Elvisa Muratović za “Azru”: Moja mama je u djevojačkim danima izgledala kao svjetski model

Piše: L. K. P.

Model i voditeljica, Elvisa Muratović jedno je od omiljenih TV lica OBN televizije. Svaki radni dan publika je može gledati u kulinarskoj emisiji „Stol za 4“. Elvisa i privatno voli da kuha, a kao dugogodišnji model veoma brine o svom izgledu. Veoma je modno osviještena, kako ispred kamere, tako i privatno. A koliko prati modne trendove, na čemu ne štedi, gdje je za nju najbolje mjesto za shopping i još mnogo toga,  otkrila je u rubrici Fashion talk za portal magazina “Azra“.

 

Moja jutarnja procedura oblačenja je…

 

– Jutarnja procedura ovisi o obavezama tog dana. Nažalost, nisam tip osobe koja unaprijed može pripremiti outfut, nego je to uvijek nekako u posljedni tren. Ako nemam snimanja, tim danima nakon kafe oblačim sportsku odjeću i idem u veliku aleju. To doprinosi osjećaju da sam uradila nešto dobro za sebe. Pun pogodak je kada stignem i na jutarnji trening. Radnim danima su to odijela ( trenutno uživam u oversized ) ili jeans / suknja i košulja. Udobnost mi je na prvom mjestu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elvisa Muratović (@elvisa_muratovic)

Za svakodneve outfite inspiraciju pronalazim…

 

– Na instagramu. Imam i folder sa idejama outfita koje se mogu nositi na različite načine i za razne prilike.

 

Moj odjevni stil je…

 

– Spoj klasike i elegancije. Ja sam u suštini spoj dvije krajnosti. Uživam u sportskoj odjeći, ali podjednako volim i eleganciju, nešto senzualno. Najsretnija sam kada imam priliku pronaći nešto jedinstveno, neki komad koji se nosio od 30-tih do 70-tih godina. Gracioznost, elegancija i ženstvenost.

 

Ljubav prema modi sam naslijedila od…

 

– Moja mama je u djevojačkim danima izgledala kao svjetski model. Njen otac je radio u Švicarskoj, a ona često išla u posjete i  uvijek donosila bezvremenske komade koji su i sada u trendu. Od puf rukava, škljokica, moćnih kompleta, širokih remena oko struka, animal printa do hlača visokog struka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elvisa Muratović (@elvisa_muratovic)

Slaba tačka mi je…

– Sve u što se “zaljubim”. Kad se to desi odmah kupujem, ali imam problem da takve komade najčešće kupim i u svim drugim bojama. A izdvojila bih obuću i haljine.

 

Ne štedim na…

 

– Obući i jaknama, ali i svemu što je jedinstveno što znam da ću iskoristiti i nositi na različite načine.

 

Od bh. i regionalnih dizajnera cijenim…

– Drago mi je da raste interes za dizajnersku odjeću koja je puno skuplja, ali i dugoročno isplativija. U BiH imamo mnogo kvalitetnih dizajnera. Izdvojila bih Eminu Husedžinović Ibrahimović čije kreacije sam imala priliku nositi na revijama, Belmu Tvico Stambol i Kaftan studio koji ima predivne kreacije. Svakako i Milica Tričković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elvisa Muratović (@elvisa_muratovic)

Sa starom odjećom radim…

 

– Poklanjam je.

 

Kada idem u shoping kupujem… ( odjeću namjenski ili spontano kada Vam se nešto svidi?)

 

– Spontano definitivno. Imam više sreće. Često se desi da namjenski odem po nešto što ne uspijem pronaći i to zna biti stresno, naročito ako sam baš “to” isplanirala za neku priliku.  Tip sam osobe koja kada nešto zamisli, ne odustaje od toga. Zamislite paniku i nivo stresa ako ne uspijem pronaći..

 

Najbolje mjesto za shoping za mene je …

 

– U posljednje vrijeme ne uživam u višesatnim obilascima radnji i isprobavanju odjevnih kombinacija. Što duže ostajem, manje toga mi se svidi, stoga je internet kupovina idealna za mene.

