Jelena Tomašević: Kćerka je privržena meni, dok tata ne dođe s posla

Piše: Redakcija

Muzička karijera bez ijedne mrlje, popularnost na prostoru cijele bivše Jugoslavije, majka, supruga… Sve ovo ide uz ime Jelene Tomašević, pjevačice raskošnog glasa i supruge glumca Ivana Bosiljčića. Za “Azru family” ovog puta nije govorila o svojim najvećim koncertnim uspješnicama, albumima, niti hitovima, već o najljepšoj ulozi, ulozi majke.

FOTO: Magazin Hello.rs i privatni arhiv

– Otkako sam postala mama, prioriteti u životu su mi se potpuno promijenili. Uspješno odvajam bitne stvari od nebitnih, ali i pozitivne od negativnih ljudi. Ove druge izbjegavam u širokom krugu. Družim se s malim brojem ljudi, iskrenih i pravih prijatelja, koji su normalni i jednostavni. Ne bavim se tuđim životima, i to je već dovoljno promijenjena atmosfera. Svake godine slavimo rođendan u Nininoj omiljenoj šarenoj igraonici, gdje dođu svi njeni drugari i drugarice iz vrtića, ali i djeca naših kumova i prijatelja. Uživam da ih posmatram kako se igraju i koliko su kreativni.

Među publikom na nedavno održanom koncertu u Sava centru bio Vam je sigurno i najdraži gost, kćerkica. Još mala da razumije svu popularnost koju uživate, ali dovoljno velika da se ponosi mamom. Razumije li Nina da živi s dvoje umjetnika i na koji način uopće poima vaše poslove?

– Nina je odavno shvatila da su joj mama i tata i na televiziji i u kući u isto vrijeme. Kada je bila jako mala, bila je zbunjena, ali čim je malo porasla, potpuno je razumjela situaciju. Naročito joj je zanimljivo kada odemo u igraonicu da se igramo, a djeca pojure da se slikaju sa mnom. Tada želi da im stavi do znanja da sam ja njena mama, zagrli me i ne pušta.

Ako bi Nina krenula Vašim ili suprugovim stopama, biste li je podržali?

– Primjećujem da je za dijete njenog uzrasta vrlo muzikalna. Ali, njen izbor posla u životu će isključivo zavisiti od nje same. Ukoliko bude imala veliku želju da se bavi pjevanjem ili glumom, zašto da ne. Samo treba da radi u životu ono što želi svim srcem, a mi smo tu kao njena podrška.

Ima li Nina neku Vašu omiljenu pjesmu?

– Nina najviše sluša dječije pjesmice, ali voli “Radio svira za nas”, pretpostavljam zbog ritma. Recimo, dok mi se miksao posljednji album, u autu smo preslušavali pjesme, a Nina mi je bila pravi pokazatelj da li će neka pjesma biti hit. Njena reakcija kada joj pustim neku pjesmu mi je neprocjenjiva. Naročito kada mi kaže: “Mama, pusti još jednom, molim te”!

Da li ste stroga ili popustljiva mama?

– Mama sam koja je puna ljubavi i nježnosti, ali isto tako granica u ponašanju djeteta mora biti jasno postavljena i toga se držim. Znači stroga sam kada treba, ali s ljubavlju.

U kojim situacijama ste panična mama?

– Nisam panična osoba. Vrlo sam pribrana u situacijama u kojima treba da budem.

Šta radite kada je Nina nestašna?

– Dijete treba da uživa u djetinjstvu i dječijoj slobodi, da bude opušteno i veselo. Nije Nina toliko nestašna da bismo je stalno ograničavali. Reagujemo kada moramo i kada treba.

Kažu da nikad nije bilo izazovnije vrijeme za odgojiti dijete od ovog koje živimo danas. Koji su Vaši najveći roditeljski strahovi i koje su to životne vrijednosti kojima Ninu želite naučiti?

– Zaista je nezgodno vreme za podizanje djece. Ali isto tako mogu da kažu i naši roditelji za vrijeme kada su podizali nas. Mislim da se strahovima nista dobro, ni sebi, ni djetetu, ne može donijeti. Bitno mi je da Nina izraste u dobru, vrijednu, pozitivnu osobu. Sve ostalo se može naučiti.

Ko Vam, osim muža, pomaže da kćerku izvedete na pravi put, čije savjete uvažavate?

– Ivan i ja smo otvoreni za svačije savjete, od kumova, prijatelja do naših roditelja. Ali, na kraju se nas dvoje dogovorimo i donesemo zajedničku odluku, koje se oboje držimo, na taj način ne zbunjujemo dijete, jer pred njom imamo isti stav.

Kome je Nina više privrženija mami ili tati?

– Mami, dok tata ne dođe kući.. onda ona meni kaže: “Idi u kuhinju kuvaj kafu” 🙂

Dopuštate li kćerkici jesti brzu hranu?

– Što bi rekla moja majka: “Dok živiš pod mojim krovom, nećeš jesti brzu hranu” (smijeh) Domaća hrana “na kašiku” je najbolji recept za dobro zdravlje.

Jeste li tip roditelja koji djetetu udovoljava svaku vrstu prohtjeva ili Nina vrlo dobro zna šta znači kad mama kaže: Ne!?

– Nina ne izvoljeva, vrlo je poslušna, jer smo je odmah naučili šta znači Ne. Naročito kada joj tata kaže, onda nema pogovora. Ponekad malo ispituje naše povjerenje, ali u takvim situacijama je bitno da roditelji ostanu dosljedni svom stavu.

Osim majčinskim, Vaš život je ispunjen i poslovnim obavezama. Posljednji album snimili ste 2015. godine. Kada Vaši fanovi mogu očekivati nove pjesme? I kada možemo očekivati Vaš veliki solistički koncert u Sarajevu?

– Album „Ime moje” je sjajno prošao i bio je jedan od najprodavanijih u Regionu. Niz koncerata i puna dva Sava Centra su i više nego dovoljan razlog za sreću. Na proljeće nastavljam svoju koncertnu turneju! Jedva čekam da održim koncert u Sarajevu i da se družim sa svojom publikom!

Koliko najduže možete biti odvojeni od svoje porodice?

– S vremena na vrijeme Ivan i ja otputujemo u neki evropski grad na nekoliko dana i to je vrijeme samo za nas. Ali, već poslije drugog dana počinjem da kriziram za Ninom, a trećeg se vratimo kod baka i deka po nju.

Vaš muž je nedavno izjavio kako se u Vas zaljubio kada je čuo kako pjevate. Kako se Vi osjećate kada gledate supruga na pozornici, filmu, seriji? I podijelite s našim čitateljima: kako je uopće počela vaša ljubavna priča?

– Sretali smo se na raznim republičkim takmičenjima folklora, ali smo kasnije u Beogradu počeli da se družimo, a ljubav se dogodila u pravom momentu. Uživam da gledam Ivana u svim njegovim predstavama, serijama i filmovima. Često ističemo da imamo sreću da smo se sreli i prepoznali.

Njegujete skladan zajednički život. Kako uspijevate sačuvati porodični mir i harmoniju?

– Ivan i ja se u braku učimo ljubavi. To je naš zajednički zadatak. Isto tako je održavanje stabilnosti braka naša zajednička dužnost. Ljubav ne može da postoji sama od sebe. Ona se desila, naše je da je čuvamo.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti