Sergej Ćetković: Trudim se biti najbolji tata na svijetu

Piše: Redakcija

Tvrdim da su žene osnov i stub svake porodice. Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, a njen uspjeh se ne mora mjeriti njenim poslovnim postignućima, već time kako joj izgledaju dom i porodica

Karijera bez mrlje, skladan brak, dvije prekrasne kćerke i publika svih generacija, sve navedeno ide uz ime Sergeja Ćetkovića. Čini se da niko u svojim pjesmama ne veliča ljubav kao on, ali sagledate li njegov život i karijeru, ljubav je okosnica svega što Sergej radi i živi.

„Znaj, za ovu dušu ti ne treba ključ, ne treba ništa, jer sve sam ti dao, samo s tobom želim stariti…“, dio je pjesme koju je ovaj vječiti romantik u saradnji sa Stjepanom Hauserom, članom svjetski popularnog dua “2 Cellos” posvetio svojoj supruzi Kristini, s kojom je u braku 19 godina. Uprkos svim poslovnim uspjesima, na prvo mjesto Ćetković uvijek stavlja svoju porodicu.

– Imao sam priliku upoznati Stjepana prije nekoliko mjeseci na njihovom koncertu u beogradskoj Areni, te kao njihov veliki obožavatelj saznao sam da imam obožavatelja i u bendu „2 Cellos“. Razgovarali smo o mogućoj saradnji na nekom od budućih projekata i tako krenuli u priču koja se zove „Oči nikad ne stare“. Nakon što sam poslao radnu verziju pjesme, Stjepan je na moju veliku radost odmah pristao i svojim učešćem pjesmi dao jednu novu dimenziju i energiju. Stjepan je veliki profesionalac i sjajan muzičar. Oduševljen sam njegovim pristupom, muzikalnošću, količinom energije koju ugradi u svaku notu – kaže za naš magazin Sergej.

Vaše pjesme su romantične i melem za uši mnogim ženama. Je li posebna ta veza između Vas i publike?

– Svakako da jeste. To se najbolje osjeti i doživi na mojim koncertima. Bavim se najljepšim poslom na svijetu i uživam u svakom trenutku provedenom na sceni. Od prvog dana solo karijere, trudim se pokazati svoju zahvalnost na ukazanom povjerenju i koristim svaku priliku, kako pjesmom i muzikom tako i svojim javnim životom, da kažem veliko hvala mojoj publici na podršci i energiji koju mi poklanjaju.

Upravo pjesmu „Oči nikad ne stare“, koja je svojevrsna himna ljubavi ste posvetili supruzi Kristini. Čime Vas je Kristina osvojila? Kada ste znali da je ona žena Vašeg života?

– „Hej,kad došli smo na ovaj svijet, ja tad sam znao, da se za mene rađa…“ Iako sve što napišem i otpjevam prvo čuje Kristina, ovaj put sam htio da je iznenadim i napišem pjesmu u koju ću moći staviti sve ono što osjećam i gajim prema njoj. I dalje mislim da nisam dovoljno rekao, pa se nadam da ću joj pisati dokle god dišem i postojim.

Šta je ključ harmonične bračne zajednice?

– Moraš znati šta hoćeš od života i kad nađeš onu pravu koja popuni svaku tvoju prazninu, postane tvoja druga polovina i tvoj najbolji prijatelj, čuvati je, svakodnevno iznova osvajati, voljeti i graditi svoj život na temeljima uzajamnog povjerenja i poštovanja. Brak kao zajednica je s godinama izgubio smisao, porodica također. Nikad više razvoda i nevjerstava. Sve oko nas nam govori drugačije i sve ono čemu su nas učili naši roditelji često zvuči pogrešno i glupo. Kriza morala, necenzura u medijima… Mogao bih nabrajati do sutra. Jurimo novac i karijere kao da će nam to pomoći da postanemo sretni i zadovoljni. Sve je prividno i trenutno, ali ne i vječno. Meni ništa nije važnije od porodice i ne želim bilo šta staviti ispred njih. Karijera, posao, novac… Sve je to besmisleno ako ga nemaš s kim podijeliti.

Trudite li se i sada, u braku, imati odnos prema supruzi kao u vremenu kada ste se zabavljali?

– I dalje sam nepopravljivi romantik pa stalno nešto smišljam i izmišljam. Ne želim dozvoliti da ovo dijete u meni odraste pa se i dalje trudim zavoditi je i nasmijati kao i prvog dana zabavljanja.

U jednoj emisiji ste kazali kako jeste glava porodice, ali da ipak iza svakog uspješnog muškarca stoji pametna žena?

– Tako je, tvrdim da su žene osnov i stub svake porodice. Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, a njen uspjeeh se ne mora mjeriti njenim poslovnim postignućima, već time kako joj izgledaju dom i porodica.

Imate veoma skladan brak, a istovremeno i dobru i uspješnu karijeru. U čemu je tajna, kako ste uspješno uskladili privatni i estradni svijet?