 

Kombinacija za spas u zadnji čas je…

 

– Little black dress, crveni karmin i salonke. A za dnevnu kombinaciju bijela košulja i jeans.

 

Moja omiljena boja je…

 

– Crvena, iako je ne biram za sve prilike. Izdvojila bih još uvijek elegantnu  bijelu i plavu.

 

Vrsta štikle koju preferima je…

– Stiletto su omiljene. Ako sam cijeli dan na nogama , a nosim duže odijelo, zbog udobnosti često biram i spool heels.

 

Top print za nadolazeće dane je…

 

– Cvjetni print. Jedva čekam ljeto i šarmantne, lepšave haljinice.

 

Moji omiljeni odjevni favoriti ove sezone su…

 

– Ovu zimu definitivno je obilježila crvena boja. Dugi kaputi koji su najlakši način da svaki kombinaciju učinimo elegantnom, pa čak i uz patike. Ja sam u fazi opsesije za Adidas Samba modelom koji nosim uz sve.

 

Da mogu birati, u modno doba koje bi se vratila je…

 

– 50-te godine. Gracioznost, elegancija, privlačnost. Naglašen struk, korzeti, rukavice, šeširi, biseri, marame, sunčane naočale koji su ostali svojstveni su ovom stilu kojem se mnogi dive i danas. Jedinstvenost! Pa sjetite se samo ikona Audrey Hepburn, Marilyn Monroe i Sophie Loren.

 

Kada sam sretna biram boje…

 

– Volim nude tonove i jarke boje, ali ne biram boje o ovisnosti o raspoloženju. Zanimljivo je da kada je vrijeme tmurno, kišovito rado biram jarke boje. Kada sam u žurbi, uglavnom je to neka provjerena casual kombinacija.

 

Najudobnije se osjećam u…

 

– Pidžami i trenerci.

 

I najizazovnije…

– Svilena haljina sa naglašenim strukom i otvorenim izrezom na leđima. Iako je bit svega u osobi, u načinu na koji ona to iznese. Energija.

 

Stilom me inspirira…

– Italijanski stil mi je omiljeni. Smatram da svaka žena  treba imati svoj stil, biti jedinstvena. Kada se žena lijepo osjeća u svojoj koži , to se vidi u njenom stavu, hodu, a odjevna kombinacija sve to upotpuni.

Večenju kombinaciju „podižem“…

– Upečatljivim nakitom i osmijehom.

 

Moda je u mom životu na ljestvci …

 

– Definitivno jedna od važnijih sporednih stvari.

 

Odjevni komadi koji nikada ne izlaze iz mode su…

 

– Crna haljina, bijela košulja, kožna jakna, dobar kaput i odijelo.

 

Odjevni komad koji sam “dobila u naslijeđe” je…

 

Mnogo ih je! Imam sreću da je moja mama sačuvala mnogo odjeće koju danas rado nosim. Od kompleta, svilenih košulja, cvijetnih chic haljina, preko kombinezona do kožnih jakni…

 

Da ormar mogu zamijeniti s jednom osobom to bi bila…

 

– Sačekala bih par godina. Možda ispunim svoju želju i jednog dana u mom, ali i ormaru drugih bude odjeća koju ću ja dizajnirati.

 

Na putovanja nosim…

 

– Svoju posteljinu i peškire.

– Previše stvari. Bez obzira na dužinu putovanja, godišnje doba. Nikako ne uspijevam naći mjeru. Proizvodi za ličnu higijenu, kozmetika, torbice, nakit, obuća i uz sve to svu odjeću…. Divim se ženama koje znaju isplanirati svaku kombinaciju i svaki komad ima svrhu. Previše je stvari koje nosim “za svaki slučaj” i ostanu neobučene. Uglavnom se sve svede na neki casual jer sam u žurbi da uživam u svakom kutku tog mjesta koje posjetim.

Pročitajte još