Rialda Karahasanović ekskluzivno: Radujem se majčinstvu i selim se u Beč

Piše: L. B.

Rialda Karahasanović, Sarajka s adresom u Beogradu, trenutno se priprema za selidbu u Beč. Kao popularna ličnost na društvenim mrežama, pjevačica i nekadašnja učesnica šoua realnosti „Zadruga, Rialda je poznata po svom dinamičnom životu i profesionalnim uspjesima.

Trenutno, zajedno sa svojim izabranikom Elvisom Biberovićem s radošću iščekuje rođenje njihovog prvog djeteta. Kako nam je rekla trebala bi roditi djevojčicu. Ova nova životna etapa donosi uzbuđenje i promjene, ali Rialda se suočava s njima s istim entuzijazmom i snagom koji su je do sada krasili.

Ekskluzivno za “Avaz“ nam je otkrila kad je saznala za trudnoću i kako je svom izabraniku saopćila sretne vijesti.

– Bio je kraj februara kada smo proveli nekoliko dana zajedno u Sarajevu. Nakon što se vratio u Beč, imala sam osjećaj da sam trudna, što se kasnije i potvrdilo. Elvisu sam tu vijest prenijela putem fotografije koju sam mu poslala na WhatsAppu. U prvi mah je mislio da je riječ o testu na koronu i da sam pozitivna. Kada sam mu pojasnila situaciju, bio je oduševljen – govori nam Rialda.

 

Kako se osjećate kao trudnica, imate li nekih poteškoća, mučnina …?

– Samo ću reći da prva tri mjeseca trudnoće nisu bila nimalo laka, ali sada je sve u najboljem redu i osjećam se sjajno.

Da li Vam je uvijek životni prioritet bio imati porodicu?

– Mislim da se životni prioriteti mijenjaju s godinama. Kada sam imala 20 ili 25 godina, nije mi bio prioritet da se udam i osnujem porodicu, jer sam bila fokusirana na ostvarivanje svojih ciljeva. Naravno, s godinama se te želje za porodicom, brakom i roditeljstvom sve više javljaju.

Imali smo prilike vidjeti na Instagramu najave i za vjenčanje, jeste li nam spremni otkriti kada planirate stati na „ludi kamen“?

– Prinova je malo “prolongirala” planove, ali svakako da to planiramo kada dobijemo trećeg člana u “timu”, tada ćemo se posvetiti planovima oko vjenčanja. Svakako da jedva čekam taj trenutak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rialda (@queenrialda)

Kada ste shvatili da je Elvis ljubav Vašeg života?

– Nakon prvog izlaska sam mu rekla da će mi biti muž. Odmah sam znala da je on taj.

Možete li nam reći nešto više o vašim planovima u Austriji i kako se nadate da će ta promjena utjecati na vaš život i karijeru?

– Nakon nepunih osam godina života u Beogradu, selim se u Beč i iskreno, jako sam uzbuđena. Što se tiče moje karijere i utjecaja na moje poslovne obaveze, preseljenje neće imati veliki utjecaj. Ionako sam stalno bila na putu i živjela iz kofera. Postavila sam mnoge stvari na svoje mjesto, što mi olakšava funkcioniranje gdje god da živim.


Koliko Vam nedostaje rodno Sarajevo?

– Ja uvijek pamtim Sarajevo onakvo kakvo je bilo kada sam ja odrastala i to su zaista najljepše uspomene za mene. Najviše mi nedostaje moja porodica, ali mi se uvijek lako okupimo gdje god da smo.

Pročitajte još