Miss Nizozemske na zimovanju u bh. prijestonici za “Azru”: Sarajevo nudi nevjerovatnu atmosferu i van skijališta

Piše: A. H.

Nekadašnja Miss Nizozemske Kanita Karišik – Zaimović ovih dana boravi u Sarajevu gdje tradicionalno odmara i uživa u skijanju na bh. planinama.

– Sarajevo je za mene više od grada, osjećam se kao kod kuće, iako sam odrasla u Nizozemskoj. Kada pokažem Nizozemcima naše zimske ljepotice i mogućnosti za skijanje, njihovo iznenađenje i divljenje uvijek me ispune ponosom. Drago mi je što na neki način mogu biti ambasador BiH, dijeleći ljepotu i bogatstvo naše zemlje s ljudima širom svijeta.

Kanita u društvu supruga Kenana

Naša ljepotica posebno ističe sarajevski duh i gostoprimljivost kao najače adute.

– Sarajevo je grad koji me uvijek toplo dočeka i gdje se osjećam kao dio nečega velikog i posebnog, posebno u godini obilježenoj 40-godišnjicom Zimskih Olimpijskih Igara. I dok su visoke temperature izazvale sumnje u skijanje, vrijedni radnici na skijalištu su nas iznenadili svojom predanošću i omogućili nam da uživamo u snježnim radostima. Svakako, nije sve u skijanju. Sarajevo nudi nevjerovatnu atmosferu i van skijališta.

Kanita ovih dana uživa u svim segmentima koje nudi bh. prijestonica.

S prijateljima i mojom familijom provodimo večeri uživajući u bogatoj kulturi, ukusnoj hrani i živahnim ulicama. Ovaj grad nikada ne prestaje da me oduševljava svojom energijom i ljepotom – zaključila je manekenka.

Pročitajte još