– Nema tu nikakvih tajni, samo je važno znati šta želiš i koji su ti prioriteti u životu. Za mnoge stvari u životu čovjek treba da ima mnogo sreće, a najviše da nađe onu pravu s kojom će provesti ostatak života i iz temelja graditi svoj dom. Onu koja te napravi boljim nego što jesi, onu koja je tvoja idealna polovina. U tom smislu sam zaista imao sreće, jer imam ženu koju volim i koja me voli. Želim mir, ljubav, mirnu luku, porodicu, stabilnost, povjerenje i iskrenost. Ne želim laž, interes i matematiku u svom životu. Nas dvoje smo zadovoljni onim što imamo, a to je zajednička sreća. Imamo jedno drugo, imamo porodicu. Iako sam svjestan načina na koji danas mediji funkcioniraju i želje čitatelja da saznaju što više pikanterija iz privatnih života javnih ličnosti, želim ostati svoj i sačuvati svoju porodicu bilo kakvog medijskog eksploatiranja. Još uvijek uspijevam odvojiti privatno i poslovno i ne želim mijenjati svoje stavove kad je o tome riječ.

Otac ste dvije kćerke, Lole i Mile. Kakav odnos gradite sa svojim kćerkama?

– Roditeljstvo je najteža, a ujedno i najvažnija uloga u životu. Trudim se da budem dobar roditelj i najbolji tata na svijetu. Nisam ambiciozan roditelj koji će svoje neuspjehe ili propale ambicije liječiti preko svoje djece, već ih izvesti na put, školovati i prije svega neizmjerno voljeti. Ljubav, vrijeme, pažnja i briga su sve što im treba, a za ostalo ćemo lako.

Jeste li strog otac?

– Glumim strogoću, ali teško je biti ozbiljan kad vas odmah razoružaju svojim doskočicama i pameću. Ipak, moraju poštovati roditelje i znati šta je dozvoljeno, a šta nije.

Kojim vrijednostima učite svoje kćerke?

– Danas se uglavnom preskače onaj osnovni i najvažniji čas, a to je kućno vaspitanje. Tome ih želimo naučiti. Da poštuju roditelje, da ne pretjeruju ni u čemu i da su svjesne vrijednosti porodice i zajedništva.

Kažu da je odnos između oca i kćerki poseban. Je li u Vašem slučaju tako?

– Malo je reći da sam lud za njima. Kao i svaki roditelj, uživam u njihovom odrastanju i svakodnevnim dogodovštinama. Moj život je ispunjen i nadahnut onima koje neizmjerno volim. Kristina, Lola i Mila su moja snaga, ono što vas zaokruži i nadogradi u najboljem smislu te riječi. Moj smisao života.

Kako izgleda svakodnevnica muškarca s tri princeze u kući?

– Još uvijek smo u fazi gledanja crtanih filmova i oblačenja kostima, pa nekad moram da se poklonim princezama i izigravam kralja. Uglavnom sam zadužen za izmišljanje raznih priča i golicanje ruke koja napada. S njima skroz podjetinim pa sam nekad i sam sebi smiješan.

Vaša supruga i Vi ste nedavno objavili slikovnicu „Šta je slađe od kolača“, a uskoro ćete snimiti i crtani film koji je baziran na toj slikovnici, a u kojoj su glavni likovi Lola i Mila. Recite nam više o ovom projektu?

– Sve je počelo od samog naslova i Kristinine ideje da sve one zaboravljene osjećaje iz djetinjstva koji su nas činili sretnim i ispunjenim, i koji su bili slađi od najslađeg kolača pretoči u slikovnicu za djecu. Lola i Mila su pravi mali koautori ove priče i svakodnevno su nam davale toliko interesantnog materijala da smo na kraju odlučili krenuti u proizvodnju crtanog filma, gdje su njih dvije naše glavne junakinje. Nadam se da će slikovnica ubrzo ugledati svjetlost dana i u ostalim republikama kao i u Crnoj Gori gdje je bila humanitarnog karaktera i da će djeca uživati u njihovim nestašlucima i avanturama.

Rođeni ste u Podgorici, koliko često posjećujete svoj rodni grad?

– Već 13 godina živimo u Beogradu, ali uvijek nađemo vremena za obilazak roditelja, braće i prijatelja. Onog trenutka kad krene nostalgija i osjetim nemir, pakujem stvari i pravac Podgorica. Nedostaje mi taj naš mentalitet, humor i način života. Ta opuštenost koja je u Crnoj Gori toliko specifična i izražena, pa nekad zafali kad te brzina velikog grada uzme pod svoje.

Kako se bliži kraj godine tako obično i sumiramo poslovne i privatne uspjehe. Jeste li zadovoljni 2017. godinom?

– Uvijek sam zadovoljan. Ova godina je bila uspješna na svim poljima i želim da i u novu unesem istu količinu inspiracije, kreativnosti i elana. Jedan sam od onih koji stalno nešto rade, pa sebi uvijek zadajem domaće zadatke željan novih poslovnih izazova.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti