovi mlađi članovi krenuli tim stopama. Mislim da je to najbolji opis, a obzirom da sam ja iz porodice koja je većinom bila ženska, mama, tata i nas dvije sestre, ovo je za mene još uvijek jako neobično – priznala je na početku razgovora.

 

Koliko smo upućeni, takmičili ste se na izboru ljepote, gdje ste ponijeli titulu Miss fotogeničnosti 2002. godine. Kako gledate danas na taj period u Vašem životu?

 

– Da, istina je. 2002. godine sam se takmičila na izboru za Miss BiH i ponijela titulu Miss fotogeničnosti. To je period mog života u koji bih se tako rado vratila, kada bismo imali mogućnost da se vraćamo u prošlost. Divno iskustvo od priprema za izbor, pa do samog izbora. Nakon toga sam se nekoliko godina bavila manekenstvom. Nekada mi čak bude žao što se nisam duže zadržala u tom poslu, ali obaveze prema fakultetu su mi u tom trenutku bile važnije i tako sam polako izašla iz tog posla.

Nakon dva poroda uspjeli ste zadržati vitku figuru, koja je tajna vašeg izgleda?

– Ovo je pitanje koje jako često dobijem. Najbolji odgovor je mislim sadržan u odgovoru na prvo pitanje. Jednostvno jako aktivan način života, toliko da često ni sama ne znam jesam li ručala taj dan ili nisam. Također, vodim računa da se hranimo koliko god možemo zdravo i možda je u tome tajna. Inače sam pobornik teze da trebamo slušati svoje tijelo i jesti što nam se zaista jede i koliko nam se jede. Znam nekada pretjerati sa nekim nezdravim grickalicama i brzo vidim promjene na sebi, kako malo u kilaži tako i na koži. I na kraju ipak potrebno je malo tjelovježbe. Trudim se koliko mogu da idem na fitness. To obično sada izleda tako da nekoliko mjeseci redovno idem na fitnes, pa onda nekoliko mjeseci nikako, ali eto trudim se.

 

Vaš suprug je pjevač, da li vam teško pada njegovo često odsustvo?

– Mislim da sam se navikla na ovaj način života i ne pada mi teško, ali opet bude trenutaka kada mi je teško. Desi se da ga nema nekoliko dana, a sada sam već često umorna i iscrpljena i jedva čekam da se vrati.

U sretnom braku ste već pet godina, koliko ste podrška jedno drugom?

– Smatram da smo velika podrška jedno drugom jer da nismo, mislim da bi jako teško funkcionisali s obzirom da smo dobili troje djece za kratak period. Dobiti blizance svakako je jedan poseban izazov, a mi smo u tom trenutku imali dvogodišnjaka i da nismo podrška jedno drugom, nisam sigurna kako bi sada živjeli.

 

Učestvuje li Maid u odgoju djece ili ste ipak vi supermama?

– Bez ikakve dileme i ustručavanja mogu slobodno reći da smo nas dvoje definitivno supermama i supertata, jedan dobar tim što se tiče odgoja. Maid učestvuje doslovno u svemu što je vezano za djecu, hvala Bogu. Zaista je tata-mata u tome i sretna sam zbog toga. Jedino što nije mogao da mi pomogne je bilo dojenje, dok je trajalo.

Veoma ste aktivni na društvenim mrežama i često putujete, koliko je teško organizovati put s troje male djece? Imate li neki savjet za mame?

– Najaktivnija sam na Instagramu i tamo podijelim neke, većinom lijepe trenutke iz svog života. Najdraži su mi upravo sa putovanja. Jako volim putovati i imam sreću što i Maid isto tako voli, pa se trudimo putovati što više možemo. Sa djecom je to poseban izazov, ali mislim kad neko zaisto voli da putuje onda to nije problem. Samo se moraš prilagoditi situaciji i ne očekivati previše jer sa djecom nikad ništa ne možeš znati. Recimo kada smo krenuli na put u Italiju, u Toskanu napravila sam nam plan obilaska, ali smo se pomirili sa činjenicom da možda nećemo ništa obići jer su tada djeca često bila prehlađena. To mi je tada bio najveći stres. Na kraju smo imali sreću da smo obišli sve što smo planirali, čak i više. Sada planiramo novo putovanje i to vrlo brzo i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Savjet koji mogu dati mamama je da zbog djece ne odustaju od putovanja, jer putovanja nose sa sobom mnogo toga, upoznajete nove gradove, ljude, kulture, a na kraju ono što je najvažnije za porodicu, još više se zbližite. Tu naravno bude nervoze, poneke svađe i svega što je sastavni dio jedne porodice svakako, ali se sa putovanja vratite kući sa novom energijom i napunjenim baterijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maid Hecimovic (@maidhecimovic)

Gledam to na način da bih se svakako umorila i iscrpila i da ostanem kod kuće, a na putovanjima ipak kroz sve to napunim baterije. Putovanja ne moraju biti daleke destinacije, sve ovo se može postići i obilaskom pokrajina i gradova u svojoj zemlji. Možda na kraju ipak svi prvo trebamo upoznati svoju državu pa onda krenuti dalje.

 

Kako izgleda jedan Vaš uobičajni dan?

– Trenutno svaki moj dan je sto posto posvećen djeci. Nije posebno zanimljivo, ali je svakako turbulentno. Mislim da mi samo pola dana prođe dok ih svo troje presvučem i nahranim. Pored toga zavisi kako koji dan, šetamo ili se provozamo do naših porodica u Orašje, kuhanje, pranje veša, održavanje kuće i tako u krug. Za mjesec dana mi ističe porodiljsko bolovanje i onda će biti drugačije. Rayan će u vrtić, a ja se vraćam svom poslu. Po zanimanju sam diplomirana pravnica i vraćam se svojim predmetima. Definitivno me čeka zanimljiv period prilagodbe na relaciji posao-kuća-troje djece. A tada će supertata Maid ostajati kod kuće sa blizancima. To je prednost njegovog posla, možemo se uskladiti oko djece dok ne dođe vrijeme da i blizanci krenu u vrtić.

Pročitajte još