Ana Bavrka ekskluzivno za “Azru”: Vjenčanica je spremna

Piše: I. H.

Ana Bavrka, prelijepa Mostarka u svijet javnosti ušla je 2017.godine, kad je ponijela titulu Miss New World na takmičenju u Turskoj, gdje je predstavljala našu zemlju. Nakon toga, Ana se pridružuje timu Hayat TV-a, gdje kao voditeljica osvaja srca publike, te pokazuje da se, osim neprikosnovene ljepote, može pohvaliti i lijepim manirima.

Iako u međuvremenu postaje jedno od omiljenih TV lica, početkom 2022.godine oprašta se od televizije, no ne zauvijek. Još prije dva mjeseca vratila se u punom sjaju. Pored TV-a, Bavrka je publiku osvajala u međuvremenu i na društvenim mrežama, gdje je postala veoma popularna, te jedna od najpriznatijih bh.influenserica. Svoj utjecaj usmjerila je samo na pozitivne priče što je publika i prepoznala.

U razgovoru za portal magazina “Azra”, Ana je govorila  o povratku na male ekrane, o ljubavi, čestim putovanjima, svom brendu koji čeka svijetlo dana, ali i vjenčanju.

Na samom početku razgovora dotakli smo se emisije “Vrata Balkana” koja je već uveliko na ekranima, no Ana ističe da je to samo projekat, te da se nije vratila na puno radno vrijeme na TV ekrane.

– Emisije se snimaju u periodu kada sam ja u BiH, a onda to moja vrijedna ekipa Hayat televizije montira i pušta u terminima koji su prilagođeni programskoj shemi, petkom u 20h, otkrila je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bavrka (@anabavrka)

Na kojim projektima ste radili tokom pauze od malih ekrana?

– Bavila sam se isključivo digitalnim marketingom, što radim uvijek kada nisam u BiH. To mi omogućava da sam daleko od kuće, a imam posao. Meni se to sve više sviđa, jer nisam obavezna biti na jednom mjestu. Volim online posao. Iako, ne može se mjeriti sa onim koji radim na TV-u, naravno.

S obzirom da ste zdravstvene struke, možemo li Vas očekivati u nekoj emisiji takvog tipa?

– Otkako sam kročila u televizijske vode, moja je želja bila da radim nešto tog tipa, ali evo do sada se nije ukazala prilika. Nikad ne znate. Ali moja volja postoji. Volim TV izazove.

Na Vašim društvenim mrežama moglo se vidjeti da ste mnogo putovali. Bili ste jedno vrijeme u Gruziji, pa u Francuskoj. Šta su za Vas putovanja i šta Vam je posebno ostalo u sjećanju?

– Moj život je u koferima. Za sad mi se to sve sviđa, dok nas je dvoje. Putovati i istraživati nove zemlje, upoznavati različite ljude, običaje, kulture je jedno veliko bogatstvo i zahvalna sam Bogu na takvoj mogućnosti. Iz svake zemlje nosim nešto posebno i autentično. Iako, Pariz će zauvijek biti moj grad, on je poseban u svakom segmentu. Ali eto, navela bih da su naše zaruke u Parizu najposebnije sjećanje i uspomena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bavrka (@anabavrka)

Poznato je da ste prošle godine sklopili zaruke sa Zoranom Cvjetkovićem. Kada planirate vjenčanje i možete li nam otkriti kako zamišljate taj dan, da li ste već odabrali vjenčanicu?

– Ne pričam mnogo o tome ni na društvenim mrežama, niti u javnosti, jer volim da taj dio sačuvam za nas. Iako se bavim javnim poslom, Bogu hvala, sve intimnije mogu zadržati samo za nas. Ono što mogu reći jeste da je 2024. naša godina i da je vjenčanica spremna.  Taj dan zamišljam kao dan u kojem ćemo slaviti ljubav, slaviti pobjede nad svim preprekama i nadam se da neće biti nervoze, ona pozitivna trema je dobrodošla, samo ne želim da iko bude nasekiran radi trivijalnih stvari. Voljela bih da se svi dobro zabave i uživaju. Mi ćemo se potruditi. Iako, na kraju balade, meni je najvažnije da Zoran i ja budemo sretni i zadovoljni. Sve drugo, ako bude kako smo zamislili, odlično.

Gdje bi ste voljeli započeti život sa Zoranom?

– Naš zajednički život je odavno započeo. A mjesto je Mostar. To je naš dom, iako istinu na volju, imamo dosta naših adresa, ali pravi istinski dom je Mostar. Posao nas vodi na razne strane svijeta i mnoge države, ali naš put je krenuo iz Mostara, vjerujem da ćemo dobrim djelom se uvijek tu i vraćati.

Koliko zapravo traje Vaša i Zoranova ljubav?

– Preko 12 godina… Onaj nesretni broj 7 smo davno prevazišli, preboljeli “dječje bolesti”, ja ih tako nazivam i sad smo tu, rastemo zajedno, radimo na sebi svakodnevno i trudimo se da naš odnos bude prije svega ljudski, pa onda ljubavni. Gdje je poštovanje, tu je moguća i ljubav.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bavrka (@anabavrka)

Ko je romatičniji od vas dvoje i sjećate li se prvog susreta?

