Dejana Rosuljaš ekskluzivno za “Azru” otvorila vrata svog luksuznog doma u Sarajevu

Piše: I. H.

Foto: Elvir Pandžić

Bh. voditeljica Dejana Rosuljaš već godinama plijeni pažnju svojom ljepotom, ali i istančanim i prefinjenim ukusom za modu.

Iako je svoju karijeru započela na OBN televiziji još davne 2005. godine, već neko vrijeme je na Una TV, zbog čega je stalno na relaciji Sarajevo – Beograd. Konstantan život u koferima, kako je istakla ne dozvoljava joj mnogo vremena za sebe i odmor u svom stanu u Sarajevu, u koji je uselila još prošle godine, te ga uredila po posljednjim trendovima.

Tom prilikom, Dejana je ipak izdvojila malo vremena za nas, te smo uspjeli zaviriti u svaki luksuzno opremljen kutak njenog stana.

 

Na samom početku razgovora, Dejana je otkrila da joj je pri samom odabiru stana zapravo najveću ulogu igrala lokacija.

 

“Cijeli svoj život sam živjela u strogom centru Sarajeva, i vječno vodila bitku sa parkingom.

Tako da među prvim stavkama je bilo da zgrada ima svoj privatni parking, zatim da je lokacijski blizu mojoj porodici, da nema buke i da je mirno. Nakon toga su došle specifičnije stvari koje se tiču samog stana, a s obzirom da je kupljen u izgradnji, te neke druge stvari sam mogla prilagođavati svojim željama.”

 

Zaljubljena u svaki kutak

Na pitanje gdje najviše voli provoditi vrijeme, kaže da zavisi od doba dana.

“Ujutro mi je najljepša moja kuhinja dok spremam sebi doručak, popodne dnevni boravak dok se izležavam i divim svemu oko sebe, često pomišljajući da stvarno treba potražiti pomoć stručnjaka kada je enterijer u pitanju jer moj stan sigurno ne bi bio sada toliko lijep i funkcionalan da nije bilo Ene i Kote, i da im nisam bezuslovno vjerovala. Onda, navečer mi je omiljeni kutak moja spavaća soba jer odiše tolikom smirenošću, udobnošću i prefinošću, čak malo podsjeća i na hotelsku, a između svih tih momenata, kada naletim do gardarobera kažem sebi: “Ma ovo je ono što mi je najljepše”.  Tako da sam zaljubljena u svaki kutak svoga stana.”

 

Oaza mira

– Da, zaista je ovo moja prava oaza mira! Obožavam provoditi vrijeme u svom stanu, no nažalost, zbog životnog  tempa koji moj posao trenutno zahtjeva, u njemu sam najmanje vremena. Ipak, koliko god imala obaveza i gdje god me put navodio tokom sedmice, volim se vraćati kući i nastojim bar dan-dva tokom sedmice u svom stanu provesti.

 

 

 

Život u koferu

S obzirom da živi na relaciji Sarajevo – Beograd, Dejanu smo pitali kako izgleda njen ormar, i koliko je bitno ustvari da je ženi sve pri ruci. No, ona ističe da ženi nikad ništa nije pri ruci.

 

– Koliko god da sam iskusna u pakovanju jer godinama živim na takav način, uvijek mi nešto nedostaje, zaboravim, ali ne nerviram se zbog toga.

Moj život je u koferu i stalnim prepakiranjima, što znači da mi nikada nije dosadno, ali ipak je ponekad jako iscrpljujuće i poželim neki miran dan da lijepo sjednem ispred svog divnog gardarobera u svom stanu i da razmišljam šta obući taj dan… Kao neki sitan ženski ritual, a ne uvijek vaditi iz kofera unaprijed spremljene kombinacije.

 

Nedostatak vremena

Pitali smo je i bez čega ne može zamisliti kuhinju, no Dejana priznaje da zapravo nedovoljno vremena provodi u kuhinji, te da joj to ustvari nedostaje.

– Evo poslije dužeg vremena moj nećak Slaviša i ja smo neku večer pravili pizzu i baš nam je lijepo bilo i uživali smo. To su ti neki divni trenuci kojih bi željela da je više – priznala je.

 

 

Pomoć stručnjaka

Na kraju, kada smo obišli sve prostorije ostali smo zapanjeni ovakvom vrstom elegancije i luksuza pomiješanim sa dozom kiča, a sve na umjeren i prilično jednostavan način.

Kaže da je od samog početka znala šta želi u stanu, no ipak je angažovala pomoć stručnjaka.

 

– Koliko god mi sami mislili da znamo o uređenju i onome što volimo, mislim da su nam ipak potrebni stručnjaci, jer oni su ti koji sve naše želje upakuju da finalni proizvod izgleda prefinjeno i elegantno, savršeno usklađeno, a da ne govorim koliko je olakšanje kada niste sami u jednom takvom lijepom, ali ipak stresnom projektu kakvo je opremanje stana – zaključila je lijepa Dejana.

Pročitajte još