Turski zavodnik Alp Navruz, zvijezda nove serije “Ulica sjećanja“: Sa svakom osobom ne možeš doživjeti istu ljubav

Piše: L. K. P.

Turski glumac Alp Navruz (33), zvijezda nove serije “Ulica sjećanja“, koja se na Novoj BH emitira radnim danom u 21 sat na Novoj TV, a u svojoj domovini poznat je po nečemu što se neće svidjeti brojnim damama.

U „Ulici sjećanja“ Alp tumači Halila koji bježi od svoje kuće i mrzi svog oca u kojeg se s vremenom i pretvorio.

On je u intervjuu govorio o svom životu i karijeri.

Dobre ocjene

Kakvi su Vam planovi za budućnost?

– Više ću uživati i s manje stresa. Kad život temeljite na planiranju, osjećate se loše kad nešto ne ide kako treba. Trenutno sam u potpunosti u toku, prihvatam svaki proces.

Zatvorite oči i zamislite svoje djetinjstvo. Šta Vam pada na pamet?

– Dan kad je stigao moj prvi bicikl. Imao sam 5-6 godina i pojavio se u trenu kad ga nisam očekivao. Pogledao sam s balkona i ugledao ga. Sjećam se te trke, evo sad sam uzbuđen.

Nakon vanjske trgovine studirate književnost. Otkud gluma?

– Za vrijeme školovanja bio sam u pozorišnim grupama. Htio sam se time baviti stalno. Kad bih čitao knjigu, zamišljao bih se na mjestu tog lika. Kao dijete shvatio sam da ne želim živjeti monotono.

Jeste li Vi zgodna, mlada zvijezda?

– Više volim glumiti karakterne uloge poput ove koju glumim u seriji. Nikada nisam razvio percepciju da sam zgodna i mlada zvijezda te da moram glumiti glavne uloge. Ako postoji nešto što uživam glumiti i gledati, želim učestvovati. Zbog toga se ne predstavljam kao mlada zvijezda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alp Navruz (@alpnavruz)

Jeste li uvijek privlačili žensku pažnju?

– U školi sam pod klupom nalazio pisma. No, mene je zanimalo samo da uspijem i dobijem dobre ocjene. Veze su mi se činile kao dodatne obveze.

Kako biste opisali ljubav?

– Ljubav je nešto što ovisi o uvjetima i vremenu. Sa svakom osobom ne možeš doživjeti istu ljubav, katkad bude uzbudljivije. Katkad nekoga želiš vidjeti više, a katkad manje.

Jeste li ženskaroš?

– Ne. Draže mi je biti sam, nešto pisati i čitati nego zabavljati se ili očijukati i to me usrećuje.

Kakva Vas osoba može privući?

– Inteligencija je važna. Ako zaista s njom mogu razgovarati o svakakvim temama, ako ima smisao za humor, ako mi nije dosadno provoditi vrijeme s njom i ako mi razgovor godi, to mi je dovoljno.

Postdiplomski studij

Jeste li lovac ili lovina?

– Prvi me korak uvijek plaši, možda se bojim odbijanja…

Jeste li ikad bili odbijeni?

– Nikada jer, kao što sam rekao, uvijek sam čekao. Malo igram na sigurno.

Sada ste na postdiplomskom na Fakultetu za književnost. Kojim se knjigama trenutno bavite?

– Trenutno više čitam o samorazvoju, a volim čitati i romane i poeziju. Pišem poeziju, a počeo sam pisati i scenarije.

Jeste li malo dosadni?

– Mislim da malo jesam. No, kad je riječ o knjigama, uspostavio sam lijepu komunikaciju sa svojim pratiteljima. Traže moje preporuke. Dijelim i vidim da kupuju te knjige.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alp Navruz (@alpnavruz)

Koje autore volite čitati?

– Od pjesnika su mi najdraži Šukru Erbaš (Sukru Erbas), Nedžip Fazil (Necip Fazil), Mehmet Akif Ersoj (Mehmet Akif Ersoy)… A kad je riječ o romanima, nema potrebe da nabrajam klasike. Jako mi se sviđaju romani Sabahatina Alija (Sabahattina Alija) i jako volim Atilu Ilhana (Attilu Ilhana).

Pišete poeziju, jeste li romantični?

– Ni najmanje. Više sam realist.

Nikog ne doživljavam kao konkurenciju

Pojavljuje se nova generacija, je li ta cirkulacija zastrašujuća?

– Nova imena nikada nisam doživljavao kao konkurenciju. Ni za one starije koji su bili prije mene nikada nisam mislio da ću ih prerasti. Ako si i tako uspješan i ljudima pružaš ono što želiš, ni oni dolje ni oni gore nikada te ne plaše.

Kako najbolje mogu raditi

U glumi ste pronašli nadu?

– Ni u jedan projekt nisam ušao s nadom. Zanimalo me samo kako ga najbolje mogu raditi. U tome sam i uspio, projekt koji sada radim nema nikakve veze s onim prošlim. To me usrećuje, ne bih mogao biti sretan da nastavim s monotonijom.

Pročitajte još