– Mislim da smo tu 50:50, ne bih rekla da je iko više ili manje romantičan. Podjednako. Nismo pekmeze, ali volimo iznenađenja i pažnju.

Naravno da se sjećam, to je trenutak kada su mi se po prvi put odsjekle noge, do tad nisam znala šta taj pojam znači.

Da li je teško održavati vezu na daljinu?

– Gdje je prisutna ljubav i strast, ništa nije teško. Ali zaista ništa.

Tokom ljeta ste predstavili svoj brend sportske odjeće Elle&Mocca, recite nam nešto više o tome?

– Elle&Mocca je moja, nastala iz želje da napravim nešto svoje, što je u vezi fitnessa i teretane, jer je to moj drugi dom. Međutim, još nije ugledala svjetlo dana, jer smo se mi odlučili opet preseliti. A ne mogu i ne želim nekome drugom samo lansiranje prepustiti i ostaviti to sve samo tako.

Ja sam vam previše detaljna i mali control freak, pa nekako čekam bolje “vrijeme” kada ću malo više vremena provesti kući u BiH, dovoljno da sve to posložim kako ja želim. Hvala svim mojim ženama na strpljenju. Vjerujte mi, meni je najteže čekati. Ali vježbam strpljenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bavrka (@anabavrka)

Jedna ste od rijetkih javnih ličnosti koja propagira dobrotu, plemenitost i humanost na svom profilu na Instagramu, ali niste osoba koja svijet gleda kroz ružičaste naočale. Imate svoj stav i znate ukazati na loše strane, zbog toga Vas publika i voli. Objektivni ste. Koja je cijena toga i kako se nosite sa komentarima na društvenim mrežama, lošim i dobrim?

– Prije svega, hvala Vam na takvim riječima i na takvoj percepciji mene. Ja volim reći kako je danas teško biti poseban, drugačiji, ali imam popriličan staž na mrežama, na kojima sam izgradila povjerenje i sjajnu interakciju sa mojim pratiteljima/cama i jako sam sretna zbog toga. To me i drži još uvijek prisutnom i aktivnom. Istina, sama činjenica da se bavite ovim poslom mnogima daje za pravo da vas komentiraju na ovaj ili onaj način, ali budimo realni, ljudi su oduvijek to radili. Samo su sad još dobili prostor odnosno platforme i mogućnost da se iza nekog čudnog username-a ili pseudonima kriju i vrijeđaju ili pak šire neistine. Treba za to živaca, priznajem, ali tješi me činjenica da jedan block može sve riješiti. Ovo posljednje je pitanje od milion dolara, jer se svi nosimo drukčije s tim, već sam spomenula da imam dosta utakmica u nogama i nažalost prošla dosta situacija i lijepih i manje lijepih, pa sam preživjela. Da bih voljela da na to mogu utjecati i promijeniti, voljela bih. Ali to je već teža tema, ali aktivno se borimo protiv govora mržnje na mrežama, jer nažalost svjedoci smo mnogih suicida prouzrokovanih upravo komentarima na društvenim mrežama. I evo, ako mogu apelirati i poslati jednu poruku, onda neka to bude – budite ljubazni prema ljudima, nikada ne znate s čim se neko bori iza zatvorenih vrata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bavrka (@anabavrka)

Koji je Vaš životni moto?

– Pa evo, taman da se nadovežem na prethodni odgovor, moto je da budete ljubazni uvijek i svugdje. Mržnja, negativnost nikada ništa dobro nisu donijele. Moja je želja samo da radeći ono što volim, nikada ne povrijedim druge ljude, znane ili neznane.

Koje ste životne lekcije naučili kroz dosadašnja životna iskustva?

– O sreći se šuti. (Iako, ovo nikako da apsolviram, uvijek glasno vrisnem kad sam sretna)

Jutro je pametnije od večeri. (Ovdje sam postala profesionalac)

I evo još jedna, a to je, sve se dešava sa razlogom. I sve posmatram kao lekcije koje sam morala proći za neko više i bolje za mene.

Lakše mi je tako prolaziti kroz sve životne izazove. A mnogo ih je, svi ih imamo. I to je normalno i ljudski. Ja samo volim sve svoje životne borbe voditi u tišini i nikada ne praviti od sebe žrtvu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bavrka (@anabavrka)

Da li je Vaš odlazak u Njemačku samo izlet sa Zoranom, ili i Vi planirate da se tamo definitivno odselite i potražite posao, dalje od Vaše zemlje i TV-a?

– Odlazak u Njemačku je zbog Zoranovog posla. Tako da je sad ovo naša trenutna adresa, do kada ne znamo ni mi. Ali lijepo nam je ovdje.

Posao još uvijek obavljam u Sarajevu, zato često putujem i na relaciji sam Minhen/Sarajevo. Ali meni to ne predstavlja nikakav problem. Dapače. Iako, ako se zadržimo ovdje duži vremenski period, moja je želja i da nađem stalni posao ovdje.

Pročitajte još